Jodan Boys wint eenvoudig in Volendam

01-10-2011 17:38

Jodan Boys speelde vandaag in de bijna vertrouwde basisopstelling tegen Volendam. Op het gemeentelijk sportpark trad de selectie van Patrick Akerboon aan met één wijziging ten opzichte van de afgelopen weken. Gino Mulder staat in de plaats van Remco de Rijk in de basis.
Onder het genot van een heerlijk nazomerzonnetje begon Jodan Boys goed aan de wedstrijd. Na iets meer dan vijf minuten spelen was er een klein kansje voor Sander van Gool. Hij kreeg een bal aangespeeld van Mo Bellahcen, maar deze kwam tegen zijn hand waardoor deze kans niet door ging.
Verder waren er in het eerste kwartier weinig kansen aan beide kanten geweest. Volendam kwam slechts één keer in de buurt van het doel van Marvin Straver. Na bijna 20 minuten spelen kwam er een goede steekpass op Brank, maar die werd goed geblocked. Even later was er net buiten het strafschopgebied een overtreding op Kees Graafland waarbij uit de vrije trap een goede redding van doelman Tol kwam.
Na bijna een half uur spelen krijgt Jodan Boys na eerder goed ingrijpen van Tim Roggeveen een corner na een een schot van Graafland. Uit deze corner schiet Mo Bellahcen de bal centimeters over het doel.
Na iets mee dan een half uur spelen kreeg Volendam een goede mogelijkheid. Vanuit het niets kwam daar opeens een poeier van een Volendam aanvaller. Gelukkig liep dit met een sisser af.
Met nog een aantal minuten te spelen in de eerste helft, leek men de rust in te gaan met een 0-0 stand. Maar Kees Graafland mocht twee minuten voor tijd de bal in de netten werken na een goede aanval over een aantal schijven.
Ook na deze openingstreffer zette Jodan Boys nog even aan. Een goede pass op Gino Mulder kwam helaas net niet aan waarna er werd afgefloten en de Gouwenaren de rust in mochten met een 0-1 voorsprong.
Jodan Boys kwam ook na rust weer goed voor de dag, maar ook Volendam kwam iets meer in de wedstrijd. Gelukkig stoorde het middenveld van Jodan Boys en ook Mo Bellahcen veel in de opbouw van Volendam waardoor veel aanvallen al snel in de kiem gesmoord konden worden.
Kees Graafland mag op aangeven van Sander van Gool na ongeveer 25 minuten spelen in de tweede helft de 0-2 op het bord zetten.
Vlak hierna krijgt Volendam een grote kans op de aansluitingstreffer, gelukkig weet Ahmed Ali de bal van de doellijn weg te werken waardoor voor de gasten de riante voorsprong behouden bleef.
Jodan Boys bleef de wedstrijd controleren en had misschien nog wel verder moeten uitlopen op de 'dorpsbewoners'. Volendam had vandaag verder niet heel veel in te brengen waardoor Jodan Boys een eenvoudige overwinning wist te boeken op Volendam en stijgt hierdoor naar de vijfde plaats net onder Bennekom en boven Sportlust die evenals Jodan Boys nu negen punten hebben. Zwaluwen '30 wist vandaag door een gelijspel van de 0 af te komen door in de 89e en 94e minuut een 2-0 achterstand om te buigen in 2-2. Quick Boys verloor vandaag wederom. Dit maal met maarliefst 3-0 van Bennekom.
Volgende week krijgt Jodan Boys koploper Ter Leede op bezoek.

Statistieken wedstrijd

01-10-11: Volendam             - Jodan Boys            0- 2  ( 0- 1)
Doelpunten:                                 43 Kees Graafland
                                            64 Kees Graafland
Geel:        Pieter Jonk                    Mo Bellahcen
             Henk Kluessien                 Tim Roggeveen
             Robert Plat
Rood:        -
Toeschouw.:  475
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali, Tim Roggeveen,
Osvalde de Pina, Gino Mulder, Leroy Brank, Sander van Gool (77' Jan Willem Schep),
Kees Graafland (85' Remco de Rijk), Mo Bellahcen (89' Mark Veerman).