Jodan Boys wint eerste competitiewedstrijd bij Deltasport (0-2)

21-09-2013 19:21

Jodan Boys heeft vandaag de eerste competitiewedstrijd weten te winnen. Bij het Vlaardingse Deltasport won de ploeg van trainer Akerboom met 0-2 door doelpunten van Jeroen Borsboom en Remco de Rijk. Jodan Boys klimt hierdoor naar de tiende plaats en staat nu één punt achter op de nummers acht en zeven. Kortom, het linkerrijtje is weer binnen bereik.

Trainer Akerboom kon vandaag niet beschikken over Bram van Loon en Diego Liefden. Liefden zit momenteel bij de selectie van Nederland voor het WK beach soccer en verblijft in Tahiti. Hierdoor kreeg Yassire Hamdani een basisplaats, net als afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen zondag Topklasser Leonidas (2-2). Kees Graafland begon net als dinsdag op de bank. Ook Mitchel Heerkens begon op de bank, waardoor Marvin van der Pluijm en Jan Willem Schep in de basis stonden. De wedstrijd begon overigens een kwartier later doordat scheidsrechter Keijl zich verkeken had op de wegwerkzaamheden op de A20.

 

In de openingsfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten. Toch kreeg de thuisploeg de eerst kansen in de wedstrijd doordat Jodan Boys rommelig speelde achterin. Na twee minuten was er al een slechte bal van Michael de Leeuw na een terugspeelbal. De bal kwam bij een speler van Deltasport, maar hij kon uiteindelijk niet profiteren van dit buitenkansje. Vier minuten later was het wel bijna raak. Michael de Leeuw stond te ver voor zijn doel en dit werd gezien door één van de Vlaardingers. Bij een hoge bal richting doel was Michael de Leeuw misschien nog net op tijd geweest. Gelukkig ging de bal over de lat, waardoor de kans verloren ging. Nog geen minuut later is er weer gevaar voor het doel van de Leeuw, maar gelukkig gaat deze bal voorlangs zonder dat er iemand bij kan.

Jodan Boys komt uiteindelijk weer iets meer in het spel en gaat op zoek naar de Vlaardingse goal. Ook vanuit de achterlinie wordt er door Yassire Hamdani veelvuldig mee opgekomen richting doel, iets wat hem afgelopen dinsdag ook al goed af ging. Na ruim tien minuten spelen kreeg Jodan Boys de eerste grote kans. Vanuit de corner kopt Jeroen Borsboom op doel. Deze bal gaat echter langs het doel over de achterlijn. Jodan Boys neemt het initiatief in deze fase over. Zo kan er na ruim een kwartier spelen weer gevaar gesticht worden voor het doel van Deltasport. Jan Willem Schep geeft een voorzet op maat af, waarbij Jeroen Borsboom kan schieten vanuit een riante positie. Een Vlaardingse verdediger kan echter met de voeten voorkomen dat de bal het doel in gaat, ten koste van een corner. Vanuit de corner kan Jodan Boys uiteindelijk wel op voorsprong komen. Jeroen Borsboom zet zijn hoofd goed tegen de bal en kopt de bal binnen.

Na de 0-1 breekt er een beetje een rommelige fase aan zonder echt grote kansen. Toch is Jodan Boys de bovenliggende ploeg en lijkt het zich weinig zorgen te hoeven maken. Zeker niet als het na bijna een half uur spelen bijna 0-2 wordt. Jeroen Borsboom vindt in een één op één situatie echter de keeper op zijn weg, die net zijn voet tegen de bal kan zetten.

Na deze kans begint Deltasport de mogelijkheid te zien om gevaar te stichten, zeker nu Jodan Boys niet van de kansen kan profiteren. Zo schiet de verdediging af en toe te kort bij Jodan Boys waarbij Michael de Leeuw af en toe met groot risico in moet grijpen. Gelukkig gaat dit beide keren goed na zo'n half uur spelen, maar het is met het grootste geluk. Na ruim 35 minuten spelen lijkt Deltasport op gelijke hoogte te komen. De Leeuw wordt gepasseerd, maar de scheidsrechter fluit al voordat de bal uberhaupt over de lijn gaat.

Enkele minuten later krijgt de thuisploeg wederom een grote kans. Michael de Leeuw komt weer eens ver uit zijn doel om in te grijpen. Dit lukt niet helemaal aangezien zijn redding een Vlaardingse speler kans geeft om met een lob de Leeuw te passeren. Gelukkig springt de Leeuw op de rand van het strafschopgebied hoog genoeg op en kan hij de poging verschalken.

