Jodan Boys wint na matige eerste helft en onnodige tegendoelpunten

12-09-2012 06:45

Jodan Boys heeft gisteren de oefenwedstrijd tegen VVIJ winnend weten af te sluiten. Onder het oog van slechts 50 toeschouwers werd het na een 1-1 ruststand, 5-3 voor de Goudse Topklasser. De doelpunten kwamen op naam van Kees Graafland, Jeroen Borsboom (2) en Roald Heerkens (2).

 

Patrick Akerboom startte gisteren met Marvin Straver, Mitchel Heerkens, Gino Mulder en Adil Akanaoui in de basis. Tim Roggeveen, die zaterdag geblesseerd uit viel, Maarten Cieremans en Thomas Verheijdt speelden niet mee.
Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. In de eerste minuten waren er al een aantal kansen te noteren via Leroy Brank en Remco de Rijk. Het was ook niet verwonderlijk dat Jodan Boys binnen tien minuten op 1-0 kwam. Na goed voorbereidend werk van Mitchel Heerkens op links kan hij voorgeven op Kees Graafland, die koel binnen tikt.
Overigens kreeg VVIJ een minuut eerder een goede kans op een presenteerblaadje. Uit een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, kon Marvin Straver net naast tikken.
VVIJ herpakt zich overigens goed na de openingstreffer en weet het spel van Jodan Boys flink te verstoren. Hierdoor is namens de thuisploeg de eerste echte kans pas weer in de 18e minuut via Akanaoui. Hij schiet de bal echter recht in de handen van de keeper.
VVIJ komt overigens halverwege de eerste helft via een mazzeltje op gelijke hoogte. Na een misverstand tussen Straver en Veerman kon VVIJ profiteren. Na de gelijkmaker komt VVIJ beter in de wedstrijd en moet het thuispubliek nodeloos toezien dat Jodan Boys weinig kan uitrichten tot de rust. De bezoekers krijgen nog een handje vol kansen tegenover één goede kans voor Jodan Boys, waarbij prutswerk in het strafschopgebied niet meer dan een corner oplevert.

 

Na rust voert Patrick Akerboom een aantal wissels door. Zo blijven Marvin Straver, Gino Mulder, Remco de Rijk, Kees Graafland en Adil Akanaoui aan de kant. Voor hen in de plaats komen Michael de Leeuw, Erwin van der Klis, Roald Heerkens en Peter Graafland in het veld.
Jodan Boys begint gelukkig goed aan de tweede helft en weet al weer snel te scoren. Jeroen Borsboom zet Jodan Boys weer op voorsprong.
Ook hierna blijft Jodan Boys de bovenliggende partij. VVIJ probeert er af en toe gevaarlijk uit te komen, maar de Goudse verdediging weet dit veelal op 30 meter van het doel af te stoppen. In het eerste kwartier van de tweede helft zijn er verder nog kansen voor Jeroen Borsboom (over) en Peter Graafland (naast). Het is overigens diezelfde Jeroen Borsboom die de voorsprong verder mag uitbreiden in de zestigste minuut, 3-1.

Hierna komt VVIJ vanuit de aftrap overigens nog gevaarlijk op richting het doel van Michael de Leeuw, maar gelukkig wordt de kans niet benut omdat de Leeuw en van Loon kunnen opruimen.
Met nog 25 minuten op de klok mag Mitchel Heerkens gaan douchen. Voor hem komt Kees Graafland weer in het veld. Twee minuten na deze wissel is het broer Peter die de de bal na wederom een snelle aanval in het doel knalt. Helaas doet hij dit vanuit buitenspel positie waardoor het feest niet doorgaat. Jodan Boys speelt in de tweede helft beduidend beter dan in de eerste helft en de bezoekers komen er nauwelijks meer uit. Maar dat de bezoekers niet geheel onderschat moeten worden blijkt even later wel als VVIJ weer klaar staat om een mentale tik uit te delen. Als Michael de Leeuw bij een razendsnelle counter ver zijn doel uit moet komen weet de aanvaller van VVIJ hem op zo'n 30 meter van het doel te omspelen. Vervolgens is er niemand van de Jodan Boys verdediging in de buurt om in te grijpen waardoor er een rustige sprint op doel volgt en de IJsselsteinse speler hard in de touwen schiet.

Met nog iets meer dan 20 minuten op de klok zet Jodan Boys weer aan om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit lijkt al snel te lukken, als één minuut na het doelpunt van VVIJ de bal in de kluts bijna in het doel van de bezoekers gaat. Echter de bal kan nog ternauwernood van de lijn gehaald worden. Jodan Boys blijft druk zetten op het doel van VVIJ en als er vervolgens weer een mooie snelle aanval opgezet wordt, kan Erwin van der Klis de bal afgeven op Roald Heerkens, die geen moment twijfelt en de bal binnen werkt. Ditzelfde duo is zes minuten later weer verantwoordelijk voor een treffer. Wederom geeft van der Klis de bal voor op Heerkens, die vervolgens weer zijn kans benut en zo de 5-2 op het scorebord zet.

Met nog acht minuten op de klok zet Jodan Boys nog aan richting het doel van de tegenpartij. Kees Graafland schiet zo'n vijf minuten voor tijd nog naast en ook daarna volgen er nog kleine kansjes.

VVIJ is er inmiddels nauwelijks meer aan te pas gekomen, als in de laatste seconden van de wedstrijd één van de spelers ziet dat Michael de Leeuw wel erg ver voor zijn doel staat. Met een behendige lob over de sluitpost heen waat hij de eer voor de bezoekers te redden, 5-3!

 

Voor Patrick Akerboom zal deze wedstrijd ongetwijfeld weer een wijze les zijn. Zo zijn de zwakheden van de ploeg toch weer blootgelegd en waren het eigenlijk vooral de verdediging en keepers Straver en de Leeuw die een paar keer mis zaten. Vooral Jeroen Borsboom, Roald Heerkens, Peter Graafland en Erwin van der Klis speelden een goede wedstrijd. Ook Mitchel Heerkens speelde overigens niet onaardig. Vooral in de goede fasen van de wedstrijd deed hij ook goed mee.

 

Komende zaterdag wacht de volgende beproeving voor Jodan Boys. Dan komt Excelsior '31 op bezoek in Gouda. Voor Jodan Boys dé kans om het puntentotaal alvast wat op te schroeven. Excelsior '31 staat momenteel namelijk op de 14e plaats in de Topklasse. De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30!

 

Statistieken wedstrijd:
11-09-12: Jodan Boys           - VVIJ                  5-3  (1-1)
Doelpunten:   7 Kees Graafland            22 Onbekende speler
             48 Jeroen Borsboom           67 Onbekende speler
             60 Jeroen Borsboom           90 Onderkende speler
             76 Roald Heerkens
             82 Roald Heerkens
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  50
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver (46' Michael de Leeuw), Bram van Loon, Jesse Kok,
                     
Ahmed Ali, Mark Veerman, Mitchel Heerkens (66' Kees Graafland),
                      Gino Mulder (46' Erwin van der Klis), Leroy Brank,
                      Remco de Rijk (46' Jeroen Borsboom),
                      Kees Graafland (46' Roald Heerkens),
                      Adil Akanaoui (46' Peter Graafland).