Jodan Boys wint laatste oefenwedstrijd in voorbereiding van GHC (4-0)

20-08-2014 06:21

Jodan Boys heeft gisteren de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen zaterdag eersteklasser GHC uit Leiden eenvoudig weten te winnen met 4-0. Leroy Brank zette de thuisploeg al snel op voorsprong, waarna Jeroen Borsboom drie keer trefzeker was in de tweede helft.

 

Trainer Dennis van den IJssel begon gisteren in de achterhoede met Wim de Jong (Don Mimpen zat op de bank), Daniel Stals en Mark Veerman. Revelin Janga kreeg een basisplaats, waardoor Mitchel Heerkens net als broertje Roald op de bank begon. Marley Berkvens en Jeroen Camfferman kregen wederom een basisplaats.

Jodan Boys zette al snel druk en na een minuut spelen ging de Leidse keeper een beetje in de fout, maar wist Jodan Boys niet te profiteren. Een minuut later gebeurde dit weer en kon de bal voorgegeven worden op Leroy Brank. Brank kreg de tijd om uit te halen en te scoren, 1-0.

Vervolgens is er een fase waarin weinig kansen te noteren zijn. Beide ploegen proberen de aanval te zoeken, maar ruim voor de rand van het strafschopgebied smoort elke aanval. We zijn inmiddels in de elfde minuut beland als er weer een beetje gevaar is via Jeroen Borsboom. Zijn schot gaat echter over.

Bij GHC ziet men dat Jodan Boys na de flitsende start niet door kan pakken en dat geeft de bezoekers vertrouwen. Eerst is er een vrije trap die nog gepakt wordt door van Bilsen en een paar minuten later wordt van Bilsen zelfs bijna geklopt. Een speler van GHC ziet de doelman ver voor zijn doel staan en schiet van afstand met een grote boog over de achteruit lopenende van Bilsen heen. Gelukkig gaat de bal naast want van Bilsen had deze niet meer gepakt. Ook ontstaat er vlak daarna nog een gevaarlijke situatie als Wim de Jong de fout in gaat, maar het schot van GHC wat hierop volgt is niet gevaarlijk genoeg.

Jodan Boys had tussen deze kansen door ook nog mogelijkheden. Zo draaide Jorn van Lunteren op de rand van het strafschopgebied een paar rondjes om een paar verdedigers van GHC in de luren te leggen. Zijn schot wordt uiteindelijk ternauwernood door de keeper naast getikt. Vanuit de corner ontstaat verder geen gevaar.

Inmiddels zijn we op de helft van het eerste bedrijf als Jeroen Borsboom de keeper met een wippertje probeert te verschalken als hij met een sliding voor de bal gaat. De inzet kan echter nog net weggegrist worden.

Dan breekt er even een slechte fase van Jodan Boys aan en put GHC toch wat kracht uit de gemiste kansen en he,t zo nu en dan, rommelige spel van Jodan Boys. Bij een snelle uitbraak van de bezoekers kan de voorzet vanaf links zo binnen gekopt worden. Echter de speler die dat moet doen kan de bal niet met het hoofd beroeren waardoor de bal naast gaat. Vijf minuten later wederom een grote kans voor GHC. Ditmaal gaat de bal net over het doel.

Toch is er voor Jodan Boys ook nog wel een kansje in deze fase. Een schot van Mo Bellahcen komt in het zijnet terecht. Daniel Stals, die niet lekker in de wedstrijd zit, wordt logischerwijs vervangen. Voor hem in de plaats komt Roald Heerkens met nog ruim tien minuten te spelen in de eerste helft.

Jodan Boys herpakt zich weer een beetje en geeft de bezoekers weinig kansen meer. Alleen een schot van afstand als van Bilsen weer iets te ver voor zijn doel staat is nog het vermelden waard, echter dit keer is van Bilsen attent en kan hij eenvoudig opvangen.

