Jodan Boys wint ook laatste poulewedstrijd

31-08-2013 19:17

Jodan Boys heeft vandaag ook de laatste poulewedstrijd van de districtsbeker West II gewonnen. Jodan Boys, dat zich reeds geplaatst had voor de volgende ronde door overwinningen op Rijsoord (3-1) en VELO (0-1), won vandaag met klinkende cijfers van Haaglandia (0-5). Namens de Goudse Hoofdklasser scoorden Bram van Loon, Jorn van Lunteren, Remco de Rijk, Jeroen Borsboom en Mo Bellahcen.

 

Op een zonnig sportpark Prinses Irene startte Patrick Akerboom met zijn ploeg aan de warming up in een heerlijk zonnetje. Toch waren er nog zo'n vijftig meegereisde supporters uit Gouda aanwezig om deze wedstrijd, waarin voor beide ploegen niks meer op het spel stond, te aanshouwen.

Jodan Boys begon in een iets minder vertrouwde opstelling dan normaal. Zo nam Mo Bellahcen de plaats van Tim Roggeveen in en startte Bram van Loon met rugnummer twee aangezien Diego Liefden nog last had van een hersenschudding. Verder stonden Jorn van Lunteren, Marvin van der Pluijm, Jeroen Borsboom, Remco de Rijk en Mitchel Heerkens in de basis. Kees Graafland was vandaag eveneens niet van de partij.

De spelers zijn bezig met de  warming-up in een heerlijk zonnetje.

 

Beide partijen begonnen aardig aan de wedstrijd. Na enkele minuten spelen was de eerste grote kans voor Jodan Boys. Een hard schot van Remco de Rijk knalde op de onderkant van de lat en stuiterde het veld weer in. Ook Haaglandia kreeg een kans met een schot van afstand. Dit ging echter naast het doel van Michael de Leeuw. Twee minuten later leek Jeroen Borsboom de 0-1 te gaan maken. Hij kreeg de bal aangespeeld toen hij goed vrij stond in het strafschopgebied. Borsboom raakte de bal echter niet goed waardoor de bal naast ging.

 

Na deze eerste tien minuten spelen brak een rustigere fase aan. Beide ploegen speelden voornamelijk rond de middellijn, zonder echt grote kansen te creeren. Haaglandia lijkt hierdoor wat meer het initiatief naar zich toe te trekken. Na bijna een half uur spelen krijgt Haaglandia een goede kans op de openingstreffer. Na een foutje achterin krijgt de thuisploeg een vrije kopkans, maar de bal gaat gelukkig naast het doel. Nog geen minuut later moet Michael de Leeuw in actie komen en brengt redding. En het blijft even aan de gang. Een paar minuten later is er weer een gevaarlijke situatie voor het doel van Michael de Leeuw, maag de thuisploeg weet nog niet te profiteren. Inmiddels komt Jodan Boys er even niet meer aan te pas en moet het nu vol op verdedigen. Iets wat de ploeg van Patrick Akerboom op dat moment even niet goed afgaat. Mo Bellahcen gaat een paar keer in de fout, maar Michael de Leeuw weet zijn doel schoon te houden. Na een half uur spelen komt de Leeuw een keer heel ver zijn doel uit nadat het achterin weer mis dreigt te gaan. De Leeuw kan de bal echter niet wegwerken en moet als een speer terug naar zijn goal. Gelukkig weet Haaglandia niet snel een schot op doel af te vuren en kan Michael de Leeuw even later de bal over het doel kijken.

Jodan Boys probeert gevaar te stichten vanuit een corner.

 

Na deze pogingen komt Jodan Boys weer iets terug in het spel en gaat het weer over op de aanval. Een vrije trap van Mitchel Heerkens kan echter nog niet voor het nodige gevaar zorgen, deze gaat naast. Ook een afstandsschot van Heerkens, zo'n vijf minuten voor tijd gaat ruim over. Beide ploegen lijken dus met een 0-0 stand te gaan rusten. Toch komt Jodan Boys even later op voorsprong door uitgerekend verdediger Bram van Loon. Bij een schot op doel vanaf de linkerkant van Remco de Rijk, kan de keeper de bal nog wegtikken, maar dan is Bram van Loon er als de kippen bij en kan hij van dichtbij hard binnen schieten. Toch wel een domper voor de thuisploeg die tot dan toe toch aardig meedeed in een redelijk gelijk opgaande eerste helft. Het wordt vlak voor het eindsignaal nog zuurder voor de thuisploeg als Jorn van Lunteren de 0-2 binnenkopt. Nadat Remco de Rijk aan de rechterkant de bal lijkt te verspelen, kan hij met vallen en opstaan een lobje voor het doel geven, waar van Lunteren gretig gebruik maakt van deze buitenkans.

