Jodan Boys wint eerste bekerwedstrijd

22-08-2015 20:55

Jodan Boys heeft vandaag de eerste bekerwedstrijd winnend afgesloten. In Nieuw Lekkerland werd de plaatselijke vv met 1-3 verslagen. Na een 1-0 achterstand uit een penalty scoorden Huntink (penalty), Mitchel Heerkens en Hamza Merach.

 

Jodan Boys begon vandaag zonder Michel Verkaik. Hij moest wegens een schorsing noodgedwongen toekijken. Jorn van Lunteren was ook afwezig. Mike van Oostrom stond wederom in de basis en Fanny Waandels na een kleine blessure ook weer. Tim van der Linden stond weer onder de lat.

In het eerste kwartier van de wedstrijd zagen ruim 200 toeschouwers een aanvallend Jodan Boys en een thuisploeg die vooral op de counter speelde. Het eerste gevaar van Jodan Boys komt na goed doorgaan van Waandels. Hij sleept er uiteindelijk een corner uit. Ook een vrije trap van Nieuw Lekkerland aan de andere kant levert niks op.

De eerste echt goede kans is voor Jodan Boys. Er zijn bijna acht minuten voorbij als Mitchel Heerkens een mooie steekpass op Achmed el Azzouiti afgeeft. Meer dan een ingooi lever dit uiteindelijk niet op.

Niet veel later is er een doorbraak van Nieuw Lekkerland. Er wordt gefloten vanwege buitenspel op het moment dat van der Linden wacht. De speler van Nieuw Lekkerland schiet nog wel over de Goudse keeper heen, maar tellen doet ie niet.

Maar twee minuten later is het wel raak voor de thuisploeg. Roald Heerkens moet ingrijpen en maakt een sliding in het strafschopgebied. Hij raakt hierbij de bal ongelukkig met zijn hand waarna een strafschop volgt.

Sjoerd Slob gaat achter de bal staan en weet Tim van der Linden te verschalken. Zo staat Nieuw Lekkerland al vroeg op 1-0.

Jodan Boys gaat vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Er zijn kansen voor Mitchel Heerkens en Enzo Huntink. Ook Leroy Brank heeft nog een kopkansje.

 

Inmiddels zijn er bijna 20 minuten gespeeld. Tim van der Linden is nog even zeer attent en pakt de bal op voordat een speler van Nieuw Lekekrland kan profiteren. Na een overtreding op el Azzouit mag Mitchel Heerkens de vrije trap nemen. Een goed schot kan echter door de keeper net over getikt worden. Vanuit de corner krijgt Bram van Loon de bal, maar hij kan niet toch een schot komen.

Er volgt even een korte drinkpauze waarna de wedstrijd weer hervat wordt. En direct levert dit een goede kans op. Huntink gaat op zoek naar het doel en gaat onderuit in het strafschopgebied en krijgt een penalty. Huntink gaat 'm zelf nemen en doet dat goed, 1-1.

Maar ondanks het feit dat Jodan Boys toch wel het betere van het spel heeft, is ook Nieuw Lekkerland niet ongevaarlijk. Als dan ook nog Roald Heerkens zijn tegenstander laat ontkomen op de rand van het strafschopgebied, gaat het bijna mis. Gelukkig loopt het met een sisser af. Maar aan de andere kant is ook Jodan Boys weer gevaarlijk. Waandels schiet in het zijnet en enkele minuten later smoort een schot van Huntink in de verdediging. Nog geen halve minuut later is Hamdani dicht bij een goal. Een mooie krul komt echter net op de kruising terecht en gaat achter. Ook Bram van Loon (schot) en el Azzouiti (kopbal) uit een voorzet van Waandels krijgen nog kansen.

Jodan Boys komt overigens nog goed weg. Vier minuten voor de rust gaat een bal via de lat over het doel van van der Linden. Er volgen wat kleine kansjes voor Jodan Boys en een gele kaart voor Martin Groen van Nieuw Lekkerland.

