Jodan Boys wint eenvoudig bij Argon

14-04-2016 23:07

Jodan Boys heeft vanavond met weinig moeite gewonnen van zaterdag eersteklasser Argon uit Mijdrecht. Nadat Marwin Glas de bezoekers binnen het kwartier met twee goals op 0-2 zette, maakte Mitchel Heerkens er voor rust nog 0-3 van. Argon deed vlak na rust nog iets terug en kwam sterker uit de kleedkamer. Na een collectieve wissel (maarliefst vijf spelers) mocht invaller Ahmed el Azzouti de 1-4 maken. Yassire Hamdani (lat) en Tom van Hoogstraten (paal) waren vervolgens nog dichtbij een treffer maar daar bleef het bij.

 

Trainer van den IJssel begon met een redelijk vertrouwde opstelling. Alleen Marvin Straver, Jorn van Lunteren en Ahmed el Azzouti begonnen op de bank. Voor hen in de plaats startten Tim van der Linden, Romario Dos Santos en Marwin Glas.

Jodan Boys begint goed aan de wedstrijd en zet de thuisploeg al snel onder druk. Nadat Argon achterin een slippertje maakt onder grote druk van Jodan Boys, krijgt Marwin Glas een uitgelezen kans. Echter in een 1 op 1 met de keeper prikt hij de bal naast. Ook Don Mimpen probeert het even later met een schot van afstand, dat net naast gaat.

De thuisploeg merkt dat het al snel onder druk komt te staan en probeert een goede aanval te forceren. Ver komen zij echter niet, maar uit een vrije trap komt er toch een beetje gevaar. Tim van der Linden pakt de bal echter. Een minuut later is er een betere aanval van de Mijdrechters. Echter ditmaal wordt de bal aangespeeld op een speler die buitenspel staat, waardoor er gefloten wordt. Dat de bal dan uiteindelijk nog achter van der Linden wordt getikt doet er niet meer toe.

Maar Jodan Boys gaat weer over op de aanval en als Mo Bellahcen goed doorgaat aan de rechterkant, kan hij een voorzet op Marwin Glas geven. Een ietswat lastige hoge bal wordt vervolgens met een mooie boog over de Mijdrechtse keeper geplaatst, 0-1. Het duurt overigens niet heel lang voordat Jodan Boys de score weet te vergroten. Als Fanny Waandels een minuut later de bal krijgt gaat hij voor een schot. Zijn inzet wordt gekeerd door een verdediger, maar komt weer voor zijn voeten. Hij legt af op Glas die vervolgens zijn tweede treffer maakt.

Inmiddels is er een kwartier gespeeld en komt Marwin Glas nog eens gevaarlijk voor het doel. Maar ook Argon is gevaarlijk, maar gelukkig wordt de bal in het zijnet gemikt.

Even is er een wat rustigere fase waarin Jodan Boys de westrijd onder controle heeft. Er volgen weinig kansen, tot Don Mimpen halverwege de eerste helft in de fout gaat. Dit levert een uitbraak op voor Argon waarbij een speler oog in oog komt met van der Linden. Hij brengt met zijn voet redding op de inzet. Daarna volgt nog een schot dat net naast gaat.

Inmiddels nemen de irritaties op het veld een beetje toe. Vooral bij Jodan Boys, dat toch wel zou willen dat de scheidsrechter af en toe meer ingrijpt bij overtredingen van Argon. Vooral de nummer 9 heeft er een handje van om gemene tikjes uit te delen. Eerst tikt de lange kale speler Mitchel Heerkens in de nek en even daarna volgt een tik op Verkaik die behandeld moet worden.

Gelukkig reageert Jodan Boys met voetballen op deze voorvallen en na een goede actie van Waandels met een voorzet tot gevolg, kan Mitchel Heerkens binnen schieten.

Daarna heeft Argon nog een schot dat voorlangs gaat en verder zijn er weinig kansen meer. Jodan Boys heeft de controle, maar laat zich een beetje opnaaien door de overtredingen en de reactie van de scheidsrechter.

Er is nog een grote kans voor de thuisploeg voor rust. Bij een vrije trap die in de verre hoek geschoten wordt, weet Tim van der Linden de bal nog net weg te tikken. Zo gaat Jodan Boys met een ruime 0-3 voorsprong de rust in.

 

Na rust volgt direct de eerste wissel. Michel Verkaik blijft achter in de kleedkamer en Kevin Quint mag zijn debuut gaan maken in Jodan Boys 1. Quint maakt in het eerste kwartier al een goede indruk, maar dat voorkomt niet dat Argon iets beter uit de kleedkamer gekomen is. Met net iets meer felheid dan Jodan Boys slagen zij er al snel in gevaar te stichten en zo kan Sonar Gedik de 1-3 maken na ruim drie minuten spelen in de tweede helft.

Verder zijn er weinig grote kansen meer en als Fanny Waandels na een kwartier spelen op de grond blijft liggen en behandeld wordt voor een blessure, besluit trainer van den IJssel vijf wissels door te voeren. Zo gaan Waandels, Glas, Mitchel Heerkens, Don Mimpen en Mo Bellahcen naar de kant. Wim de Jong, Ahmed el Azzouti, Tom van Hoogstraten, Jorn van Lunteren en Hamdani komen dan binnen de lijnen.

En al snel na deze wissel is Ahmed el Azzouti trefzeker en zet Jodan Boys zo op 1-4. Eerst is er nog een kopbal van Roald Heerkens die er bijna in gaat. De bal wordt echter van de lijn gehaald waarna el Azzouti kan scoren.

Er breekt even een rommelige fase aan, waarin vooral de staf van Jodan Boys zich af en toe druk maakt over een aantal slordigheidjes in de ploeg. Met nog iets meer dan tien minuten op de klok komt ook Argon er af en toe weer gevaarlijk uit. Bij een mooie snelle aanval van de thuisploeg komt de bal met een mooie lange pass voorin bij een aanvaller. Een beetje a la de poging van Marwin Glas in de tiende minuut probeert de Argon speler de bal over van der Linden te krijgen. Deze strekt zich echter maximaal en kan de bal pakken.

Jodan Boys zet vervolgens nog even aan voor een slotoffensief. Vooral Tom van Hoogstraten en WIm de Jong zijn daarbij spelers die uitblinken. Met nog vijf minuten officiele speeltijd prikt Hamdani de bal op de lat. Twee minuten later mikt van Hoogstraten op de binnenkant van de paal na goed doorgaan.

De laatste goede kans is voor Argon. Wederom een snelle aanval met een pass over grote afstand die mooi wordt aangenomen. De voorzet is vervolgens slecht waardoor Argon geen kans meer krijgt te scoren. De wedstrijd duurt dan nog iets meer dan een minuut voort alvorens er wordt afgefloten.

Zo wint Jodan Boys dit donderdagavond oefenduel bij Argon en heeft het dit weekend vrijaf in de competitie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Deltasport.

 

Statistieken wedstrijd:

14-04-16: Argon                - Jodan Boys            1- 4  ( 0- 3)
Doelpunten:  49 Soner Gedik                10 Marwin Glas
                                           12 Marwin Glas
                                           31 Mitchel Heerkens
                                           64 Ahmed el Azzouti
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  50
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Don Mimpen (60' Wim de Jong), Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Michel Verkaik (46' Kevin Quint),
                       Leroy Brank, Fanny Waandels (60' Yassire Hamdani),
                       Mo Bellahcen (60' Jorn van Lunteren), Marwin Glas (60' Ahmed el Azzouti),
                       Romario Dos Santos, Mitchel Heerkens (60' TOm van Hoogstraten).