Zo gaat Jodan Boys dus met een comfortabele 0-2 stand rusten.

 

Na rust komen dezelfde elf spelers van Jodan Boys op het veld. Jodan Boys begint al direct vanaf het eerste fluitsignaal goed aan de tweede helft. Direct wordt het doel van Haaglandia gezocht en dit werkt al snel in het voordeel van Jodan Boys. Zo is er twee minuten na de start van de tweede helft een aanval van de Gouwenaren waarbij Jeroen Borsboom een goede steekpass op Marvin van der Pluijm afleverd. Van der Pluijm schiet het strafschopgebied in en zet de bal voor op Remco de Rijk. Hij schiet vervolgens beheerst binnen. Inmiddels komt Haaglandia even niet veelvuldig meer in het spel voor, maar kijgt Jodan Boys verder ook geen heel grote kansen. Na ruim tien minuten spelen schiet Haaglandia nog eens over het doel van de Leeuw. Maar de 0-4 lijkt in de lucht te hangen. Er wordt nog wel gescoord door Jodan Boys, maar hierbij wordt aangegeven dat het buitenspel zou zijn, waardoor het feest (onterecht) niet door gaat. Even later tikt de keeper van Haaglandia met grote moeite net over de lat.

Toch komt Jodan Boys twee minuten later wel op 0-4. Jeroen Borsboom kan uit de rebound binnenschieten. Vervolgens vinden er kort achter elkaar twee wissels plaats. Jesse Branderhost komt het veld in voor Marvin van der Pluijm en daarna mag Jesse Kok gaan douchen. Roald Heerkens neemt zijn plaats in.

Jodan Boys blijft sterk spelen en Leroy Brank staat halverwege de tweede helft aan de basis van een goede aanval. Brank krijgt de bal aangespeeld op rechts en neemt hem met zijn knie mee. Hij geeft daarna een goede voorzet, maar Jorn van Lunteren schiet uiteindelijk niet met scherp. De bal gaat over.

Vijf minuten later lijkt Haaglandia loon naar werken te krijgen, zeker gezien de eerste helft en het feit dat de ploeg inmiddels de rug weer iets gerecht heeft. Het afstandsschot spat echter uiteen op de lat, waardoor het 0-4 blijft. Vervolgens zet Patrick Akerboom zijn laatste wissel in. Jan Willem Schep mag de laatste zeventien minuten spelen en Remco de Rijk mag gaan douchen. Vervolgens breekt een fase aan waarin Haaglandia vooral gevaarlijk is met afstandsschoten en vrije trappen. Vooral de nummer 3 van de Rijswijkers schiet met scherp, maar gelukkig voor Jodan Boys gaan diverse pogingen naast, over of worden gepakt door Michael de Leeuw.

Vervolgens zet Jodan Boys nog even aan voor een slotakkoord. Bij een snelle uitbraak van Borsboom en Branderhorst, moet de Rijswijkse keeper ver uit zijn doel komen om de bal weg te rossen. Jodan Boys blijft het nog even proberen en drie minuten voor tijd komt het nog op 0-5. Mo Bellahcen maakt het mooi af na een goede pass van Jeroen Borsboom.

Niet veel later wordt er afgefloten en wint Jodan Boys dus ook de derde wedstrijd in de poule. Jodan Boys eindigd dus als poulewinnaar. Rijsoord werd uiteindelijk tweede in de poule. Om 17:00 speelde het tegen VELO, dat tot dan toe ook drie punten had. In Ridderkerk werd het uiteindelijk 2-0.

 

Klik hier voor de uitslagen en stand in poule 23.

 

Statistieken wedstrijd:

31-08-13: Haaglandia (za)      - Jodan Boys            0- 5  ( 0- 2)
Doelpunten:                                 40 Bram van Loon
                                            45 Jorn van Lunteren
                                            49 Remco de Rijk
                                            60 Jeroen Borsboom
                                            87 Mo Bellahcen
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  250
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Bram van Loon,

                      Jesse Kok (65' Roald Heerkens), Mark Veerman, Mo Bellahcen,
                      Leroy Brank, Marvin van der Pluijm (64' Jesse Branderhorst),
                      Jorn van Lunteren, Jeroen Borsboom,
                      Remco de Rijk (73' Jan Willem Schep), Mitchel Heerkens.