Jodan Boys wint ruim van ODIN '59 en handhaaft zich

17-05-2015 11:23

Jodan Boys heeft gisteren op eigen sportpark Oosterwei een eenvoudige overwinning op ODIN '59 behaald. De ploeg uit Heemskerk speelde nergens meer om en dat was te zien ook. Jodan Boys kon eenvoudig voor rust uitlopen naar een 4-0 voorsprong en speelde wedstrijd rustig uit. Voor Jodan Boys scoorden Leroy Brank, Jaouad el Yaagoubi, Achmed el Azzouti (2 x) en Jorn van Lunteren.

 

Behalve dat ODIN '59 niet op volle oorlogssterkte naar Gouda kwam, moest er bij Jodan Boys ook wat geschoven worden. Zo was Don Mimpen achtering geschorst en zijn vervanger was Yassire Hamdani. Remco de Rijk en MItchel Heerkens zaten ook een schorsing uit. Hierdoor kreeg Jaouad el Yaagoubi een basisplaats, evenals Jeroen Borsboom.

Jodan Boys wist dat het direct vanaf het begin de bezoekers onder druk moest gaan zetten en snel een voorsprong moest forceren. Jodan Boys zette de aanval in en na vier minuten spelen kreeg Achmed el Azzouti een goede kans. Zijn lobje ging echter naast het doel. Drie minuten later wederom een goede kans. Keeper Barry van den Brink van ODIN weet de inzet ternauwernood tot corner weg te stompen.

Na iets meer dan een kwartier spelen komt Jodan Boys dan aan de verdiende voorsprong. Als de bal vanaf links wordt voorgegeven, kan Leroy Brank zijn hoofd tegen de bal zetten. De kopbal naar de grond kan echter nog weggewerkt worden, maar in de kluts weet uiteindelijk Brank zijn voet tegen de bal te zetten en te scoren.

Wat men langs de kant al weet, lijkt ook doorgekomen te zijn bij de spelers. Inmiddels staan NSC, fc Breukelen, Bennekom en SDC Putten al op voorsprong. Mocht dit zo blijven dan kan Jodan Boys niet wegkomen met een gelijkspel. Maar gelukkig stelt Jaouad el Yaagoubi de toeschouwers vijf minuten later wat meer op het gemak. Bij een goede aanval komt hij oog in oog met de keeper en omspeelt hem behendig. Zo kan Yaagoubi eenvoudig de 2-0 binnen schieten. Maar Jodan Boys blijft druk zetten en na een geblockt schot van Bellahcen is het zes minuten later weer raak. Ditmaal is het Achmed el Azzouti die alleen op de keeper af mag gaan. Ook hij is koel in de afronding en zo staat Jodan Boys op 3-0! En niet veel later is het wederom el Azzouti die scoort. Dit keer met het hoofd, 4-0!

De laatste tien minuten van de eerste helft speelt Jodan Boys rustig uit en zo gaat het met een ruime 4-0 stand rusten.

 

Na rust komt er bij Jodan Boys de eerste wissel binnen de lijnen. Wim de Jong neemt de plaats van Mo Bellahcen in. Jodan Boys lijkt vervolgens op dezelfde wijze aan de tweede helft te beginnen zoals het ook de eerste helft begon. Jeroen Borsboom schiet eerst naast en een paar minuten later doet Jaouad el Yaagoubi dit ook. Vervolgens krijgen de bezoekers tien minuten na rust de eerste echte grote kans. Het schot gaat echter voor het doel van Marvin Straver langs.

Een poging van el Azzouti even later op aangeven van Leroy Brank kan door de keeper gepakt worden, maar het is uitstel zo blijkt even later. Met nog 25 minuten te spelen kopt Jorn van Lunteren de 5-0 binnen, wederom is Brank de aangever.

Vervolgens stuit el Azzouti nog een keer op de keeper en aan de andere kant schiet ODIN net naast.

Trainer Dennis van den IJssel brengt dan zijn laatste twee wissels binnen de lijnen. Marvin Straver mag naar de kant en voor hem in de plaats komt Michael van Bilsen. Zo mag van Bilsen, die aan zijn vierde seizoen bezig was bij Jodan Boys, nog even meespelen. Van Bilsen zal volgend seizoen uitkomen voor zaterdag tweedeklasser Be Fair uit Waddinxveen, waar hij samen gaat spelen met oud Jodan Boys speler Jesse Kok. Ook Jaouad el Yaagoubi verlaat het veld. Hij wordt vervangen door Georgio Petridis die zijn debuut maakt in de Hoofdklasse.

De wedstrijd wordt vervolgens nog rustig uitgespeeld en alleen ODIN krijgt nog een grote kans op een goal. De bal gaat echter hard op de lat, waardoor van Bilsen in zijn laatste optreden voor Jodan Boys in competitieverband niet gepasseerd wordt.

 

Jodan Boys wint dus met ruime cijfers en handhaaft zich zo voor de Hoofdklasse. Bennekom, SDC Putten en NSC winnen ook. Huizen - Breukelen eindigt in 2-2 waardoor Jodan Boys op een nette 7e plaats staat.