Jodan Boys wint ook van Vitesse Delft

27-08-2011 18:08


Jodan Boys heeft ook de laatste wedstrijd gewonnen in de eerste ronde van de KNVB beker west II.
Jodan Boys kwam goed voor de dag en had in de beginfase het betere van het spel. Remco de Rijk, die de eerste wedstrijden nog ontbrak ontpopte zicht vandaag tot man of the match.
Binnen enkele minuten was het Leroy Brank die Remco de Rijk probeerde te bereiken in het strafschopgebied. De Rijk kon echter net niet aan de bal komen, waardoor deze eerste kans verloren ging. Ook Vitesse Delft kreeg een kans na 10 minuten spelen, maar verder kwamen beide partijen niet in de openingsfase. Uiteindelijk was het Remco de Rijk die de openingstreffer achter zijn naam mocht schrijven binnen het kwartier. Jan Willem Schep kreeg nog een aardige kans waarna Maarten Cieremans aan de andere kant attent was en de bal hard over de achterlijn schoot.
Jodan Boy bleef druk zetten op het doel van Vitesse Delft en dit leverde een aantal kansen op na bijna 30 minuten spelen. Ook de keeper van Vitesse Delft maakte het zichzelf nog erg moeilijk. Hij kon ternauwernood de bal buiten het strafschopgebied wegwerken nadat hij in het nauw gedreven werd door de voorhoede van Jodan Boys.
Uiteindelijk schiet Sander van Gool nog net over en krijgt Vitesse Delft aan de andere kant een kans, maar hier wordt terecht buitenspel gegeven.
Remco de Rijk is uiteindelijk de man die de 2-0 op het scorebord mag zetten, met nog minder dan 10 minuten te spelen in de eerste helft.
Na deze 2-0 voorsprong krijgt Vitesse Delft nog een aantal kansen, maar uiteindelijk mag Jodan Boys in de blessuretijd van de eerste helft de wedstrijd definitief beslissen. Na een handsbal in het strafschopgebied laat Sander van Gool dit buitenkansje niet onbenut.
Na rust blijft Jodan Boys de bovenliggende partij. Jesse Kok kan de 4-0 binnentikken, waarna Vitesse Delft nog terug weet te komen tot 4-1 na bijna een uur spelen.
Vitesse Delft ging na deze treffer iets beter spelen en zag de bal nog net voorlangs gaan. Vlak hierna had Remco de Rijk een uitgelezen kans om de 5-1 binnen te tikken. Hij ging alleen op de keeper af, maar schoot hoog over.
Binnen enkele minuten zijn er nog een aantal kansen aan beide kanten. Marvin Straver grijpt goed in buiten het strafschopgebied met een sliding en Leroy Brank kreeg een grote kans aan de andere kant. Even later kreeg Sander van Gool de bal op zijn knie, echter de bal ging over.
Met nog zo'n 25 minuten spelen kwamen Tim Roggeveen, Mark Veerman en Gino Mulder nog het veld in.
Remco de Rijk mag uiteindelijk zijn stempel op de wedstrijd drukken, 5-1. Een kwartier voord tijd grijpt Marvin Straver nog goed in aan de andere kant, maar de wedstrijd is gespeeld.
Vlak voor tijd krijgt Osvaldo de Pina zijn bijna gebrukelijke gele kaart wegens napraten en mag Marvin Straver nog eens ingrijpen.

Kortom een goede generale voor de competitie en trainer Akerboom kan tevreden toeleven naar de competitie.
Komende zaterdag speelt Jodan Boys de eerste wedstrijd thuis tegen Voorschoten '97 op sportpark Oosterwei.

Statistieken wedstrijd:
27-08-11: Jodan Boys           - Vitesse Delft         5- 1  ( 3- 0)
Doelpunten:  13 Remco de Rijk               58 Pablo Bos
             37 Remco de Rijk
             45+1 Sander van Gool (p)
             52 Jesse Kok
             70 Remco de Rijk
Geel:        Jan Willem Schep
             Osvaldo de Pina
Rood:        -
Toeschouw.:  375
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Jesse Kok (67' Mark Veerman), Maarten Cieremans,
Ahmed Ali (64' Tim Roggeveen), Osvaldo de Pina, Jan Willem Schep, Leroy Brank,
Sander van Gool, Remco de Rijk, Mo Bellahcen (64' Gino Mulder).