Jodan Boys wint oefenwedstrijd van Voorschoten '97 de

14-01-2015 06:16

Jodan Boys heeft gisteren een 2-1 overwinning behaald op zaterdag eersteklasser Voorschoten '97. Jodan Boys stond bij rust met 2-0 dankzij doelpunten van Leroy Brank en Jorn van Lunteren. Voorschoten deed halverwege de tweede helft nog iets terug, maar verder veranderde de stand niet meer.

 

Jodan Boys trapte gisteren onder gunstige omstandigdheden af op sportpark Oosterwei. De regen was verdwenen en ook de wind was minder hard dan afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen ARC.

Bij Jodan Boys waren er een paar kleine verrassingen in de basiself. Zo startte Michel van Bilsen onder de lat. Veerman begon op de bank waardoor Daniel Stals een basisplaats kreeg. Emiel Buntsma mocht eveneens in de basis beginnen waardoor Jeroen Borsboom op de bank begon.

Jodan Boys had in de openingsfase het betere van het spel. Dit resulteerde na iets meer dan 5 minuten spelen in de eerste goede kans voor Achmed el Azzouti. Zijn schot gaat echter voorlangs. Inmiddels zijn we bijna een kwartier onderweg als een steekpass bij Leroy Brank terecht komt. De aanvoerder weet de keeper te verschalken en zet Jodan Boys zo al snel op 1-0.

Ook Jorn van Lunteren probeert het een aantal minuten later eens. Als el Azzouti de bal voor hem klaarlegt haalt hij uit, maar recht in de handen van de keeper.

Jodan Boys blijft de betere partij in de eerste helft maar veel kansen krijgt het nu ook weer niet. Een vrije trap van Bellahcen gaat ruim over en Tim Roggeveen kan slechts een rolletje produceren als hij door het centrum het strafschopgebied binnen slalomt. Vervolgens schieten el Azzouti en Hamdani nog naast.

Voorschoten '97 probeert het Jodan Boys lastig te maken, maar kan zelf weinig goede kansen creeeren in de eerste helft. Het schot dat in het zijnet gaat in de 40e minuut is de beste kans van de bezoekers in de eerste helft.

Jodan Boys is naarstig op zoek naar de 2-0 en die lijkt er te komen. Als Emiel Buntsma op links zijn tegenstander aftroeft en een voorzet op Hamdani kan geven, gaat de inzet van laatstgenoemde echter ruim over.

Kort daarna is het echter wel raak. Jorn van Lunteren kan opstormen richting het doel van Voorschoten en omspeelt de keeper. In eerste instantie ligt de keeper nog goed in de weg, maar uiteindelijk weet van Lunteren de bal vast te houden en binnen te tikken. Jodan Boys gaat met een 2-0 voorsprong rusten.

 

Na rust komen de eerste drie wissels binnen de lijnen. Don Mimpen, Tim Roggeveen en Achmed el Azzouti blijven aan de kant. Mark Veerman, Remco de Rijk en Jeroen Borsboom komen binnen de lijnen.

Na rust komt Voorschoten '97 wat beter voor de dag en Jodan Boys heeft het af en toe moeilijk. Kleine fouten achterin leveren een aantal hachelijke situaties op, zo ook na een kleine vijf minuten spelen. Voorschoten krijgt door een slippertje de bal en kan gaan aantekenen voor de 2-1. De afronding is echter niet goed waardoor de bezoekers de kans verloren zien gaan.

Verder is er na tien minuten spelen weer een wissel aan Jodan Boys zijde. Scheidsrechter Ifrandi fluit als het spel richting het doel van Michael van Bilsen verplaatst. Mo Bellahcen ligt, vermoedelijk na een botsing, op de grond. Hij lijkt last te hebben in zijn gezicht en wordt vervangen door Tim Roggeveen.

Leroy Brank krijgt overigens de gele kaart nog voorgehouden bij een overtreding. De captain moet bij een uitbraak van Voorschoten op een onregelementaire manier ingrijpen. Uitstel van executie blijkt vier minuten later. Voorschoten maakt de 2-1, die er door een slechte fase van Jodan Boys al aan leek te komen.

Ook Roald Heerkens merkt dat het niet lekker loopt en als er een overtreding begaan is en de scheidsrechter fluit voor een vrije trap, tikt Heerkens de bal ondanks de vermanende woorden van Ifrandi nog een aantal keer weg. Hierdoor gaat ook Heerkens op de bon.

Een kwartier voor tijd gaat Emiel Buntsma overigens naar de kant. Voor hem in de plaats keer Achmed el Azzouti terug binnen de lijnen. El Azzouti staat nog geen vijf minuten in het veld als hij een niet te missen kans niet weet te benutten. Na het omspelen van de keeper kan de jonge aanvaller voor open doel vanaf links intikken. Azzouti mikt echter precies op de paal tot verbazing van de supporters.

Trainer van den IJssel heeft overigens nog een wissel klaar staan. Michael van Bilsen mag gaan douchen en onder de lat is nu plaats gemaakt voor Chriastian Bahlmann.

Jodan Boys krijgt overigens nog een goede kans in de laatste tien minuten. Jeroen Borsboom mikt de bal met het hoofd echter naast het doel.

Overigens kreeg Voorschoten '97 de besten kansen in de slotfase. In de scrimmage gaat een bal nog over het doel en ook Bahlmann lag nog eens goed in de weg. Verder gaat er ook nog een corner aan alles en iedereen voorbij.

Hierdoor blijft het 2-1 en wint Jodan Boys de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Komend weekend reist Jodan Boys af naar Noordwijk voor een kort trainingskamp. Tijdens dit trainingskamp staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. Hoofdklasser Noordwijk is dan de tegenstander.