Jodan Boys wint eerste wedstrijd in districtsbeker van ARC (2-0)

25-08-2014 16:40

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de poulefase van de KNVB districtsbeker gewonnen. Op eigen veld waren de maannen van trainer den IJssel met 2-0 te sterk voor zaterdag eersteklasser ARC uit Alphen aan den Rijn. Jeroen Borsboom en Leroy Brank scoorden namens Jodan Boys.

 

Bij Jodan Boys ontbrak Marley Berkvens. Berkvens staat (nog) niet officieel ingeschreven als speler van Jodan Boys waardoor hij geen officiele wedstrijden mag spelen voor de club. Berkvens hoopt nog op een contract bij een profclub.

Verder startten Don Mimpen en Jeroen Camfferman weer in de basis bij Jodan Boys. Aanwinsten Mike Slottje Jaouad el Yaagoubi en Emiel Buntsma begonnen op de bank.

In de openingsfase van de wedstrijd was ARC de bovenliggende ploeg. In de eerste tien minuten kregen zij twee goede kansen. Eerst wist Jorn van Lunteren de bal op de lijn te keren, waarna er nog eens een bal voorlangs ging. Aan de kant van Jodan Boys waren er weinig grote kansen te noteren. Jeroen Borsboom probeerde het eens met een kopbal, maar hij hinderde daarbij de keeper, die de bal overigens vast had.

Dan zijn we bijna tien minuten onderweg als Mitchel Heerkens aan de rechterkant een vrije trap neemt. Via een speler van ARC gaat de bal hoog de lucht in waarna Leroy Brank probeert de koppen. De Alphense keeper zit er ook nog aan en de bal komt terecht bij Roald Heerkens. Hij wordt echter goed op de huid gezeten door een speler van de bezoekers waardoor hij niet kan schieten, maar de bal vervolgens bij Jeroen Borsboom terecht komt. Hij kan wel binnen schieten waardoor het 1-0 is.

ARC was nog even gevaarlijk na een corner, maar Straver heeft de bal vast. Jodan Boys kon vlak daarvoor niet voor gevaar zorgen uit een corner. Vlak daarna kreeg Mo Bellahcen de eerste gele kaart namens Jodan Boys. Eerder kreeg ARC al een gele kaart. Bellahcen hield met enig duw en trekwerk een Alphense aanval tegen.

Na bijna een half uur spelen kopt Remco de Rijk nog naast, maar verder zijn er weinig grote kansen meer te noteren in de eerste helft. ARC heeft misschien nog wel de beste kansen. Leroy Brank krijgt namens Jodan Boys overigens nog geel.

Zo gaat Jodan Boys met een kleine voorsprong rusten, maar zal het in de tweede helft toch een tandje bij moeten zetten om de overwinning veilig te stellen.

 

Na rust komt de eerste wissel voor Jodan Boys. Mike Slottje vervangt Mo Bellahcen. Jodan Boys probeert al snel druk te zetten, maar zonder veel resultaat. Het moet zelfs oppassen dat de bezoekers niet voor de gelijkmaker kunnen zorgen. Nadat Jodan Boys er even moeilijk uitkomt is er na 7 minuten spelen bijna een gevaarlijke situatie bij een terugspeelbal van Jorn van Lunteren. Gelukkig kan Roald Heerkens nog op tijd ingrijpen zodat een ARC-er niet richting Marvin Straver kan opstormen.

Na bijna een kwartier spelen brengen Marvin Straver en Don Mimpen nog redding. Vlak daarna mag Emiel Buntsma zijn opwachting gaan maken. Hij vervangt Jeroen Camfferman.

Verder zijn er weinig grote kansen te melden. Aan beide kanten wordt er veelvuldig gefaald in de afronding en is er veelvuldig balverlies. Mark Veerman ontsnapt nog aan een kaart na een forse ingreep in de 69e minuut. Even later misschien nog wel de beste kans voor Jodan Boys als Emiel Buntsma voorlangs schiet op aangeven van Remco de Rijk.

Daarna komt Rick Begeer nog in het veld voor Jeroen Borsboom. In het resterende kwartier gebeurt er weinig meer, tot de 90e minuut. Als Mitchel Heerkens mag aanleggen voor een vrije trap staat Leroy Brank al in het strafschopgebied. Heerkens schiet en weet Brank te vinden, die vervolgens prachtig binnen kopt.

Jodan Boys kan de wedstrijd verder rustig uitspelen en stelt daarmee de eerste drie punten veilig.

Ook zaterdag eersteklasser de Meern (tegenstander voor komende woensdag) wist de eerste wedstrijd te winnen. Zij deden dit met overtuigende cijfers (0-6) bij Elinkwijk. Voor Jodan Boys zaak om komende woensdag te winnen in de Meern aangezien alleen de nummer 1 van de poule doorgaat naar de volgende ronde. De wedstrijd van komende woensdag op sportpark de Meern begint overigens om 20:30.

 

Klik op onderstaande statistieken om de gehele wedstrijd terug te kijken.