Jodan Boys wint ook tweede wedstrijd in 2014

14-01-2014 22:59

Na de winst op Topklasser Scheveningen (0-1) tijdens het trainingskamp op Gran Canaria, is ook de tweede oefenwedstrijd van deze jaargang gewonnen. Op eigen veld won de ploeg van trainer van den IJssel met 4-0 van zaterdag eersteklasser vv Pelikaan uit Zwijndrecht. Voor rust trof Kees Graafland twee keer doel en na rust was deze rol toebedeeld aan Jeroen Borsboom.

 

Om vier uur vanmorgen arriveerde de Jodan Boys selectie weer aan de Sportlaan in Oosterwei na een trainingskamp op Gran Canaria. Zestien uur later stonden de mannen al weer op het veld voor de tweede oefenwedstrijd voor aanvang van de tweede competitiehelft.

Trainer van den IJssel begon met een redelijk vertrouwde opstelling, zoals we die voor de winterstop ook vaak zagen. Enige opvallende speler vanaf de start was Jorn van Lunteren die weer eens een basisplaats kreeg.

Direct vanaf het begin speelde Jodan Boys goed voetbal en zocht het veelvuldig de aanval. Dit resulteerde al direct in enkele kleine kansen van de Rijk en Graafland. Eerst werkt de Rijk net naast en kan Graafland de bal net niet meer verwerken. Daarna schiet de Rijk voorlangs bij een goede kans. Diezelfde de Rijk zet even later voor op van Lunteren die hoog over schiet.

Na tien minuten heeft Jodan Boys dan al een handvol kleine mogelijkheden gehad als de voorzet van de Rijk vervolgens ook nog eens te scherp is voor Kees Graafland. Ook Leroy Brank is even later dichtbij een treffer. Vanuit de eerste corner in de wedstrijd, genomen door Mo Bellahcen, tikt hij in het zijnet.

Zo overheerst Jodan Boys in het eerste kwartier en zijn de gasten slechts een keer in de buurt van het strafschopgebied van Jodan Boys geweest. Toch krijgen de bezoekers de grootste kans tot dan toe. Een hard schot van afstand schiet hard langs Marvin Straver en knalk hard via de paal terug het veld in waarna de verdediging opruimt. Zo is Jodan Boys direct gewaarschuwd door de gasten. Een moment verslappen levert direct gevaar op.

Jodan Boys beleeft in deze fase ook duidelijk minder goede momenten. Zo moet Marvin Straver vier minuten na het schot op de paal weer ingrijpen bij een snelle uitval van de gasten. Overigens moet gezegd worden dat Kees Graafland daarvoor ook nog een goede kans had. Hij werd echter (onterecht) terug gefloten wegens buitenspel. Verder worden er nog kansen voor de Rijk en van Lunteren genoteerd, maar slecht afronden en een schot in de muur is het hoogste rendement haalbaar.

Wederom is er een twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter als Jorn van Lunteren na bijna een half uur spelen onderuit gaat in het strafschopgebied. Protesteren helpt niet, een penalty gaat dan ook niet door. Ook de bezoekers schieten nog eens naast het doel van Marvin Straver, waarna de volgende goede kans weer voor Jodan Boys is. Acht minuten voor rust komt er na goed voorbereidend werk van Remco de Rijk een voorzet. Jorn van Lunteren en Kees Graafland reageren echter beide niet waardoor de bal voorlangs gaat.

Even lijkt het er op dat het een 0-0 ruststand gaat worden, maar dan is daar toch Kees Graafland die binnen twee minuten de 2-0 op het scorebord zet. Bij de eerste goal loopt hij de bal letterlijk binnen. Mo Bellahcen bereid goed voor aan de linkerkant en legt uiteindelijk af op de inlopende Graafland, 1-0!. Een minuut later is het alweer raak. In eerste instantie ziet Jorn van Lunteren zijn schot gekeerd worden, waarna Graafland een poging waagt en binnen schiet.

