Jodan Boys wint van ARC

15-08-2015 19:30

Jodan Boys heeft vanmiddag de wedstrijd om de derde plaats in het Frans Bahlmann toernooi bij Alphense Boys gewonnen van zaterdag eersteklasser ARC. Jodan Boys won met 1-0. Deze stand was bij rust al bereikt dankzij een treffer van Jorn van Lunteren uit een penalty.

Jodan Boys speelde een goede eerste helft en zag ook nog een zuivere goal van van Lunteren afgekeurd worden. Youri van Looyensteijn miste in de laatste minuut nog een penalty.

 

Trainer van den IJssel kon tegen ARC niet beschikken over Mitchel Heerkens, maar Mo Bellahcen startte wel weer in de basis. Net als Tim van der Linden op goal. Ook Don Mimpen was weer terug.

Jodan Boys speelde een goede eerste helft en had de meeste kansen. Vooral in het eerste half uur waren er een aantal kansen. Al snel is Roald Heerkens in de buurt van het Alphense doel. Oud Jodan Boys keeper Michael de Leeuw ziet Heerkens echter over koppen. Later moet de Leeuw wel in actie komen bij een goede voorzet van Verkaik. Maar ook ARC kreeg in de beginfase een kansje. Tim van der Linden greep echter goed in. Overigens was de Leeuw direct aan de andere kant attent.

Diezelfde de Leeuw is even later weer op tijd als Youri Looyensteijn een poging wil wagen. Hij grist de bal voor de oud ARC-er weg.

Na een kwartier spelen geeft Fanny Waandels een goede voorzet op van Lunteren. Daarbij raakt een speler van ARC echter de bal met de hand met als gevolg een penalty. Van Lunteren mag aanleggen en schiet binnen, 1-0.

Een paar minuten na de goal verdwijnt een schot van ARC nog naast het doel van van der Linden. Ook aan de ander kant is er weer gevaar. Dit keer is de Leeuw echter eerder bij de bal dan van Lunteren. Wederom een goede voorzet van Waandels.

Vier minuten later krijgt van Lunteren weer een goede kanse. Hij scoort, maar ziet zijn goal afgekeurd worden. Onterecht aangezien de speler van ARC toch eerst van Lunteren in de weg zit.

Er volgen nog een paar kansen voor Jodan Boys. Van Lunteren ziet een schot gepakt worden door de Leeuw en ook Brank probeert het eens. Deze poging gaat naast.

Vervolgens breekt er een wat rustigere fase aan, in ieder geval wat kansen betreft. Vlak voor rust is ARC nog gevaarlijk met een vrije trap voorlangs. Bram van Loon kan uit een vrije trap van Jorn van Lunteren geen gevaarlijk schot afleveren, waardoor de bal een eenvoudige prooi voor de Leeuw is.

Hierdoor gaan beide teams rusten. Jodan Boys met een doelpunt voorsprong.

 

Na rust komt direct weer een wissel aan Jodan Boys zijde. Enzo Huntink blijft in de kleedkamer achter en Hamza Merach maakt zijn opwachting. Veel levert de tweede helft overigens niet op. Vooral in het eerste deel van de tweede helft zijn er geen noemenswaardige kansen. Pas na twintig minuten kopt Waandels eens naast. Daarna volgt een driedubbele wissel aan Jodan Boys zijde met Hamdani, Janga en Visser voor Mimpen, Verkaik en van Lunteren.

Uiteindelijk krijgt ARC wat meer kansjes en met nog zo'n twintig minuten op de klok moet Janga ingrijpen in het strafschopgebied. Hij doet dit op de juiste wijze, maar daar denken de supporters en de bank van ARC anders over. Gelukkig oordeelt de scheidsrechter juist.

Verder is er alleen in de slotfase nog iets te beleven. Eerst gaat Waandels er geblesseerd af en voor hem komt Verkaik in het veld. Vervolgens is er een overtreding op Hamdani nadat eerst Verkaik nog een schotje aflevert en daarna de aanval zoekt. De bal gaat weer op de stip, maar Looyesteijn mikt naast.

Niet veel later wordt er afgefloten en zo eindigd Jodan Boys dus als derde in het Frans Bahlmann toernooi van Alphense Boys.

 

Sportlust '46 won het toernooi overigens in de finale die het aansluitend speelde tegen Alphense Boys.

 

Dinsdag oefent Jodan Boys wederom. Dan komt JSV Nieuwegein op bezoek.

 

15-08-15: Jodan Boys           - ARC                  1 - 0  ( 1- 0)  TV 
Doelpunten:  17 Jorn van Lunteren (p)
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  ?
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Don Mimpen (67' Yassire Hamdani),
                       Roald Heerkens, Bram van Loon, Michel Verkaik (67' Revelino Janga),
                       Leroy Brank, Fanny Waandels (90' Michel Verkaik),
                       Mo Bellahcen (17' Romario Roggeveen), Enzo Huntink (46' Hamza Merach),
                       Jorn van Lunteren (67' Vincent Visser), Youri Looyensteijn.
Bijzonderheden:        93' Looyensteijn schiet penalty naast.