Jodan Boys wint in Woerden en is weer koploper

05-11-2011 19:23

Jodan Boys heeft vandaag op sportieve wijze revanche genomen op het verlies van afgelopen zaterdag op eigen veld tegen Huizen, waarna de Goudse hoofdmacht de eerste periodetitel misliep.
Op sportpark Cromwijck kon trainer Akerboom toch weer beschikken over Maarten Cieremans. Michael de Leeuw verving de geschorste Marvin Straver en Sander van Gool zat op de bank, waardoor Remco de Rijk zijn plaats mocht innemen.
De massaal meegekomen supporters uit Gouda zagen dat na vijf minuten spelen het eerste kleine kansje voor Jodan Boys was. Mulder en Brank stichtten het eerste gevaar, waarna het spel een beetje op en neer ging. Na iets meer dan 10 minuten spelen was er een goede voorzet van Osvaldo de Pina waar Remco de Rijk het hoofd net niet tegen de bal kon zetten.
Niet veel later krijgt ook Sportlust '46 de eerste kleine kans.
Scheidsrechter O'Niel weet al snel zijn stempel op de wedstrijd te drukken door een aantal dubieuze beslissingen. Ahmed Ali krijgt na iets meer dan een kwartier spelen een gele kaart. Hier viel nog niet veel op af te dingen, maar later volgden er wel een aantal vreemde beslissingen. Vrije trappen worden soms wel gegeven, terwijl voor een zelfde situatie niet eens gefloten wordt.
Na iets meer dan 20 minuten krijgt Osvaldo de Pina een goede kans op aangeven van Ahmed Ali die al vallend voor geeft. De bal gaat echter net over.
Jodan Boys heeft nu duidelijk grip op de wedstrijd en wordt steeds gevaarlijker. Het enige wat Sportlust kan doen is vanuit een aantal vrije trappen gevaar stichten voor het doel van Michael de Leeuw.
Na iets meer dan een half uur spelen krijgt Sportlust de bal aan de linkerkant waarna een voorzet komt. Gelukkig is de sterk spelende Mark Veerman attent door de bal naast de paal achter te koppen.
Niet veel later krijgt Jodan Boys wederom een goede kans. Net over de middellijn schiet Gino Mulder de bal terug op Kees Graafland. Hij kopt hard naar voren, waarna Gino Mulder weer eens een supersprint naar voren inzet en zo de bal kan voorgeven op Remco de Rijk. Hij weet de kans helaas niet te benutten.
Niet veel later krijgt Sportlust links buiten het strafschopgebied een vrije trap. Osvalde de Pina is het niet eens met de zoveelste twijfelachtige beslissing en gooit de bal weg, waarna hij geel krijgt. Ook hier blijft hij op doorprotersteren waarna onze 'babbelaar' weer eens rood krijgt.
Niet veel later merkt ook Sportlust dan scheidsrechter O'Niel graag strooit in de aanloop naar Sinterklaas. Nog voor rust ontvangt Sportlust ook nog een tweede gele kaart en op slag van rust krijgt ook Remco de Rijk nog geel omdat hij twee keer corner roept terwijl de scheidsrechter anders beslist. Overigens kreeg Remco de Rijk vlak hiervoor nog een goede kans, maar ook deze bal ging over.
Jodan Boys heeft de eerste helft dus overleeft. Ondanks het feit dat Jodan Boys beter speelt dan Sporlust zijn de supporters er niet gerust op. Ook is er van beide kampen veel commentaar op de wedstrijdleiding die zeker bijdraagt aan het afzwakken van het spel.
Na rust gaat Jodan Boys met dezelfde 10 spelers op jacht naar de openingstreffer. Het lijkt er echter op dat Sportlust na 3 minuten spelen op voorsprong gaan komen. De grootste kans voor de Woerdenaren tot dan toe gaat echter verloren doordat er over de bal geschopt wordt in plaats van tegen de bal. Niet veel later is het dan Kees Graafland die aan de andere kant de 0-1 mag aantekenen voor de bezoekers.
Vlak hierna komt Jan Willem Schep het veld in voor Remco de Rijk. Hierna breekt een fase aan waarin Sportlust iets grip terug krijgt, maar zeker nog niet gevaarlijk kan worden. Jodan Boys probeert de aanval op de zetten en dit lukt waardoor nog enkele kleine kansen ontstaan.
Kees Graafland krijgt nog een goede kans die nog net tot corner verwerkt wordt. Jesse Kok wordt even later het volgende slachtoffer van O'Niel, ook hij gaat op de bon.
Met nog zo'n 20 minuten te spelen mag Kees Graafland gaan douchen, waarna Sander van Gool het veld in mag komen.
Sportlust krijgt even later een goede kans op de aansluitingstreffer. Maarten Cieremans kan een aanvaller van Sportlust niet bijhouden waarna een voorzet komt. Sportlust kan hier echter niet van profiteren en de bal gaat hard naast.
Met nog iets minder dan 10 minuten te spelen kan Jodan Boys de voorsprong definitief veilig stellen. Mo Bellahcen mag de 0-2 achter zijn naam zetten.
De moegestreden Gino Mulder mag vlak voor tijd gaan douchen, voor hem in de plaats komt Adil Akanaoui. Ondanks dat hij maar kort in het veld staat maakt hij een goede indruk op de supporters.
De wedstrijd is inmiddels gespeeld. Sportlust weet geen vuist meer te maken en lijkt lamgestreden. Jodan Boys zet nog even aan waarna Sander van Gool de 0-3 mocht aantekenen. Uiteindelijk krijgt van Gool in de blessuretijd nog een goede kans op de 0-4, maar hij stond buitenspel.
Vlak voor de 0-3 van Sander van Gool ontving ook Sportlust nog een gele kaart van de gulle gever O'Niel.

Na de winst op Sportlust '46 is Jodan Boys nu samen met Bennekom koploper in de Hoofdklasse A. Bennekom versloeg op eigen veld ODIN '59 met 2-0, maar Jodan Boys heeft een beter doelsaldo. Ook Huizen volgt Jodan Boys nog op de voet, gevolgd door ODIN '59. De afstand met nummer 5 en lager bedraagt nu 3 punten of meer.
SDC Putten heeft na de verliespartij tegen Huizen (3-0) de rode lantaarn overgenomen van Voorschoten '97, dat vandaag met maarliefst 2-5 bij Sparta Nijkerk wist te winnen.

Statistieken wedstrijd:

05-11-11: Sportlust '46        - Jodan Boys            0- 3  ( 0- 0)
Doelpunten:                                 48 Kees Graafland
                                            82 Mo Bellahcen
                                            90 Sander van Gool
Geel:        Dimitri Djollo                 Ahmed Ali
             Stephan Hoes                   Remco de Rijk
             Frank Verlaan                  Jan Willem Schep
             Kevin Tom
Rood:                                       Osvaldo de Pina (2x geel)
Toeschouw.:  625
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali,
Mark Veerman, Osvaldo de Pina, Gino Mulder (85' Adil Akanaoui),
Leroy Brank, Remco de Rijk (50' Jan Willem Schep),
Kees Graafland (73' Sander van Gool), Mo Bellahcen.