Jodan Boys wint oefenwedstrijd bij Montfoort

30-01-2016 20:08

Jodan Boys oefende vanmiddag in Montfoort bij de plaatselijke vv, dat uitkomt in de zaterdag eerste klasse. Jodan Boys won de wedstrijd met 2-3 dankzij goals van Achmed el Azzouti (2x) en Jorn van Lunteren. Bij rust was het inmiddels 1-3 mede dankzij een penalty vlak voor rust. Na rust kwam Montfoort nog terug tot 2-3 en na wat irritaties over en weer en enkele opstootjes besloot de scheidsrechter het duel voortijdig te beeindigen.
 
Jodan Boys begon in een redelijk vertrouwde opstelling aan de wedstrijd. Don Mimpen werd achterin wel vervangen voor Michel Verkaik. Er was een basisplaats voor Yassire Hamdani en ook Fanny Waandels begon in de basis. Enzo Huntink begon op de bank.
De wedstrijd is zo'n tien minuten onderweg als Achmed el Azzouti een fout achterin bij Montfoort afstraft en de bal achter keeper Schimmel legt. Een klein kwartier later is el Azzouti alweer trefzeker. Maar lang kan Jodan Boys niet genieten van de ruimere voorsprong. Verdediger Joost van Apeldoorn werkt de bal aan de andere kant achter Straver een minuut na de 0-2.
Vlak voor rust krijgt Jodan Boys een penalty. Jorn van Lunteren benut dit buitenkansje en zo gaan beide ploeg rusten, 1-3.
 
Na rust werd het spel van Montfoort wat grimmiger. Dit gebeurde eerder dit seizoen ook al bij de poulefase wedstrijd in de districtsbeker. Toen was Yorno Vork de aanstichter van alle ellende.
Trainer van den IJssel bracht na rust overigens Enzo Huntink voor Mo Bellahcen binnen de lijnen en Montfoort kwam overigens ook nog tot scoren. Aanvaller Luuk Baas bracht de score terug tot 2-3.
Maar niet veel later ging het mis. Na een harde charge Joey van Ede op Jorn van Lunteren en het opstootje dat daarop volgde, had de scheidsrechter er geen zin meer in en floot af.
 
Jodan Boys won deze ietswat kortere wedstrijd dus en kan nu gaan toewerken naar de thuiswedstrijd tegen Katwijk van komende zaterdag. In deze wedstrijd gaat Jodan Boys proberen de nummer 1 uit de Topklasse te verslaan en zo een plaats in de 1/2 finale van de districtsbeker en zo ook een plaats in de landelijke KNVB beker van komend seizoen te bemachtigen.
 
Statistieken wedstrijd:
30-01-16: Montfoort            - Jodan Boys            2- 3  ( 1- 3)
Doelpunten:  22 Joost van Apeldoorn         8 Achmed el Azzouti
             49 Luuk Baas                  21 Achmed el Azzouti
                                           43 Jorn van Lunteren (p)
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  ?
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Yassire Hamdani, Leroy Brank,
                       Fanny Waandels, Mo Bellahcen (55' Enzo Huntink),
                       Achmed el Azzouti, Jorn van Lunteren
                       Mitchel Heerkens.