Jodan Boys wint ook derde thuiswedstrijd

16-09-2012 10:22

Jodan Boys heeft vandaag wederom weten te winnen op eigen veld. Na zes wedstrijden staan de Gouwenaren nog steeds op de vierde plaats met 12 uit 6.
Patrick Akerboom leek vandaag aanvankelijk nog een aantal alternatieven te moeten toepassen. Echter Maarten Cieremans, Mo Bellahcen en Thomas Verheijdt waren toch inzetbaar. Tim Roggeveen, die vorige week nog geblesseerd uitviel was als toeschouwer aanwezig.
Aanvankelijk leek Excelsior '31 goed te starten met aanvallend voetbal, maar na een paar minuten nam Jodan Boys het al over. Thomas Verheijdt had de eerste goede kans, maar hij wist het net nog niet te vinden. Hij schoot in de zesde minuut hard op doel, maar zag de bal net aan de verkeerde kant van de paal overr de achterlijn gaan. Jodan Boys speelde in de openingsfase heerlijk attractief voetbal met snelle vloeiende aanvallen over beide zijkanten van het veld. Jodan Boys was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij en had nog een paar kansen die voor het doel langs gingen, zoals die van de Rijk en Bellahcen.
Na bijna twintig minuten spelen kregen ook de bezoekers nog een goede kans. Robert Willens ging op het doel van Michael de Leeuw af, maar met de hulp van Maarten Cieremans kon hij de bal uiteindelijk voor de voeten weggrissen.
Direct na deze kans kreeg Jodan Boys weer een goede kans via Remco de Rijk. Zijn hakballetje was echter te zacht, waardoor de Rijssense sluitpost het eenvoudig kon oplossen.
In het laatste kwartier van de eerste helft zakte Jodan Boys iets terug waardoor Excelsior er beter uit kwam. Af en toe moest de Jodan Boys verdediging goed oppassen voor de counters van de bezoekers. Na bijna een half uur spelen leverde dit Ahmed Ali de eerste kaart van de wedstrijd op. Tevens kreeg Excelsior '31 een vrije trap te nemen, net buiten het strafschopgebied. Gelukkig werd de vrije trap, die hard werd ingeschoten door Maarten Cieremans met het hoofd weggewerkt. Ondanks dat Jodan Boys in de eerste helft de bovenliggende partij was, was het toch afwachten aan welke kant de bal het eerst in het doel zou gaan. Jodan Boys was op weg naar de openingstreffer, maar deze kon ook zomaar aan de andere kant vallen. Het was dan ook een hele bevrijding toen Kees Graafland Jodan Boys vijf minuten voor rust op een verdiende voorsprong zette. Graafland krijgt de bal aangespeeld van Mo Bellahcen, die even daarvoor twee Excelsior spelers heeft weten te omzeilen. Graafland legt de bal direct weer terug op Bellahcen aan de linkerkant, waarna hij richting de goal rent. Hier krijgt hij de bal wederom aangespeeld en vanaf de zijkant wee Graafland langs de vallende keeper in het net te schieten.


1145640

Kees Graafland juicht na het maken van de openingstreffer.

 

Excelsior kwam nog wel een keer gevaarlijk op richting het doel van de Leeuw, maar wist de gelijkmaker niet meer te forceren. Nadat Ahmed Ali moet inhouden aangezien hij al een gele kaart heeft, gaat het schot voor het doel van Michael de Leeuw langs.
Zo ging Jodan Boys met een terechte 1-0 voorsprong rusten.


Na rust bracht Patrick Akerboom geen wissels in het veld en leek Jodan Boys weer goed te beginnen, echter het was Excelsior '31 dat beter begon in het tweede bedrijf en op gelijke hoogte kwam na ruim vijf minuten spelen. Na gerommel achterin, waarbij Mark Veerman de bal niet goed raakte,  en zo onbedoeld een buitenkansje voor de bezoekers creeerde, profiteerde Patrick Gerritsen en bracht de gasten langszij. Gelukkig raakte Jodan Boys niet van de wijs en kwam het al weer snel op voorsprong. Na een mooie aanval over de rechterkant gaf Kees Graafland de bal voor op Thomas Verheijdt. Hij kon echter niet bij de bal, maar Maarten Cieremans wel. Hij schoot tegen de onderkant van de lat, waarna Thomas Verheijdt de bal in de rebound kon binnen schieten. Jodan Boys stond weer voor en moest de voorsprong in de laatste 35 minuten minimaal vasthouden of zelfs uitbouwen.