Jodan Boys speelt bij vlagen aardig voetbal, maar het oogt soms rommelig. Ook de arbitrage helpt niet echt mee. Er wordt soms iets te snel gefloten, waar de voordeelregel wel toegepast had mogen worden, iets wat af en toe de vaart uit het spel haalt. Vooral dat van de thuisploeg.

 

Na rust komen er twee wissels binnen de lijnen. Michael van Bilsen en Revelino Janga blijven in de kleedkamer achter. Christian Bahlman en Mitchel Heerkens zijn de vervangers.

Na enkele minuten spelen is daar het eerste kansje voor Jeroen Borsboom. In de drukte kan hij echter niet profiteren. Zes minuten later lukt dit wel, als we inmiddels in de 55e minuut zijn aanbeland. Diverse keren werd er op doel geschoten door oa Jeroen Borsboom en Mitchel Heerkens. Uiteindelijk schiet Borsboom na het stoppen van de inzet van Heerkens raak. Vijf minuten later lijkt er weer een goede kans te ontstaan. Een mooi hakje van Leroy Brank op de rand van het strafschopgebied werd echter niet verwacht door van Lunteren, waardoor GHC geen gevaar loopt. Direct daarna ontvangt een speler van GHC, na een overtreding op Marley Berkvens, de eerste en enige gele kaart in de wedstrijd. Berkvens (met een lichte blessure) en Brank verlaten twee minuten later het veld. Voor hen komen Mike Slottje en Jeroen Camfferman binnen de lijnen. Die laatste Camfferman is twee minuten later al betrokken bij een derde doelpunt. Uit een voorzet van Remco de Rijk laat hij de bal bewus lopen voor Jeroen Borsboom die de 3-0 kan binnen schieten.

Verder is het een beetje een rommelig geheel. Vooral na de 3-0 werden vele passes slecht gegeven en was veelvuldig balverlies. Dit gebeurde overigens aan beide kanten. GHC is in deze fase de gevaarlijke ploeg. Eerst schieten de bezoekers diagonaal voor het doel langs. Bahlman gaat nog voor de bal, die naast gaat. Hij had er echter niet kunnen redden als de bal wel aan de andere kant van de paal terecht kwam. Direct daarna moet diezelfde Bahlman uit zijn doel komen, wat hij overigens goed doet. Hij schiet de bal voor een opstormende speler van GHC weg. Weer een minuut later gaat de bal net naast het doel van Bahlman.

Inmiddels mag Daniel Stals weer terug het veld in. Hij vervangt Wim de Jong. Niet veel later krijgt Jodan Boys een goede kans. Jeroen Borsboom geeft voor op Jorn van Lunteren, die te lang wacht. Hierdoor kan de keeper van GHC in de weg gaan liggen en wordt het schot van van Lunteren tot corner verwerkt.

Bijna een kwartier na deze kans is de Rijk gevaarlijk. Hij kan een bal, uit de voorzet van Borsboom bij de tweede paal, echter niet goed genoeg raken en de bal gaat via de keeper achter.

In deze fase is het overigens ook weer een waar foutenfestival en trainer van den IJssel staat zich af en toe op te winden langs de zijlijn. Terecht want de bezoekers zijn wederom een aantal keren gevaarlijk in de slotfase. Maar als het vervolgens hard begint te regenen, zijn de kansen voor Jodan Boys. Eerst schiet de Rijk ruim over, maar een minuut later geeft diezelfde de Rijk voor op Borsboom, die eenvoudig binnen kan schieten.

De laatste kans is voor de bezoekers. Vlak voordat er afgefloten wordt kan Christian Bahlman een inzet van de bezoekers stoppen.

 

Jodan Boys wint zo ruim van GHC, maar er is nog genoeg stof om over na te praten. Lang hebben de spelers en staf daar niet voor. Morgen wordt er nog getraind en zaterdag wacht de thuisontmoeting met ARC in de poulefase van de districtsbeker.