Jodan Boys wint in doelpuntrijke wedstrijd van Alphense Boys

09-11-2011 08:15

Jodan Boys heeft de oefenwedstrijd tegen Alphense Boys winnend weten af te sluiten.
In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de Gouwenaren uiteindelijk aan het langste eind.
Jodan Boys startte deze avond met Marvin Straver op doel. Hij mocht wat speelminuten maken aangezien hij voor vier wedstrijden geschorst is.
Ook deden Michel Verkaik en Bram van Loon weer mee na lange afwezigheid in het eerste elftal. Ook Terry de Mello, die vorig seizoen in de eerste maanden van de competitie speelminuten maakte in het eerste elftal bij Jodan Boys stond in de basis.

Jodan Boys begon de wedstrijd met snel druk te zetten op het Alphense doel. Dit resulteerde al snel in de de openingstreffer. In de vijfde minuut mocht Sander van Gool de 1-0 aantekenen.
Alphense Boys komt er in de beginfase niet veel uit en als dat al gebeurt, dan wordt de bal op tijd voor de voeten van een aanvaller weggegrist. Na bijna een kwartier spelen komt het eerste echte wapenfeitje van de bezoekers. Het schot op doel gaat echter over.
Enkele minuten later volgt een mooie kans aan de andere kant. Een schot op doel wordt door Sander van Gool nog aangeraakt met de hak, waardoor de bal net over het doel gaat. Ook Jan Willem Schep krijgt nog een kansje. Zijn inzet gaat echter ruim over.
Het Alphense doel blijft onder druk staan en daar weet uiteindelijk Remco de Rijk ook van te profiteren. Hij mag na ruim 25 minuten spelen de 2-0 achter zijn naam schrijven.
Alphense Boys lijkt wakker en begint iets meer aan te zetten richting het doel van Marvin Straver. Maar ook Jodan Boys krijgt nog steeds kansen. Terry de Mello schiet hard op doel, maar via het been van een Alphense Boy kan het schot nog verwerkt worden tot corner.
Uiteindelijk lijkt Alphense Boys de aansluitingstreffer te gaan maken. Ook in oog met Marvin Straver is de aanvaller van Alphense Boys echter niet koelbloedig genoeg.
Remco de Rijk heeft vlak voor rust nog een kans. Zijn afstandsschot is echter een gemakkelijke prooi voor de doelman.
Beide teams gaan pauzeren, Jodan Boys met een 2-0 voorsprong en de toeschouwers, een schamele 60 gaan zich opwarmen in de kantine.
Na rust lijkt er in de kleedkamer bij Alphense Boys het één en ander duidelijk gemaakt te zijn door de trainer. De ploeg start fel en krijgt al snel de eerste kans. Deze inzet gaat nog over. Niet veel later weten de bezoekers in iets meer dan een minuut de stand gelijk te trekken.
Jodan Boys heeft duidelijk een mindere fase, die gelukkig niet heel lang duurt. Na bijna 10 minuten spelen in de tweede helft gaat Adil Akanaoui er vandoor. Hij wordt in het strafschopgebied neergelegd, waarna hij zelf de strafschop gaat nemen. Hoewel de keeper nog de goede kant op duikt gaat de bal het net in. 3-2!
Dat de mindere fase nog niet over is wordt al snel duidelijk. Twee minuten later is het weer gelijk.
Hierna kregen Sander van Gool en Remco de Rijk nog kansen om Jodan Boys weer op voorsprong te brengen.
Na 65 minuten spelen kwamen de eerste wissels aan Jodan Boys kant. Edwin van Straten kwam voor Michel Verkaik en Jesse Wiltink in de plaats van Bram van Loon. Wiltink ging goed mee op naar voren en had af en toe veel snelheid bij het passeren van de tegenstander. Jodan Boys zette weer aan en Sander van Gool mocht met nog iets minder dan 20 minuten te gaan de 4-3 achter zijn naam zetten.
Enkele minuten later moet Marvin Straver nog even naar een bal duiken die in eerste instantie ruim naast lijkt te gaan. De bal draait echter iets naar binnen waarna Straver het zekere voor het onzekere neemt en de bal stopt.
Terry de Mello mag iets later de 5-3 maken en niet veel later lijkt Jodan Boys nog eens te kunnen scoren. De verdediging van Alphense Boys maakt een kapitale blunder door tegen Terry de Mello op te schieten waarna de bal goed voor Sander van Gool valt. De fout wordt echter net op tijd hersteld waardoor van Gool net niet op doel kan schieten.
Uiteindelijk weet Jodan Boys nog verder afstand te nemen. Kelvin Potuijt mag aanleggen voor een afstandsschot. Ook deze bal verdwijnt in de netten.
Alphense Boys probeert het nog, maar zien een schot over gaan en Marvin Straver weet ook nog redding te brengen. Sander van Gool heeft nog de kans op 7-3, maar zijn inzet is te zwak. Van Gool krijgt ook de allerlaatste kans van de wedstrijd. Deze gaat echter recht in de handen van de keeper.

Jodan Boys kan terug kijken op een geslaagde oefenwedstrijd tegen de zondag Hoofdklasser uit Alphen aan den Rijn. Ondanks een slechte fase, die zo'n 10 minuten aanhield en Alphense Boys 3 treffers opleverde, was het spel van veel Jodan Boys spelers goed te noemen.
Komende zaterdag mag Jodan Boys op eigen veld de koppositie in de Hoofdklasse A gaan verdedigen tegen Sparta Nijkerk.
Deze wedstrijd begint om 14:30.

Statistieken wedstrijd:
08-11-11: Jodan Boys           - Alphense Boys         6- 3  ( 2- 0)
Doelpunten:   5 Sander van Gool             51
             26 Remco de Rijk               52
             54 Adil Akanaoui (p)           56
             71 Sander van Gool
             76 Terry de Mello
             81 Kelvin Potuijt
Geel:        -
Rood:        -
Toeschouw.:  60
Opstelling Jodan Boys: Marvin Staver, Michel Verkaik (65' Edwin van Straten), Kelvin Potuijt,
Mick van der Kaa, Tim Roggeveen, Bram van Loon (65' Jesse Wiltink),
Remco de Rijk, Jan Willem Schep, Sander van Gool, Terry de Mello,
Adil Akanaoui.