Jodan Boys wint bij Montfoort

10-08-2013 17:16

Jodan Boys heeft vandaag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In Montfoort werd er van de plaatselijke vv gewonnen met 2-0 dankzij doelpunten van Jeroen Borsboom en Kees Graafland.

 

Patrick Akerboom reisde vandaag met zijn spelers af richting Hoofdklasser Montfoort met een smalle selectie. Zo ontbraken onder andere Mitchel Heekrens (privé verplichingen), Leroy Brank, Ahmed Ali, Jan Willem Schep, Gino Mulder, Diego Liefden en Jesse Branderhorst. De groep was vandaag aangevuld met Rick Begeer, Daniel Stals en Kostas Tilliopoulas.

Bij Montfoort deed overigens oud Jodan Boys speler Don Mimpen met nummer twee mee.

 

Beide teams begonnen op het gemak aan de wedstrijd en tastten nog wat af. Zo was de openingsfase van de wedstrijd nog rommelig en kreeg Montfoort de eerste kans van de wedstrijd. Bij een steekbal in het strafschopgebied van Marvin Straver kon een mee opgekomen Montfoort speler de voet echter niet tegen de bal krijgen waardoor deze ruim naast ging.

Nadat er in de eerste tien minuten wel een aantal keer (onterecht) afgevlagd werd door de grensrechter voor een aantal mooi opgezette aanvallen van Jodan Boys, was het Kees Graafland die de eerste echte kans namens Jodan Boys kreeg. Op aangeven van Roald Heerkens schiet Kees Graafland echter net naast het doel. Een paar minuten later was het wederom Kees Graafland die een goede kans kreeg. Hij kreeg net buiten het strafschopgebied de bal aangespeeld en stromde op het doel af. Toen voegden echter twee Montfoort verdedigers zich bij Graafland en namen hem in de mangel. Graafland ging liggen en de penalty was een feit. Jeroen Borsboom ontfermde zich over de bal en schoot beheerst binnen, 0-1.

Warming up met onder andere Roald Heerkens, Kees Graafland en Mark Veerman.

 

Na de 0-1 waren de kansen nog spaarzaam, hoewel Jodan Boys langzaam het betere van het spel kreeg. Marvin Straver reageerde nog attent op een poging van Montfoort en aan de andere kant was de Montfoortse sluitpost alert op de dreiging van Jodan Boys. Maar Kees Graafland kreeg toch weer de grootste kans op een volgend doelpunt. Hij schiet echter net naast.

Inmiddels heeft Jodan Boys, zonder heel groots te spelen het spel overgenomen. Ook nieuweling Marvin van der Pluijm laat nog even zien wat hij waard is. Hij schiet hard van buiten het strafschopgebied, maar de bal lijkt te hoog. Toch daalt de bal nog iets en uiteindelijk is het de Montfoort keeper die eieren voor zijn geld kiest en de bal net over de lat tikt. Uit de corner die daarop volgt ontstaat geen direct gevaar.

Maar Jodan Boys gaat nog even door en bij het druk zetten van Kees Graafland gaat de Montfoortse sluitpost lelijk in de fout. Hij schiet de bal tegen Graafland aan die vervolgens de bal aflegt. Mo Bellahcen krijgt uiteindelijk de bal, maar in de drukte kan hij niet aanleggen voor een schot.

Vervolgens probeert Jeroen Borsboom de bal even later nog binnen te koppen, maar de lange keeper is eerder bij de bal. Mo Bellahcen probeert het vlak voor rust nog eens van afstand, maar deze bal gaat net naast en ook Jorn van Lunteren komt net te kort om echt gevaarlijk te worden. Zo gaat Jodan Boys met een 0-1 stand rusten.

 

Na rust is er door Patrick Akerboom slechts één wissel doorgevoerd. In de jaarlijkse keepersstrijd heeft Marvin Straver het veld verlaten en heeft Michael de Leeuw zijn plaats ingenomen onder de lat. Verder zijn er geen wissels aan Jodan Boys zijde.

In het eerste kwartier na rust is het vooral Montfoort dat het spel maakt. Na enkele minuten ontstaan er al een aantal kansen voor de oranjehemden, maar Michael de Leeuw staat zijn mannetje. Namens Jodan Boys is alleen Tim Roggeveen nog gevaarlijk met een schot dat naast gaat.

Maar na bijna een kwartier spelen is het dan toch weer raak voor Jodan Boys. Nadat Michael de Leeuw in eerste inste instantie nog redding brengt aan de andere kant, stormen Jeroen Borsboom en Kees Graafland op het Montfoort doel af. Laatstgenoemde werkt de bal uiteindelijk in de netten, waarna Patrick Akerboom zijn overige wissels besluit in te zetten.

De keeper van Montfoort plukt de bal uit de lucht voordat Jodan Boys gevaarlijk wordt.

 

Jesse Kok, Jorn van Lunteren, Marvin van der Pluijm en Kees Graafland verlaten het veld. Voor hen in de plaats komen Daniel Stals, Rick Begeer, Kostas Tilliopoulas en Remco de Rijk. Stals, Begeer en Tilliopoulas maakten hiernee hun debuut in Jodan Boys1.

Ondanks het feit dat de wisselspelers geen slechte indruk maken, gebeurt er tot de slotfase van de wedstrijd weinig meer. Het spel oogt van beide kanten een beetje rommelig en aanvallen van beide kanten worden voor het strafschopgebied vaak al gestopt.

Remco de Rijk probeert het strafschopgebied binnen te dringen, maar stuit uiteindelijk op de keeper. Een schot van de Rijk op doel, zo'n vijf minuten voor tijd valt recht in de handen van de keeper. Verder is ook Jeroen Borsboom nog dicht bij de 0-3. Zijn lobje gaat wel over de lange keeper, maar de bal gaat net naast.

Ook Montfoort krijgt nog twee kansen. Nadat Roald Heerkens de fout in gaat brengt Michael de Leeuw gelukkig nog redding en een daarop volgende kopbal gaat naast.

 

Het blijft dus 0-2 en zo wint Jodan Boys de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar de poulefase van de districtsbeker en de competitie.

 

Komende dinsdag neemt Jodan Boys het in Alphen aan den Rijn op tegen zondag eersteklasser Alphense Boys. Zij degradeerden doordat de KNVB de ploeg terug zette naar de eerste klasse. De reden hiervan waren de ongeregeldheden in de promotiewedstrijd met Haaglandia voor een plaats in de Topklasse.

 

Statistieken wedstrijd:

10-08-13: Montfoort            - Jodan Boys            0- 2  ( 0- 1)
Doelpunten:                                 16 Jeroen Borsboom
                                            59 Kees Graafland

Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  275
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver (46' Michael de Leeuw) , Roald Heerkenss,

                      Jesse Kok (62' Daniel Stals), Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                      Bram van Loon, Marvin van der Pluijm (62' Rick Begeer),
                      Jorn van Lunteren (62' Kostas Tilliopoulas), Jeroen Borsboom,
                      Kees Graafland (62' Remco de Rijk), Mo Bellahcen.