Jodan Boys wint met Gouds kwartiertje in Haarlem

19-11-2011 17:06

Jodan Boys heeft vandaag de aansluiting met de top weten te behouden dankzij een 1-3 overwinning in Haarlem op Young Boys. Jodan Boys kwam in de eerste helft met 1-0 achter te staan, maar wist dit in het laatste kwartier van de wedstrijd om te zetten in een 1-3 overwinning.
In Haarlem begon Osvaldo de Pina vandaag op de bank en verving Michel Verkaik Maarten Cieremans die wegens een schorsing niet in actie kon komen. Jodan Boys probeerde al snel aanvallend te spelen. Na vijf minuten spelen was er een mooie aanval waarbij Gino Mulder een goede voorzet kon afleveren voor het doel van Young Boys. Helaas was er geen medespeler op de juiste plaats aanwezig waardoor deze mooie kans verloren ging.
Na iets meer dan 10 minuten spelen moest Michael de Leeuw twee maal goed ingrijpen waardoor hij Jodan Boys behoedde voor een snelle achterstand.

Iets later kreeg Jodan Boys aan de andere kant een goede kans, echter deze bal ging net over. Hierna wederom een aanval van Jodan Boys met Sander van Gool en Kees Graafland. Graafland krijgt uiteindelijk net zijn voet niet tegen de bal. Ook Mo Bellahcen probeert het nog eens van afstand, maar keeper Raymond Dirven van Young Boys kan redding brengen.
Uiteindelijke kan Young Boys na iets meer dan 20 minuten op voorsprong komen in de kluts kan Tycho Brandon de bal in het doel werken achter Michael de Leeuw. Ook krijgt Jodan Boys de eerste gele kaart te verwerken. Michel Verkaik krijgt de kaart na een onnodige overtreding op het middenveld.
Young Boys heeft het betere van het spel en Jodan Boys moet het spel gaan omgooien. De vele verre passes komen veelal niet aan bij de aanvallers van Jodan Boys, waardoor er weinig gevaar voor het doel van Young Boys ontstaat. Young Boys is wat dat betreft een stuk gevaarlijker dan de bezoekers uit Gouda.
Vlak voor rust kreeg Jodan Boys nog een kans uit een vrije trap van Jan Willem Schep. Hij geeft de bal voor, vlak voor doelman Dirven, waar Sander van gool de voet nog net tegen de bal kreeg, maar de bal ging net over.
Met nog één minuut officiele speeltijd krijgt Jodan Boys wederom een goede kans. Doelman Dirven van Young Boys weet de gelijkmaker echter te voorkomen.

Na rust brengt Patrick Akerboom Bram van Loon voor Michel Verkaik en Remco de Rijk voor Sander van Gool.
Jodan Boys krijgt direct na rust al een aantal kleine kansen. Zo weet Kees Graafland na een mooie voorzet zijn voet net niet tegen de bal te krijgen.
Het is Jodan Boys dat na rust feller uit de kleedkamer is gekomen. De Gouwenaren gaan vol in de aanval en ook Kees Graafland krijgt na 10 minuten in de tweede helft een goede kans. De bal gaat echter voorlangs.
Jodan Boys probeert de gelijkmaker te forceren, maar wat het ook doet, de verdediging van Young Boys staat goed en het is hierdoor moeilijk om een gaatje te vinden.
Met nog zo'n 20 minuten te spelen komt Osvaldo de Pina in het veld voor Jan Willem Schep. Niet veel later krijgt Jodan Boys weer een goede kans. Vanuit een corner komt de bal in de scrimmage voor het doel niet langs keeper Dirven.
Ook Leroy Brank en Remco de Rijk krijgen nog een goede kans, echter keeper Dirven grijpt goed in. Niet veel later lijkt Jodan Boys dan op gelijke hoogte te komen. Gino Mulder weet het doel te vinden, maar scheidsrechter Koekoek keurde het doelpunt onterecht af. Young Boys blijft dus onder felle druk staan van Jodan Boys.
Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen komt Jodan Boys dan eindelijk op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Bram van Loon kan Kees Graafland de bal achter de keeper werken.
Jodan Boys ruikt inmiddels dat er meer te halen valt. Inmiddels is ook Vincent Verbond van Young Boys uit het veld gestuurd na een harde overtreding op Gino Mulder.
Uiteindelijk is Bram van Loon wederom die de assist voor een volgend doelpunt mag geven. Remco de Rijk mag op aangeven van de middenvelder, die voor het eerst dit seizoen weer in de hoofdklasse actief is, de bal achter Dirven in de touwen brengen.
Jodan Boys blijft doorgaan met aanvallen. Op slag van het eindsignaal kan Bram van Loon inkoppen uit een corner, keeper Dirven weet echter redding te brengen ten koste van een corner aan de andere kant.
Uiteindelijk kan Jodan Boys de 1-3 maken na een voorzet van Gino Mulder. Kees Graafland komt oog in oog met keeper Dirven en blijft koel.

Door de winst op Young Boys blijft Jodan Boys bovenin meedoen en stijgt het naar de tweede plaats. Huizen won vandaag met 3-1 en Bennekom verloor met 1-3 van Ter Leede, waardoor Bennkom de zelfde weg omlaag volgde als Jodan Boys vorige week deed. Bennekom staat met evenveel punten net boven Quick Boys, op doelsaldo. Ter Leede stijgt naar de vijfde plaats. Het gat tussen de nummer 4 Quick Boys en nummer 5 Ter Leede bedraagt 3 punten. Zwaluwen '30 blijft op doelsaldo onderaan staan ondanks de winst op Voorschoten '97. Sparta Nijkerk is nog niet uit de problemen. De ploeg zakt naar de dertiende plaats en staat op doelsaldo boven Zwaluwen '30.


De volgende competitiewedstrijd voor Jodan Boys is op zaterdag 3 december. Dan ontvangt Jodan Boys Zwaluwen '30 uit Hoorn.
Volgende week speelt Jodan Boys thuis een oefenwedstrijd tegen eersteklasser Alexandria '66 uit Rotterdam.


Statistieken wedstrijd:
12-11-11: Young Boys           - Jodan Boys            1- 3  ( 1- 0)
Doelpunten:  21 Tycho Brandon               81 Kees Graafland
                                            84 Remco de Rijk
                                            90+2 Kees Graafland
Geel:                                       Michel Verkaik
                                            Mark Veerman
Rood:        Vincent Verbond
Toeschouw.:  100
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Michel Verkaik (46' Bram van Loon), Jesse Kok,
Mark Veerman, Ahmed Ali, Jan Willem Schep (68' Osvaldo de Pina),
Gino Mulder, Leroy Brank, Sander van Gool (46' Remco de Rijk),
Kees Graafland, Mo Bellahcen.