De laatste grote kans in de eerste helft is van Jodan Boys als Marvin van der Pluijm het strafschopgebied in soleert. Hij wordt onderuit gehaald, maar ziet echter geen penalty in de overtreding van Deltasport. Remco de Rijk laat de af en toe matig fluitende scheidrechter duidelijk weten dat hij het hier niet mee eens is, hetgeen hem een gele kaart oplevert. Overigens gaat er één minuut later wederom een Jodan Boys speler op de bon. Tim Roggeveen, die het al enige malen aan de stok heeft gehad met de nummer tien van de Vlaardingers krijgt deze na een forse schouderduw bij de cornervlag op eigen helft. Gevaar levert dit uiteindelijk niet meer op waardoor Jodan Boys met een 0-1, maar niet geheel comfortabele, voorsprong gaat rusten.

 

Na rust komt er een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Direct na rust is de eerste kans voor de thuisploeg. De bal gaat echter over het doel van de Leeuw. Remco de Rijk komt even later dicht in de de buurt van het Vlaardingse doel. Hij geeft echter een voorzet af op een plek waar niemand staat. Verder zijn er in het eerste kwartier na rust weinig grote kansen te noteren. Deltasport schiet nog eens voorlangs en bij een mislukte poging van Borsboom staat de Rijk niet op de juiste plek, waardoor hij in tweede instantie niet kan profiteren. Ook Deltasport lijkt vlak daarvoor nog een goede kans te krijgen, de inzet is echter te zwak waardoor de Leeuw eenvoudig kan oppakken. Overigens is ook de inzet van Bellahcen aan de andere kant niet overtuigend. Bij een afstandsschot rijkt hij de bal niet goed waardoor deze naast gaat. Nogmaals een zwakke inzet van Deltasport, die gemakkelijk gepakt wordt door de Leeuw, voordat Jodan Boys even later op 0-2 komt. Wederom vanuit de corner, maar ditmaal is het Remco de Rijk die de bal binnenkopt. Zo is de voorsprong inmiddels cofortabeler geworden, zeker nu Jodan Boys weet dat het gevaar wat Deltasport sticht slecht benut wordt. Maar toch is het nog even oppassen voor de Boys. Mocht Deltasport terugkomen, dan kan het er nog wel eens heel anders uit gaan zien.

Dat Jodan Boys voor dit scenario moet waken, blijkt enkele minuten later wel. Vanuit de corner ontstaat een scrimmage voor het doel van Michael de Leeuw, waarbij een Jodan Boys verdediger nog maar net de bal achter kan werken. Patrick Akerboom grijp direct in en brengt Mitchel Heerkens in de ploeg. Hij komt Marvin van der Pluijm vervangen, die helaas niet veel kon uitrichten vandaag. Enkele minuten later komt overigens ook Kees Graafland binnen de lijnen. Jan Willem Schep, die een goede wedstrijd speelde, mag de bank gaan opzoeken.

Jodan Boys gaat met Graafland, de Rijk, Jeroen Borsboom en Mo Bellahcen op jacht naar een derde treffer. Met nog negen minuten op de klok is Jodan Boys dicht bij de 0-3. Vanuit de vrije trap, vlak bij de cornervlag door Bellahcen kopt Jeroen Borsboom net naast. Verder probeert Deltasport er de laatste minuten nog in te slagen om een treffer te forceren. Echter gevaarlijk wordt de ploeg van trainer Pattinam niet meer. Zeker niet in de slotfase nadat van de Rijk het veld verlaten heeft voor van Lunteren. Tot de laatste minuut wordt de bal langzaam rondgetikt en lijkt Jodan Boys tevreden met de 0-2.

 

Jodan Boys wint dus met 0-2 en stijgt naar de tiende plaats. Deltasport en fc 's-Gravenzane blijven puntloos onderaan staan. Zwaluwen wordt door de 0-1 winst van vandaag alleen koploper, gevolgd door Hoek en Xerxes met 7 punten.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand, het programma, en statistieken, alle eerdere uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

 

Volgende week neemt Jodan Boys het om 14:30 in eigen huis op tegen debutant Oranje Wit uit Dordrecht. De Dortenaren staan momenteel op de elfde plaats, net onder Jodan Boys, met één punt uit drie wedstrijden.

 

Statistieken wedstrijd:

21-09-13: Deltasport           - Jodan Boys            0- 2  ( 0- 1)
Doelpunten:                                 19 Jeroen Borsboom
                                            64 Remco de Rijk
                                            90 Marlon Oranje
Gele kaart:  71 Eray Kocman                 45 Remco de Rijk
             80 Jordao Pattinama            46 Tim Roggeveen
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  200
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Yassire Hamdani, Jesse Kok, Mark Veerman,

                      Tim Roggeveen, Mo Bellahcen,
                      Remco de Rijk (86' Jorn van Lunteren), Leroy Brank,
                      Jan Willem Schep (74' Kees Graafland), Jeroen Borsboom,
                      Marvin van der Pluijm (68' Mitchel Heerkens).