Jodan Boys wint eenvoudig van Volendam

03-03-2012 19:13

Jodan Boys heeft vandaag een eenvoudige zege op Volendam behaald. Matchwinnaar Sander van Gool had met één assist en twee goals een zeer goede dag.
Patrick Akerboom startte vandaag met bijna dezelfde 11 als vorige week. Alleen spits Kees Graafland bleef aan de kant en Osvaldo de Pina startte in de basis ten koste van Bram van Loon. Mo Bellahcen was weer terug na zijn schouderblessure.

Op sportpark Oosterwei begon Volendam fel aan de wedstrijd en leek het er op dat Jodan Boys geen eenvoudige middag zou beleven.
De gasten komen al een aantal keer gevaarlijk op richting het doel van Michael de Leeuw alvorens Sander van Gool na drie minuten spelen het eerste serieuze schot op doel richt. Vooral in het eerste kwartier speelt Jodan Boys nog in laag tempo en krijgt Volendam de mogelijkheid om richting het vijandelijke doel op te stormen. Gelukkig blijft de defensie van Jodan Boys overeind en kan de aanval uiteindelijk na ruim een kwartier spelen worden opgezet.
Zo schiet Sander van Gool, na ruim een kwartier spelen, net over het Volendamse doel en heeft ook Ahmed Ali een goede kopkans uit een corner van Bellahcen.
Dat het tij inmiddels gekeerd is wordt één minuut later duidelijk als Sander van Gool Jodan Boys op een 1-0 voorsprong zet.
Slechts een paar minuten later moet Ahmed Ali aan de andere kant de bal van de lijn halen en is Leroy Brank in tweede instantie boos op Michael de Leeuw als hij bij een volgende doelpoging de bal niet kan vastpakken.
Jodan Boys is direct wakker en lijkt te beseffen dat het met 1-0 zeker geen veilige voorsprong heeft. In de aanval die volgt legt Sander van Gool de bal af op Jan Willem Schep die behendig afmaakt. 2-0 !!!
Jodan Boys blijft de bovenliggende partij in het restant van de eerste helft. Michael de Leeuw moet een aantal keer ingrijpen en Jodan Boys heeft ook nog een aantal kansjes via oa Leroy Brank, die uit een corner net naast kopt.

Met een comfortabele 2-0 voorsprong gaat Jodan Boys uiteindelijk rusten.
Na rust komen dezelfde 11 Jodan Boys spelers het veld op. Jan Willem Schep mag de eerste kans voor Jodan Boys proberen te benutten. Zijn kogel gaat echter ruim over.
Ook de verdediging van Jodan Boys moet nog een aantal malen in actie komen en ook Michael de Leeuw weet nog mooi te redden voordat een doorgebroken Volendam speler de aansluitingstreffer kan maken.
Sander van Gool legt nog een mooie bal af op verdediger Cieremans, die al vallend de bal niet achter de zwak keepende Volendamse sluitpost kan werken.
Na ruim 20 minuten spelen in de tweede helft wordt bij een aanval van Jodan Boys de sterk spelende Jan Willem Schep onderuit gehaald door de Volendamse keeper.
Sander van Gool mag gaan aanleggen van elf meter en laat dit buitenkansje niet onbenut. 3-0!
Volendam heeft de hoop nog niet opgegeven en lijkt weer terug te komen in de wedstrijd. 3 minuten na de treffer van van Gool, schiet Schilder de bal achter de Leeuw.
Patrick Akerboom besluit vervolgens een aantal wissels door te voeren. Zo verlaten Mo Bellahcen en Sander van Gool het veld. Voor hen in de plaats komen Adil Akanaoui en Bram van Loon.
Bram van Loon is al snel de tweede Jodan Boys speler die een gele kaart krijgt. Na Ahmed Ali gaat ook hij op de bon.
Tien minuten voor tijd maakt Jodan Boys het karwei definitief af. Remco de Rijk legt af op Osvaldo de Pina, die vervolgends al springend schiet en scoort.
Direct na dit doelpunten mag Jan Willem Schep gaan douchen. Voor hem in de plaats komt Daniel da Cruz. Uiteindelijk speelt Jodan Boys de wedstrijd eenvoudig uit en komt het geen moment meer echt in gevaar.

De overige clubs uit de top 3, Huizen en Quick Boys maakten beide geen fouten en wonnen met 2-0 van respectievelijk Zwaluwen '30 en Bennekom. Nummer vier Ter Leede boog een 2-0 achterstand tegen Voorschoten '97 nog om in een 2-3 voorsprong, maar moest de punten uiteindelijk toch in Voorschoten laten nadat de thuisclub nog twee maal tot scoren kwam.
Onderin heeft Young Boys de rode lantaarn weer overgedragen aan SDC Putten. Young Boys won van Sportlust '46 met 1-0. Putten verloor thuis met diezelfde uitslag van ODIN '59.
Door de uitslagen veranderde er bovenin dus vrij weinig. Alleen is het verschil tussen nummer twee, Jodan Boys, en nummer vier, Ter Leede, weer opgelopen tot 7 punten. Datzelfde aantal punten heeft Jodan Boys overigens nog nodig om zich definitief veilig te spelen in de Hoofdklasse A. Iets waar niemand zich, gezien de stand op de ranglijst, maar een moment zorgen om zal maken.

Klik hier voor de overige uitslagen en de stand in de Hoofdklasse A.
Volgende week speelt Jodan Boys twee wedstrijden. Dinsdag mag Jodan Boys het in de 1/8 finale van de RTV Rijnmond Cup thuis opnemen tegen zaterdag derdeklasser Hellevoetsluis. Deze wedstrijd begint om 20:00 en de toegang is gratis!
Volgende week zaterdag gaat Jodan Boys in Sassenheim proberen het gat met de subtoppers te vergroten. Ter Leede is dan de gastheer voor Jodan Boys. Verder staat de topper Huizen - Quick Boys op het programma. Kortom, zaterdag kan het het één en ander gaan veranderen in de top 3!

Statistieken wedstrijd:
03-03-12: Jodan Boys           - Volendam              4- 1  ( 2- 0)
Doelpunten:  18 Sander van Gool             69 Jeffrey Schilder
             22 Jan Willem Schep
             66 Sander van Gool (p)
             80 Osvaldo de Pina
Gele kaart:  Ahmed Ali                      Kees Jonk
             Bram van Loon
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  575
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali,
Mark Veerman, Osvaldo de Pina, Remco de Rijk, Leroy Brank,
Sander van Gool (76' Bram van Loon), Jan Willem Schep (80' Daniel da Cruz),

Mo Bellahcen (70' Adil Akanaoui).