Jodan Boys wint eerste oefenwedstrijd van VVSB

28-07-2012 19:00

Jodan Boys was vandaag met een ruime selectie afgereisd naar Noordwijkerhout. Patrick Akerboom kon nog niet beschikken over Gino Mulder, Osvaldo de Pina, Remco de Rijk, Mick van der Kaa en Diego Liefden. Ook Peter Graafland speelde uiteindelijk niet mee. Jesse Branderhorst afkomstig uit de A1, die afgelopen week al meetrainde met de selectie, mocht in de basis starten op de rechtback positie.


Jodan Boys startte goed met aanvallend voetbal. Dit resulteerde al snel in de eerste kleine kansjes. Na twee minuten was de eerste corner voor Jodan Boys een feit. Veel kwam hier nog niet uit. Even later was het Kees Graafland die met de bal aan de voet het strafschopgebied kon inlopen. Hij werd neergelegd, waardoor Jodan Boys al vroeg een penalty kreeg. Mo Bellahcen mocht gaan aanleggen. Hij schoot echter laag in, waardoor de bal een eenvoudige prooi voor keeper Heimans was. Jodan Boys bleef de bovenliggende partij in de eerste 20 minuten, zonder tot veel grote kansen te komen. Uiteindelijk zakte Jodan Boys wat in, waardoor VVSB wat meer in de wedstrijd kwam. De gastheren claimden na een half uur spelen een strafschop, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Jodan Boys leek wakker geworden na het korte inzak momentje. Na een mooie aanval en goed voorbereidend werk van Bellahcen en Graafland kan Jeroen Borsboom scoren. Ook daarna bleef Jodan Boys de betere partij, maar op een schot over het doel na, waren er geen noemenswaarsige kansen. Vlak voor rust kwam Roald Heerkens nog in het veld voor de geblesseerde van der Klis. Na rust kwamen er een aantal nieuwe spelers in het veld. De Leeuw, Cieremans, Veerman, Mimpen, Dongelmans, Brank en Verheijdt kwamen in het veld voor Straver, Kok, Roggeveen, Branderhorst, Graafland, Borsboom en Akanaoui.


Jodan Boys begin aardig, maar liet VVSB na ruim 12 minuten spelen toch wel heel eenvoudig op gelijke hoogte komen. Niemand in de Jodan Boys verdediging ligt een VVSB speler in de weg, waardoor hij eenvoudig op de Leeuw kan aflopen en scoren. Daarna besluit Patrick Akerboom nog een paar wissels door te voeren. Zo komen Jesse Kok en Tim Roggeveen weer in het veld en ook Mitchel Heerkens mag namens Jodan Boys 1 weer eens een balletje trappen. Heerkens speelde voor het laatst op 29 januari 2011 in de wedstrijd Jodan Boys - Voorschoten '97 (0-1).
In het laatste kwartier neemt Jodan Boys weer het initiatief. Thomas Verheijdt haalde nog hard uit, maar de keeper van VVSB wist de bal nog net over te tikken. De drie corners vlak daarna leverden niks op. Een rush in de laatste tien minuten leverde Jodan Boys uiteindelijk de overwinning op. Roald Heerkens en Don Mimpen mochten net als Jeroen Borsboom hun eerste treffer in een officiele wedstrijd van Jodan Boys 1 maken. Leroy Brank maakte 1 minuut voor tijd nog de 1-4 met een kopbal van dichtbij.
Misschien een ietswat geflatteerde uitslag, maar in ieder geval een goed begin.
Volgende week zaterdag speelt Jodan Boys wederom een oefenwedstrijd. Om 13:00 neemt Jodan Boys het dan in Leiderdorp op tegen eersteklasser RCL uit Leiderdorp.

 

Statistieken wedstrijd:
28-07-12: VVSB                 - Jodan Boys            1- 4  ( 0- 1)
Doelpunten:  67 onbekende speler            32 Jeroen Borsboom

                                            81 Roald Heerkens

                                            84 Don Mimpen

                                            89 Leroy Brank
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Opstelling:  Straver (46' de Leeuw), Branderhorst (46' Mimpen), Kok (46' Cieremans),

             Ali (69' Roggeveen), Roggeveen (46' Veerman), van Loon (69' Kok),

             v/d Klis (44' R. Heerkens), Bellahcen (69' M. Heerkens),

             Graafland (46' Verheijdt), Borsboom (46' Brank), Akanaoui (46' Dongelmans).