Jodan Boys wint laatste competitieduel bij XerxesDZB

16-05-2016 09:42

Jodan Boys heeft ook de laatste competitiewedstrijd gewonnen. In Rotterdam eindigde de ontmoeting met XerxesDZB in een 0-1 overwinning voor de Gouwenaren. Don Mimpen maakte vlak voor tijd de enige goal in de wedstrijd. Zo bleef plaats zes in de Hoofdklasse B behouden en kan Jodan Boys terug kijken op een goed seizoen.

Met een ietswat gewijzigde opstelling begint Jodan Boys aan de wedstrijd. Zo staat Tim van der Linden onder de lat, start Michel Verkaik in de basis, waardoor Don Mimpen op de bank blijft en neemt Wim de Jong de plaats van Mo Bellahcen in.

Jodan Boys start met een duidelijke opgave vandaag. Ook de laatste wedstrijd dit seizoen moet gewonnen worden, of in ieder geval een zelfde resultaat als Ter Leede behalen. Ter Leede staat voor aanvang net onder Jodan Boys met twee punten achterstand. Voor de supporters die de wedstrijd van Spijkenisse - Ter Leede volgden, werd al snel duidelijk dat er aan de andere kant van de Maas meer te beleven viel dan in Zevenkamp. Ter Leede verschaft zich al snel een 0-2 voorsprong, maar is die binnen het kwartier ook weer kwijt. Bij XerxesDZB - Jodan Boys staat het dan nog 0-0.

XerxesDZB krijgt overigens de grootste kansen in de eerste helft. Als de eerste helft inmiddels 25 minuten onderweg is, moet Roal Heerkens vlak voor de lijn ingrijpen. Jodan Boys kan voor weinig gevaar zorgen in de eerste helft. De thuisploeg heeft de betere kansen en had nog twee aardige pogingen om op voorsprong te komen. Toch gaan beide ploegen met een 0-0 stand rusten. Ter Leede staat dan inmiddels weer op voorsprong bij Spijkenisse.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Bij XerxesDZB is dan inmiddels Bradley el Idrissi binnen de lijnen gekomen. El Idrissi, komend seizoen spelend bij Jodan Boys vervangt Angelmo Vyent. Na rust wederom weinig kansen en de wedstrijd lijkt te gaan eindigen in een 0-0 stand. Maar als de allerlaatste minuut bijna aanbreekt volgt er een schot, dat door Don Mimpen van richting veranderd wordt en zo komt Jodan Boys op 0-1.

 

Jodan Boys eindigt hierdoor op de zesde plaats in de Hoofdklase B, net achter Spijkenisse en fc Rijnvogels, die beiden 45 punten hebben. Spijkenisse verloor van Ter Leede (3-4) en Rijnvogels speelde gelijk tegen Zwaluwen (1-1). Quick Boys won ruim bij degradant Deltasport (1-5) en mocht zich tot kampioen kronen in de Hoofdklasse B. Noordwijk sleept de derde periode in de wacht en ASWH mag op basis van de eindklassering ook deelnemen aan de nacompetitie. Onderin was de competitie al gespeeld. Sportlust '46 won overigens nog wel de laatste wedstrijd van Heinenoord (4-1). Maarten Cieremans (oud Jodan Boys speler) mocht in zijn laatste competitieduel voor de Woerdenaren nog een treffer achter zijn naam schrijven.

 

Klik hier voor de eindstand in de Hoofdklasse B alsmede alle statistieken van Jodan Boys dit seizoen.

 

Statistieken wedstrijd:

14-05-16: XerxesDZB            - Jodan Boys         0- 1  ( 0- 0)
Doelpunten:                                89 Don Mimpen
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  250
Scheidsrechter:        R.A. v/d Rest
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Michel Verkaik, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Yassire Hamdani (61' Don Mimpen),
                       Leroy Brank, Fanny Waandels, Wim de Jong,
                       Jorn van Lunteren (70' Romario Dos Santos),
                       Ahmed el Azzouti (70' Tom van Hoogstraten), Enzo Huntink.