Jodan Boys wint ook laatste oefenduel.

20-08-2013 23:55

Jodan Boys heeft vanavond het laatste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook weten te winnen. Nadat eerder Montfoort (0-2), Alphense Boys (3-4) en Leonidas zaterdag (5-3) werden verslagen, was het nu de beurt aan zondag eersteklasser SJC. Nadat de bezoekers nog een goede eerste helft speelden, wist Jodan Boys na rust de overwinning naar zich toe te trekken. Jan Willem Schep en Gino Mulder mochten het doelpunt achter hun naam zetten.

 

Patrick Akerboom kon vandaag beschikken over het meerendeel van de spelers in de A-selectie. Toch was de bank bij aanvang van de wedstrijd vrij leeg en stonden spelers als Leroy Brank, Gino Mulder, Jan Willem Schep en Diego Liefden nog op het trainingsveld. Mark Veerman stond weer in de basis, net als Remco de Rijk. Kees Graafland was eveneens op het trainingsveld aanwezig.

Beide ploegen begonnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Na ruim vijf minuten spelen had Jodan Boys via Remco de Rijk een mooie voorzet af kunnen leveren. De bal was echter te hard. Ook aan de andere kant kwam de eerste kans. Hier moest Roald Heerkens ten koste van een corner ingrijpen. Vervolgens kreeg SJC nog een kansje met een schot op doel. Daarna nam Jodan Boys het initiatief. Na een kwartier spelen krijgen Remco de Rijk en Jeroen Borsboom de eerste goede kans. De Rijk dringt het strafschopgebied binnen en kapt zijn tegenstander uit. Het schot wordt gekeerd door de keeper en Jeroen Borsboom probeert het in tweede instantie. Ook hier weet de Noordwijkse keeper te redden. Niet veel later krijgt de Rijk overigens nog een aardige tik en schreeuwt het uit. Gelukkig blijkt de schade mee te vallen en kan de Rijk na een korte blessurebehandeling gewoon verder.

Jodan Boys speelt dus goed, maar de tegenstander moet zeker niet onderschat worden. Zo denkt een speler van SJC bij een snelle uitbraak Michael de Leeuw te kunnen verschalken. Hij schiet vanaf de rechterkant vanaf ver op het doel van de Leeuw met een grote boog. De Leeuw die ruim voor zijn doel staat heeft dit echter op tijd door en laat zich niet verrassen. In het eerste half uur krijgt Jeroen Borsboom nog twee kansen op de openingstreffer via een kopbal uit een voorzet van van Lunteren en een voorzet van Mitchel Heerkens. Ook SJC heeft met een kopkans die net over gaat nog een aardige kans.

Jodan Boys houdt zich verder staande in de eerst helft. Mark Veerman maait de bal nog eens net op tijd weg voor de voeten van de tegenstander en ook Michael de Leeuw is nog belangrijk met een mooie 'vliegende' redding.

Vlak voor rust worden er nog een aantal schoten op het doel van de bezoekers afgevuurd door diverse spelers van Jodan Boys. Marvin van der Pluijm heeft de laatste grote mogelijkheid na een mooie actie aan de linkerkant. Uiteindelijk krijgt hij wederom de bal op rechts in het strafschopgebied, maar ziet de bal uiteindelijk niet in het net verdwijnen. Zo gaan beide ploegen dus met een 0-0 stand de rust in.

 

Na rust besluit Patrick Akerboom het halve trainingsveld leeg te trekken. Zo verlaten Roald Heerkens, Tim Roggeveen, Bram van Loon, Jeroen Borsboom, Remco de Rijk, Marvin van der Pluijm en Michael de Leeuw het veld. Voor hen in de plaats komen Diego Liefden, Mo Bellahcen, Leroy Brank, Gino Mulder, Kees Graafland, Jan Willem Schep en Michael van Bilsen.

Jodan Boys gaat fel van start en zoekt direct de aanval. Onder andere Gino Mulder en Mo Bellahcen krijgen kansen, maar weten deze niet te benutten. Nadat Bellahcen na bijna vijf minuten spelen net naast schiet, is het Jan Willem Schep die uiteindelijk de 1-0 mag aantekenen. Acht minuten later is het overigens weer raak, als Gino Mulder goed in de verre hoek binnen schiet. Mulder die goed speelt, maar alleen in de afronding tot nu toe niet zo goed was, mag dus ook een goaltje meepikken.

SJC was, op een schot wat goed gekeerd werd door van Bilsen na, niet echt meer in de buurt van het Jodan Boys doel geweest. Verder vallen overigens de echt grote kansen voor Jodan Boys nog wat tegen, maar is het spel zeker goed. Kees Graafland, Jorn van Lunteren en Gino Mulder krijgen nog wel kansen, maar het blijft uiteindelijk 2-0.

 

Jodan Boys wint dus ook de vierde oefenwedstrijd en mag zich nu gaan opmaken voor de eerste ronde in de KNVB districtsbeker West II. In deze eerste ronde speelt Jodan Boys in een poule met eersteklassers Rijsoord, VELO en Haaglandia (za). Komende zaterdag speelt Jodan Boys de eerste wedstrijd thuis tegen Rijsoord. Deze wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30 en de toegang is gratis.

 

Statistieken:

20-08-13: Jodan Boys           - SJC                   2- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  64 Jan WIllem Schep
             72 Gino Mulder
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  100
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw (46' Michael van Bilsen),
                       Roald Heerkens (46' Diego Liefden), Jesse Kok,

                       Mark Veerman, Tim Roggeveen (46' Mo Bellahcen),
                       Bram van Loon (46' Leroy Brank), Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens, Jeroen Borsboom (46' Jan Willem Schep),
                       Remco de Rijk (46' Kees Graafland),
                       Marvin van der Pluijm (46' Gino Mulder).