Ook Bram van Loon krijgt nog een goede kans met een afstandsschot dat net naast gaat. Aan de andere kant moet ook Marvin Straver nog even ingrijpen bij een goede uitbraak van de bezoekers. Ruststand 2-0.

 

Na rust komen de eerste wissels binnen de lijnen. Diego Liefden, Jesse Kok, Remco de Rijk, Leroy Brank en Mo Bellahcen blijven achter. Voor hen in de plaats komen Jan WIllem Schep, Roald Heerkens, Jeroen Borsboom, MItchel Heerkens en Marvin van der Pluijm binnen de lijnen.

Al snel is er de eerste kans voor Jodan Boys als Jeroen Borsboom een kopbal richting de grond in de handen van de keeper ziet verdwijnen. Vervolgens probeert van der Pluijm het nog twee keer. De eerste poging gaat hoog over en bij de tweede poging, waarbij Jeroen Borsboom de voorzet geeft, kan hij niet bij de bal.

Vervolgens is er aan de andere kant een missertje van Tim Roggeveen, waarna Marvin Straver moet ingrijpen. Ook aan de andere kant is er even een belangrijke rol voor de keeper. Bij een gevaarlijke uitbraak van van Lunteren, moet de Zwijndrechtse keeper ver uitkomen.

Inmiddels is er een kwartier gespeeld in de tweede helft en trainer van den IJssel besluit nog twee keer te wisselen. Marvin Straver gaat naar de kant, voor hem komt Michael de Leeuw. Ook Kees Graafland verlaat het veld. Hij krijgt een luid applaus van de toeschouwers op de tribune. Remco de Rijk komt er weer in om het laatste half uur vol te maken.

Na deze wissels drukt Dennis van den IJssel de spelers op het hart dat er meer druk gezet moet worden en dat de verdediging klem gezet moet worden. Dit gebeurt uiteindelijk ook en direct is daar al resultaat. In de kluts gaat de bal het doel in, maar een verdediger van Pelikaan had al hands gemaakt. De scheidsrechter keurt het doelpunt af en geeft Jodan Boys een strafschop. Jeroen Borsboom legt aan en schiet binnen, 3-0.

Jodan Boys blijft vervolgens in de resterende 25 minuten de bovenliggende partij. De gasten komen er nauwelijks meer uit en als dat wel gebeurd, dan worden zij veelal ruim voor het benaderen van het strafschopgebied gestopt.

Jodan Boys krijgt nog wat kleine kansen, maar onder andere Marvin van der Pluijm en Jorn van Lunteren weten niet tot scoren te komen. Jeroen Borsboom doet dat uiteindelijk nog wel. Zes minuten voor het einde zet hij op aangeven van Roald Heerkens de stand op 4-0. Even lijkt het nog 5-0 te worden als van der Pluijm allen op de keeper afgaat. Deze blijkt echter een sta in de weg, waardoor er niet meer gescoord wordt.

Nadat Jan Willem Schep vlak voor het einde opeens naar de grond gaat fluit de scheidsrechter uiteindelijk af. Schep komt uiteindelijk weer overeind nadat Mees van de Lagemaat en Dennis van den IJssel zich over hem ontfermt hebben.

 

Jodan Boys wint zo de generale repetitie voor komende zaterdag met 4-0. Zaterdag gaat het echte werk gebeuren. Dan moet op het eigen sportpark Smitshoek verslagen worden.

 

14-01-14: Jodan Boys           - vv Pelikaan           4- 0  ( 2- 0)
Doelpunten:  38 Kees Graafland
             39 Kees Graafland
             64 Jeroen Borsboom (p)
             84 Jeroen Borsboom
Gele kaart:  -

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  50
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver (60' Michael de Leeuw), Diego Liefden (46' Jan Willem Schep),

                       Jesse Kok (46' Roald Heerkens), Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                       Bram van Loon, Remco de Rijk (46' Jeroen Borsboom),
                       Leroy Brank (46' Mitchel Heerkens), Kees Graafland (60' Remco de Rijk),
                       Jorn van Lunteren, Mo Bellahcen (46' Marvin van der Pluijm).