Jodan Boys wint ruim bij DFS

09-11-2014 10:43

Eindelijk eens een degelijke overwinning voor Jodan Boys in de competitie. In de negende speelronde werd de tweede driepunter binnen gehaald. Nadat thuis Volendam met 2-1 met minimale cijfers verslagen werd, was er ditmaal een verschil van drie doelpunten, 1-4!

 

Trainer Dennis van den IJssel kon gelukkig weer over Leroy Brank beschikken. Hij is dan wel voor vier wedstrijden geschorst voor zijn rode kaart in de wedstrijd tegen DOVO, maar hangende het beroep en het onderzoek van de tuchtcommissie van de KNVB, was hij na 1 wedstrijd schorsing toch inzetbaar. Christian Bahlman, die vorige week noodgedwongen in moest vallen wegens een blessure van Marvin Straver, stond wederom onder de lat. Straver en van Bilsen zijn beide geblesseerd. Hierdoor nam ook A1 keeper Davey van de Berg plaats op de reservebank.

Er waren nog wat wijzigingen in de basis. Omdat ook Don Mimpen geblesseerd was, begon Joep van Keulen in de basis. Ook was er een basisplaats voor Remco de Rijk en Emiel Buntsma.

Jodan Boys begon aardig aan de wedstrijd maar echt grote kansen kreeg het niet. Wel kwam Jodan Boys snel op voorsprong. In de 14e minuut kopt Leroy Brank op doel en komt de bal voor el Azzouti, die in de rebound wel trefzeker is. En drie minuten daarna krijgt Jodan Boys ook nog eens een personeel overwicht op de thuisploeg. Na een overtreding op Leroy Brank en vermeend natrappen van Mike Louwaars mag hij met direct rood naar de kant. Er zijn dan slechts 18 minuten gespeeld, waardoor Jodan Boys dus ruim driekwart van de wedstrijd met een man meer kan spelen.

Jodan Boys krijgt in de eerste helft nog een paar aardige kansen. Na bijna een half uur spelen spat een vrije trap van Mitchel Heerkens uiteen op de lat. Vijf minuten voor rust is Remco de Rijk nog dicht bij een treffer. Zijn harde schot in de korte hoek kan echter gestopt worden.

Ook de thuisploeg krijgt nog een aantal goede mogelijkheden, ondanks het spelen met een man minder. Twee keer komen zij via Heijkman gevaarlijk voor het doel van Bahlman, die beide keren goed ingrijpt. De grootste kans is misschien nog wel in de slotfase van de eerste helft. Hesdey Suart raakt de lat.

Verder krijgt Achmed el Azzouti de enige kaart voor Jodan Boys in deze wedstrijd.

 

Na rust vergroot Jodan Boys de voorsprong in zes minuten van 0-1 naar 0-3. Eerst zet Tim Roggeveen Jodan Boys op 0-2 uit een vrije trap van Mitchel Heerkens. We zijn dan ruim tien minuten onderweg in de tweede helft. Zes minuten later is Emiel Buntsma trefzeker uit de rebound.

Enkele minuten daarna mag Buntsma naar de kant en kan Jeroen Borsboom zijn opwachting maken. En trainer van den IJssel wisselt vier minuten later nog twee spelers. Mitchel Heerkens en Achmed el Azzouti gaan naar de kant voor Yassire Hamdani en Jaouad el Yaagoubi.

Borsboom had ook vandaag weer een beetje pech. Nadat hij vijf minuten in het veld stond kopte hij een corner op doel, maar raakte de paal.

Vervolgens doet DFS in de slotfase nog iets terug. Met zes minuten te spelen, maakt Dusty Louwaars er 1-3 van. Jeroen Borsboom kan overigens toch nog een doelpunt achter zijn naam schrijven. In de 89e minuut krijgt Jodan Boys een penalty en Borsboom schiet hem, net als vorige week tegen Huizen, binnen.

 

Jodan Boys wint dus ruim bij DFS en stijgt weer wat op de ranglijst. Toch is de tiende plaats nog niet echt hoopgevend. Het verschil met de nummer 14, NSC is slechts drie punten, net als de nummer 13, Volendam. DFS blijft steken op 7 punten en net onder Jodan Boys staat Montfoort met 9 punten. De nummers 8 en 9 zijn fc Breukelen en DOVO. Zij hebben beide 12 punten. Fc Breukelen is de volgende tegenstander van Jodan Boys over twee weken op het eigen sportpark Oosterwei.

Dinsdagavond 18 november speelt Jodan Boys met een ploeg jonge spelers de eerste wedstrijd in de Regio Rijnmond Cup. Jodan Boys heeft zich dit jaar voor het eerst voor dit toernooi ingeschreven, waarbij Jodan Boys niet het voltallige eerste elftal zal laten spelen, maar met 'jong' Jodan Boys. Dit zullen een aantal jonge en eerstejaars selectiespelers zijn, aangevuld met eventueel spelers uit de A1. Zij nemen het op tegen Leonidas zaterdag.