Jodan Boys wint tweede oefenwedstrijd van Alphense Boys

10-08-2011 07:02

Jodan Boys heeft gisteren een goed resultaat geboekt tegen zondag Hoofklasser Alphense Boys uit Alphen a/d Rijn. Dankzij een meer dan 100% inzet werd deze wedstrijd gewonnen dankzij doelpunten van Brank en Bellahcen.
Al vanaf het begin zette Jodan Boys ferme druk op de achterhoede en de keeper van Alphense Boys. Het was echter Alphense Boys wat als eerste gevaarlijk in de buurt van het doel kwam van Marvin Straver. Straver kwam gelukkig op tijd uit zijn doel en griste de bal voor de aanvaller van Alphense Boys weg. Hierna bleef Jodan Boys drukken. De verdediging van Alphense Boys bleef maar terug spelen op de keeper waarna Sander van Gool, Mo Bellahcen, Kees Graafland en Leroy Brank bleven storen. Na een kwartier spelen kwam Alphense Boys er nog een tweetal keren gevaarlijk uit, maar faalden zij in het afronden en stond Marvin Straver uiteindelijk ook op de juiste plek.
Uiteindelijk werd in de 18e minuut de inzet van Jodan Boys beloond. Leroy Brank werd vrijgespeeld en kon zo richting het doelgebied lopen. Hier tikte hij de bal in de korte hoek langs de keeper. Na de openingstreffer bleef het spel zoals het was. Jodan Boys zette druk en Alphense Boys kwam veelal niet verder dan de middenlijn of iets daarover. Na bijna 30 minuten spelen werden er een vijftal wissels doorgevoerd. De snelle Mulder en da Cruz kwamen in het veld en kregen al snel grote kansen op de tweede goal. In een scrimmage voor het doel was het Mulder die de paal raakte en in tweede instantie da Cruz die de bal via een speler over de achterlijn zag gaan.
In de tweede helft kwam Michael van Bilsen in het veld voor Marvin Straver. Jodan Boys begon vanaf de aftrap gelijk druk te zetten, echter Alphense Boys kreeg de eerste grote kans. Een schot van buiten het strafschop gebied ging rakelings over het doel waar van Bilsen overigens op de juiste plek stond om in te grijpen. Jodan Boys bleef maar druk zetten op de verdediging en Alphense Boys kwam er iets vaker uit dan in de eerste helft. Na ruim 10 minuten spelen werd er weer gewisseld. Sander van Gool kwam voor Kees Graafland, Ahmed Ali kwam voor Tim Roggeveen, Osvaldo de Pina voor Jan-Willem Schep en Mo Bellahcen kwam ook weer in de ploeg. Laatstgenoemde ging gelijk in de eerstvolgende aanval met de bal aan de haal in het strafschopgebied en knalde de bal in het net. Later kwamen er nog een aantal grote kansen voor Sander van Gool Gino Mulder en Daniel da Cruz, echter de inzetten waren net iets te zwak.
Uiteindelijk dus een zeer verdiende overwinning, die met iets meer efficiency nog wel een hogere score tot resultaat had kunnen hebben.

Komende zaterdag speelt Jodan Boys thuis tegen zaterdag tweedeklasser SHO. De wedstrijd op sportpark Oosterwei begint om 14:30.

Statistieken wedstrijd:
09-08-11: Alphense Boys        - Jodan Boys            0- 2  ( 0- 1)
Doelpunten:                                 18 Leroy Brank
                                            62 Mo Bellahcen
Geel:        -
Rood:        -
Toeschouw.:  150
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver (46' Michael van Bilsen), Mitchel Verkaik,
Jesse Kok (29' Maarten Cieremans), Ahmed Ali (29' Mark Veerman),
Tim Roggeveen (61' Ahmed Ali), Osvaldo de Pina (29' Kevin Potuijt),
Jan-Willem Schep (61' Osvaldo de Pina), Leroy Brank (61' Mo Bellahcen),
Sander van Gool (29' Daniel da Cruz), Kees Graafland (61' Sander van Gool),
Mo Bellahcen (29' Gino Mulder).