Met nog een kwartier te spelen krijgt Thomas Verheijdt nog een goede kans op de 3-1. Zijn schot gaat echter net over het doel omdat hij met een speler van Excelsior in de nek iets te gehaast moet schieten. Ook Mo Bellahcen staat even later nog aan de basis van een grote kans. Vanuit een vrije trap geeft hij de bal voor richting het doel. Maarten Cieremans verlengt de bal met het hoofd, maar ziet deze kans net naast gaan. Vlak hierna brengt Patrick Akerboom de eerste wissel binnen de lijnen. Thomas Verheijdt mocht het veld verlaten. Voor hem kwam Jeroen Borsboom, die afgelopen dinsdag twee keer het net wist te vinden in de gewonnen oefenwedstrijd tegen VVIJ, binnen de lijnen. Vlak na deze wissel krijgt Jodan Boys nog een goede kans. Remco de Rijk staat weer aan de basis van een vloeiende aanval over de rechter kant en bedient Kees Graafland op maat. Die ziet zijn inzet via de keeper over de achterlijn gaan. De bezoekers kregen overigens nog een goede kans als de bal even later aan de andere kant voor de voeten van Maarten Smit komt. Michael de Leeuw weet de bal echter met de voet van de lijn te halen en uiteindelijk weet de Goudse verdediging op te ruimen.

1145637

Ahmed ali probeert met het nodige kunst en vliegwerk de bal binnen te houden.

 

Vlak voor het verstrijken van de blessuretijd krijgt Excelsior '31 nog een kans met een vrije trap die in de muur smoort. Jodan Boys zet direct aan richting het Rijssense doel. Als Jeroen Borsboom aan de rechterkant de bal ternauwernood kan binnenhouden en zelfs kan afgeven op Peter Graafland, die zo'n tien minuten voor tijd in het veld gekomen is, kan die vervolgens weer afleggen op Kees. De keeper moet ver uitkomen om Kees Graafland aan de linkerkant van het strafschopgebied van het scoren te houden, maar Kees omspeelt hem en legt de bal in de touwen.

Jodan Boys wint dus met 3-1 en blijft door deze overwinning in de bovenste regionen van de Topklasse meedoen. Mede door het verlies van Katwijk liggen de bovenste ploegen niet ver bij elkaar vandaan en is Barendrecht overigens verrassend koploper geworden. IJsselmeervogels en Spakeburg verloren beide van respectievelijk HHC Hardenberg (2-0) en Rijnsburgse Boys (1-0). Jodan Boys heeft na de winst inmiddels een gat van zes punten met de veilige twaalfde plaats geslagen waar Noordwijk op staat na de 1-0 winst op Katwijk. Ook mededebutant Scheveningen heeft zich inmiddels in het linkerrijtje weten te werken na de 1-2 winst bij DETO.

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Topklasse.


Volgende week wacht wederom een uitdaging. Dan gaat Jodan Boys op bezoek bij Capelle, dat momenteel op de zevende plaats staat. Voor Jodan Boys zeker een wedstrijd die gewonnen moet worden om zo een definitief te slaan met de achtervolgers.


Statistieken wedstrijd:
11-09-12: Jodan Boys           - Excelsior '31         3- 1  ( 1- 0)  TV
Doelpunten:  40 Kees Graafland              51 Patrick Gerritsen
             54 Thomas Verheijdt
             90+2 Kees Graafland
Gele kaart:  Ahmed Ali                      John Lubbers
                                            Dylan Vosskuhler
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1025
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali, Mark Veerman,
                      Bram van Loon, Remco de Rijk (81' Peter Graafland), Leroy Brank,
                      Thomas Verheijdt (73' Jeroen Borsboom), Kees Graafland,
                      Mo Bellahcen (87' Gino Mulder).