Jodan Boys wint van Heinenoord en stijgt naar de zesde plaats

13-10-2013 12:29

Jodan Boys heeft gisteren in de zesde competitiewedstrijd de derde winst van het seizoen binnen gehaald. Heinenoord werd na een 0-1 voorsprong uiteindelijk met 4-2 verslagen. Vier spelers van Jodan Boys wisten het net te vinden. Jeroen Borsboom, Jan Willem Schep, Kees Graafland en Leroy Brank konden een doelpuntje bijschrijven.

 

Op een zonnig sportpark Oosterwei waren toch nog aardig wat toeschouwers afgekomen op de wedstrijd tegen de tweedejaars Hoofdklasser uit Heinenoord. Jodan Boys begon vandaag wederom met Yassire Hamdani in de basis. Hij mocht beginnen en Bram van Loon en Diego Liefden namen op de bank plaats. Kees Graafland kreeg weer eens een plekje in de basis, waardoor Marvin van der Pluijm op de bank begon.

Jodan Boys begon niet slecht aan de wedstrijd. Al snel zocht de thuisploeg de aanval en kreeg Jeroen Borsboom na twee minuten spelen de eerste kans. Zijn kopbal was echter met een grote boog, waardoor Christian van Wijngen de bal eenvoudig kon oppakken. Ook Heinenoord kreeg een kans. Na zeven minuten spelen schoten de bezoekers op doel, maar Michael de Leeuw kon deze bal, die vanaf een meter voor de achterlijn geschoter werd, eenvoudig pakken. Toch kwamen de bezoekers twee minuten later op voorsprong. Edwin Petersen profiteert van een afgeslagen vrije trap en kan zijn ploeg van afstand op voorsprong zetten. Drie minuten later lijkt het overigens nog erger te worden voor Jodan Boys, wat sinds de openingstreffer niet goed herpakt. Gelukkig blijkt de speler van Heinenoord, die de bal nog even het beslissende tikje langs de Leeuw geeft, buitenspel te staan. Dit wordt gelukkig voor Jodan Boys goed op gemerkt door de grens- en scheidsrechter waardoor het feest voor de bezoekers niet doorgaat.

Verder kan Jan Willem Schep weer voor enig gevaar zorgen aan de andere kant. Na een goede actie van Yassire Hamdani krijgt Schep uiteindelijk de bal. Hij kan van afstand hard uithalen, maar het schot is niet zuiver genoeg en gaat naast. Verder is het spel van Jodan Boys in het eerste deel van de eerste helft nog niet om over naar huis te schrijven. Heinenoord kan af en toe nog gevaarlijk oprukken naar het doel van Michael de Leeuw en de verdediging van Jodan Boys moet vol aan de bak. Na 22 minuten spelen lijkt Mark Veerman dit te moeten bekopen met een blessure. Hij komt ongelukkig in botsing met een Heinenoord speler in een poging de bal weg te werken. Gelukkig voor Jodan Boys en Veerman blijkt hij na een korte behandeling toch door te kunnen. Jodan Boys trekt vervolgens het spel naar zich toe en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Met een mooie actie van Tim Roggeven, die vanaf de linkerkant het strafschopgebied binnen kan dringen, komt er een voorzet op Jeroen Borsboom. Borsboom schiet in kansrijke positie echter recht op van Wijngen, waardoor deze goede kans helaas niet benut wordt.

Jodan Boys blijft het doel van van Wijngen opzoeken. Als Remco de Rijk na iets meer dan 30 minuten op rechts met goed voorbereidend werk de bal in het strafschopgebied krijgt, kan Jeroen Borsboom de gelijkmaker binnenkoppen. Zo is de stand weer volgens de verhouding tussen beide ploegen. Na een sterkere fase van Heinenoord, waarin Jodan Boys niet bij machte was om zich goed te verzetten tegen de bezoekers, had de ploeg van Patrick Akerboom het spel weer naar zicht toegetrokken. Vijf minuten later is het wederom Remco de Rijk die met goed voorbereidend werk de bal in het strafschopgebied werkt. Een schot in de drukte wordt echter met een goed block weggewerkt.

Maar ook Heinenoord krijgt even later een goede kans op een treffer. Het harde schot gaat echter een centimeter of 20 over het doel van Michael de Leeuw. Vervolgens zet Jodan Boys weer vol op de aanval in en met nog vier minuten op de klok krijgt Kees Graafland de bal aangespeeld in het strafschopgebied. Bij het opspringen van de bal slaat een verdediger van Heinenoord de bal echter weg en scheidsrechter Leijdekker wijst resoluut naar de stip. Direct loopt Jan Willem Schep, die vorige week tegen ASWH nog een penalty gestopt zag worden maar in tweede instantie scoorde, naar de stip. Schep legt aan en schiet beheerst binnen. Zo heeft Jodan Boys de vroege voorsprong van Heinenoord ongedaan gemaakt, iets wat niet op een gunstiger moment kan komen. Drie minuten na de penalty van Schep wordt er afgefloten door Leijdekker en kan Jodan Boys met een kleine voorsprong gaan rusten.