Vervolgens gaan we met een 1-1 stand de rust in.

 

Na de rust is het wederom het zelfde spelbeeld als in de eerste helft. Jodan Boys zoekt veelvuldig de aanval en krijgt al snel een kans. Eerst gaat de bal nog in het zijnet. Twee minuten later gebeurt dit aan de andere kant. Tim van der Linden komt zijn goal uit, maar kan de bal niet ontfutselen. Gelukkig voor Jodan Boys gaat de bal in het zijnet. Even later pakt van der Linden wel een goede inzet. De kopbal blijkt uiteindelijk vanuit buitenspelpositie, maar het gevaar was toch al geweken. Even later zijn Roald Heerkens en Don Mimpen attent en grijpen op tijd in bij een goede kans voor Nieuw Lekkerland.

Inmiddels zijn we bijna twintig minuten onderweg als Mitchel Heerkens weer eens de bal krijgt. Hij gaat aanleggen voor een schot van ongeveer twintig meter en schiet raak, 1-2.

Jodan Boys staat nu op voorsprong, maar is er nog niet. Dat blijkt niet veel later als een verradelijke poging met een beetje moeite door van der Linden gepakt kan worden. Er volgt weer een drinkpauze, waarna Hamza Merach in de ploeg komt voor Hamdani. Vlak na de wissel ontstaat enig tumult. Enzo Huntink krijgt de rode kaart voorgehouden voor vermeend natrappen.

Jodan Boys moet dus met 10 man verder, maar dit weerhoudt de ploeg er niet van om de aanval te zoeken. Hamza Merach gaat goet door. Lijkt zich vast te lopen, maar kan uiteindelijk de bal heroveren. Een goede voorzet op el Azzouit volgt, maar hij wacht net iets te lang om een schot te leveren.

Nadat Tom Versluis van Nieuw Lekkerland op de bon gaat, is het Leroy Brank die weer gevaarlijk voor het doel opspringt. Hij kan echter niet goed het hoofd tegen de bal zetten.

Vervolgens komt ook Romario Roggeveen nog in het veld voor Mitchel Heerkens. Jodan Boys valt nog steeds aan en ziet een goed schot van Merach nog gekeerd worden door de keeper. Vervolgens krijgt Leroy Brank nog een gele kaart, een wat zware aanrekening voor een kleine overtreding.

Maar in blessuretijd komt dan de defitieve verlossing voor degene die nog dacht dat het misschien wel eens mis kon gaan. Hamza Merach bewijst nog maar een dat hij een goede aanvulling is voor het team. Na zijn optreden afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen JSV Nieuwegein, waarbij Merach twee keer scoorde, weet hij nu opnieuw het net te vinden.

Niet veel later wordt er afgefloten en kan Jodan Boys dus tevreden terug kijken op de eerste echte test richting de competitie. Dinsdag volgt de ontmoeting met poulegenoot Montfoort, dat vandaag met 4-0 te sterk was voor stadsgenoot Olympia uit Gouda Noord.

Zo gaan Montfoort en Jodan Boys dus samen aan kop in poule 15. Jodan Boys staat met een iets minder doelsaldo tweede.

 

22-08-15: Nieuw Lekkerland     - Jodan Boys            1- 3  ( 1- 1)
Doelpunten:  13 Sjoerd Slob (p)            25 Enzo Huntink (p)
                                           64 Mitchel Heerkens
                                           92 Hamza Merach
Gele kaart:  45+1 Martin Groen             88 Leroy Brank
             78 Tom Versluis
             92 Onbekende speler
Rode kaart:                                71 Enzo Huntink
Toeschouw.:  210
Scheidsrechter:        M. de Bruijn
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Don Mimpen, Roald Heerkens, Mike van Oostrom,
                       Yassire Hamdani (69' Hamza Merach), Leroy Brank,
                       Fanny Waandels, Bram van Loon, Achmed el Azzouit,
                       Enzo Huntink, Mitchel Heerkens (80' Romario Roggeveen).