Jodan Boys wint ruim van Kozakken Boys

01-09-2012 18:06

Vandaag stond de vierde speelronde in de Topklasse op het programma. Na de twee gewonnen wedstrijden tegen IJsselmeervogels en Noordwijk en het verlies tegen fc Lisse, kon Jodan Boys wederom aan de bak. Dit keer kwam mede promovendus Kozakken Boys naar Gouda.

Kozakken Boys begon goed aan de competitie. In de eerste wedstrijd won het met 1-0 van Scheveningen en daarna speelde het verdienstelijk gelijk tegen IJsselmeervogels (2-2). Ook Kozakken Boys ging dinsdag voor gaas. Net als Jodan Boys verloren zij, hoewel 0-4 wel meer een dreun was als het 3-1 uit verlies van Jodan Boys. Ook speelde Jodan Boys in de verloren partij tegen fc Lisse in de tweede helft beduidend beter.

 

Patrick Akerboom startte vandaag wederom met dezelfde basiself als tegen fc Lisse en Noordwijk. Osvaldo de Pina en Kees Graafland waren er weer niet bij, de enige afwijking was Michael de Leeuw. Patrick Akerboom verkoos hem boven Marvin Straver.

Jodan Boys begon overigens fel aan de wedstrijd. In tegenstelling tot de midweekse ronde in Lisse, werden er in het begin geen fouten gemaakt en stond iedereen op de juiste positie. Na 3 minuten spelen waren de eerste kansen voor de thuisploeg al een feit. Tim Roggeveen kwam mee het strafschopgebied in, hij kon in de scrimmage echter niet voorkomen dat de bal niet goed geraakt werd en ook Leroy Brank wist in het vervolg nog niet goed om te gaan met deze kans. Kozakken Boys leunde achterover en Jodan Boys mocht het spel maken in de openingsfase. Dat de treffer van Jodan Boys in de maak was bleek wel na ruim elf minuten spelen. Leroy Brank kopte op de buitenkant van de paal, waardoor de grootste kans tot nu toe verloren ging. Ook Thomas Verheijdt had nog een goede kans. Na iets meer dan een kwartier spelen krijgt hij de bal op de voet. De bal stuit omhoog en via het hoofd gaat de bal net naast.

Wat een verschil met de midweekse ronde tegen fc Lisse. Vooral Thomas Verheijdt en Remco de Rijk zorgen voorin voor het nodige gevaar. Na de sterke openingsfase, waarin vooral Jodan Boys het spel maakte, was het niet vreemd dat Jodan Boys op voorsprong kwam. Thomas Verheijdt, overgekomen van ADO den Haag, mocht de openingstreffer maken. Jodan Boys bleef beter spelen en soms kwam Kozakken Boys er gevaarlijk uit. De achterhoede bleef echter koel in tegenstelling tot dinsdag en ook sluitpost de Leeuw liet zich niet van de wijs brengen. Na ruim een half uur spelen leek Jodan Boys zelfs op 2-0 te komen. Remco de Rijk mocht door de verdediging heen prikken en ging alleen op de keeper af. Die bleef echter goed naar de bal kijken en wit hem voor zijn voeten weg te grissen.

Jodan Boys ging vervolgens met een 1-0 stand rusten. Verdiend en Kozakken Boys leek niet bij machte om hier iets tegenover te stellen.

 

Na rust begon Jodan Boys ook weer fel. Na ruim twee minuten spelen knalt Thomas Verheijdt hard op de lat. Dat dit de inleiding voor de 2-0 was, mag niemand verbazen. Kozakken Boys was net als dinsdag van de leg en kon alleen maar toezien dat Remco de Rijk na ruim vijftig minuten spelen voorgaf op Verheijdt. De gretige spits twijfelde geen moment en benutte deze buitenkans. 2-0!!!

Jodan Boys bleef aanvallen en zag dat het vandaag het, het doelsaldo wel eens flink zou kunnen opschroeven. Thomas Verheijdt kopt na een uur spelen nog naast. Ook Patrick Akerboom ziet dat er vandaag wat te halen valt. Hij haalt Tim Roggeveen met nog een kwartier te spelen naar de kant. Voor hem in de plaats komt Adil Akanaoui, die ook dinsdag al bewees dat hij aanvallend kon inzetten voor 'de Boys'.

Met nog ruim tien minuten te spelen krijgt Jodan Boys wederom een aantal grote kansen via Maarten Cieremans en Remco de Rijk. Uiteindelijk is het Remco de Rijk, die werkelijk een sterke fase doormaakt in het begin van dit seizoen die mag aanleggen voor de 3-0. Na een knappe voorzet van Adil Akanoui over links, mag hij koel binnen schieten.

Niet veel later komt ook Peter Graafland binnen de lijnen. Spelmaker Remco de Rijk mag hierdoor gaan douchen en krijgt toch wel een beetje een publiekswissel. Afgelopen week speelde Graafland in het laatse kwartier al niet slecht tegen fc Lisse, maar vandaag bewees hij helemaal zijn klasse. Slechts dertig seconden stond hij in het veld, alvorens hij de 4-0 maakte. Jodan Boys zat op rozen. Met deze voorsprong en het verspelen van punten van Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg, stond Jodan Boys weer op de tweede plaats.

Met nog vier minuten op de klok krijgt ook Thomas Verheijdt een publiekswissel. In de laatste minuten mag Jeroen Borsboom nog even meedoen. Jodan Boys komt uiteindelijk niet meer in gevaar. Kozakken Boys kon vandaag geen vuist maken en wist slechts een paar keer op doel te schieten. Slechts één keer moest Michael de Leeuw echt moeite doen om een treffer te voorkomen.

 

Jodan Boys doet het na vier wedstrijden spelen dus nog steeds goed. Met negen punten uit vier westrijden kan de Goudse Topklasser zich zeker Topklasse waardig noemen. Dat deze competitiestart verrassend is, kan ook Barendrecht beamen. Zij wonnen ook vandaag, zij het nipt, van Scheveningen (1-0) en staan netjes derde. Verder zijn er drie ploegen met zeven punten (Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en IJsselmeervogels). Ook doet GVVV nog aardig mee. Zij staan op de zevende plaats met zes punten. Verder zijn er acht ploegen met vier of drie punten. Noordwijk, DETO en Scheveningen sluiten de lijst met drie punten. Koploper Katwijk liep averij op. Zij speelden met 2-2 gelijk bij Rijnsburgse Boys en staan dus één punt voor op Jodan Boys.

Volgende week zaterdag gaat Jodan Boys op bezoek bij HHC Hardenberg. Ook deze ploeg begon sterk aan de competitie en zal een hele uitdaging worden voor de Gouwenaren. Laten we hopen dat ook dan de ploeg van Patrick Akerboom er weer zal staan en de punten weet mee te nemen naar Gouda.

In ieder geval is de debutant goed op weg richting minimaal handhaving. Trainer Akerboom had het al over het behalen van minimaal veertig punten. Inmiddels is hij na vier speelronden aardig onderweg met negen punten.

 

Klik hier voor de overige uitslagen en de stand in de Topklasse.

 

Statistieken wedstrijd:

28-08-12: Jodan Boys           - Kozakken Boys         4- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  28 Thomas Verheijdt
             54 Thomas Verheijdt
             82 Remco de Rijk
             85 Peter Graafland
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1400
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali,
                       Mark Veerman, Bram van Loon, Tim Roggeveen (73' Adil Akanaoui),
                       Leroy Brank, Thomas Verheijdt (86' Jeroen Borsboom),
                       Remco de Rijk (84' Peter Graafland), Mo Bellahcen.