 

Na rust komen dezelfde elf spelers het veld op. Heinenoord sticht het eerste gevaar in de tweede helft waarbij Michael de Leeuw met enig grabbelwerk de bal kan oppakken. Maar ook Jodan Boys rukt een aantal malen gevaarlijk op richting het doel van Heinenoord. Keeper van Wijngen moet in de eerste vijf minuten na rust tot twee keer toe uit zijn strafschopgebied komen om Jeroen Borsboom af te stoppen bij een snelle counter. Maar er moet zeker niet gedacht worden dat Jodan Boys er al is. Even later moet Michael de Leeuw met een goede redding voorkomen dat Heinenoord langzij komt. Bij een fout in de verdediging ontstaat een 1 op 1 situatie met de Leeuw, maar hij blijft koel. Niet veel later is er aan de andere kant weer het nodige gevaar. Remco de Rijk schiet bij een bijna niet te missen kans raak, terwijl de toeschouwers op het terras al massaal de lucht in springen voor een doelpunt. Dat de 3-1 meer waarschijnlijk is dan de 2-2, is nu wel duidelijk. De vraag is alleen of Jodan Boys verder afstand gaat nemen, of dat het Heinenoord toch nog kansen geeft op de gelijkmaker. Gelukkig voor Jodan Boys en de supporters wordt het beste scenario waarheid als Kees Graafland een minuut na de kans van de Rijk het publiek laat springen. Op aangeven van topscorer Jeroen Borsboom maakt Graafland zijn derde treffer van het seizoen in competitieverband. Heinenoord kan inmiddels niet meer dan verdedigen in deze fase van de wedstrijd. Als Patrick Akerboom na een kwartier spelen Mo Bellahcen naar de kant haalt en Marvin van der Pluijm binnen de lijnen brengt, ontstaan er nog meer kansen voor het doel van van Wijngen. Helaas wacht van der Pluijm soms iets te lang waardoor de verdediging kan ingrijpen, maar gevaarlijk is het wel. Als Jodan Boys even later een corner krijgt, legt Jan Willem Schep de bal in het strafschopgebied en wordt er op doel geschoten. Het eerste schot is nog niet raak, maar in tweede instantie kan Leroy Brank de bal achter van Wijngen werken. Zo staat Jodan Boys op een comfortabele 4-1 voorsprong en wordt er langs het veld als 10-10-10 geschreeuwd. Een schot van van der Pluijm, zo'n twintig minuten voor tijd wordt nog met een block van een verdediger weggewerkt. Ook Remco de Rijk probeert het daarna nog met een schot, maar dit schot is niet krachtig genoeg om van Wijngen te verschalken. Vervolgens komt de tweede wissel aan Jodan Boys zijde het veld in. Yassire Hamdani, die ook vandaag weer een goede wedstrijd speelde, mocht naar de zijkant. Voor hem komt Diego Liefden het veld in. Liefden staat koud een paar minuten in het veld en is al in kansrijke positie op de 5-1, maar helaas treft zijn bal uit de corner geen doel.

Een kwartier voor tijd mag ook Jan Willem Schep alvast gaan douchen. De aanvaller was vandaag wederom belangrijk met een doelpunt en schoot ook de corner in die tot het doelpunt van Brank leidde. Brank was overigens ook dichtbij de 5-1, maar zijn kopbal in de 83e minuut was niet krachtig genoeg waardoor van Wijngen makkelijk kon vangen. Ook Jeroen Borsboom was nog dicht bij een treffer, maar ook hij wist deze kans niet te verzilveren. Vervolgens lijkt het wel alsof Jodan Boys het wel geloofd en als Heinenoord overgaat tot één van de spaarzame aanvallen in de tweede helft, kan Mike Fiere van afstand de 4-2 binnenschieten. Michael de Leeuw is kansloos bij zijn afstandsschot waarbij Fiere vrij kon uithalen omdat niemand de moeite deed om hem aan te pakken.

Kees Graafland lijkt even later de vijfde treffer voor Jodan Boys te gaan maken. Als wederom het publiek achter het doel opspringt, blijkt enkele seconden later dat van Wijngen de bal op de paal tikte, waardoor de bal over de achterlijn ging.

Niet veel later fluit Leijdekker af en zo boekt Jodan Boys de derde overwinning van het seizoen. Jodan Boys stijgt door deze overwinning weer een plaatsje op de ranglijst. Mede door het verlies van Hoek tegen Smitshoek (0-1) en het gelijkspel van SteDoCo tegen Oranje Wit (2-2) ligt het bovenin allemaal wat dichterbij elkaar. De afstand op de nieuwe nummer één Smitshoek bedraagt nu vijf punten en nummers 2, 3 en 4 hebben allen 13 punten, 3 meer dan Jodan Boys. Jodan Boys zou met een goede uitslag over twee weken tegen het puntloze fc 's-Gravenzande en een gunstig resultaat bij de directe concurrenten de nummer twee positie kunnen innemen.

De volgende competitiewedstrijd van Jodan Boys is over twee weken. Dan gaat de ploeg van Patrick Akerboom op bezoek bij hekkensluiter fc 's-Gravenzande. Komende dinsdag speelt Jodan Boys in de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup thuis tegen CVC Reeuwijk en komende zaterdag speelt Jodan Boys in de tweede ronde van de districtsbeker thuis tegen Spirit.

 

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de eerdere uitslagen, het restantprogramma en de statistieken van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

 

Statitieken wedstrijd:

12-10-13: Jodan Boys           - Heinenoord            4- 2  ( 2- 1)
Doelpunten:  32 Jeroen Borsboom             10 Edwin Petersen
             43 Jan Willem Schep (p)        87 Mike Fiere
             56 Kees Graafland
             63 Leroy Brank
Gele kaart:                                 Stefan Riedijk
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  600
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Yassire Hamdani (70' Diego Liefden),

                       Jesse Kok, Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                       Mo Bellahcen (61' Marvin van der Pluijm), Kees Graafland,
                       Jan Willem Schep (75' Bram van Loon), Jeroen Borsboom,
                       Remco de Rijk.