Jodan Boys wint van Kloetinge (2-0) en staat weer in het linkerrijtje

17-11-2013 16:39

Jodan Boys heeft gisteren met 2-0 gewonnen van Kloetige. In een wedstrijd, waarvan vooraf al gezegd werd dat dit er één van aan- of afhaken was, trokken de Gouwenaren aan het langste eind. Een kwartier voor tijd schoot Leroy Brank op aangeven van Mo Bellahcen de 1-0 binnen en Bellahcen zelf maakte de 2-0 in de slotminuut.

 

Patrick Akerboom begon vandaag met Diego Liefden en Marvin van der Pluijm in de basis. Ook Mo Bellahcen was weer fit genoeg om te spelen. Hierdoor namen Bram van Loon en Remco de Rijk plaats op de bank. Yassire Hamdani was weer terug bij de A1, waarmee hij overigens met 2-4 bij ASWH won.

Jodan Boys begon aardig aan de wedstrijd, maar moest de eerste kans aan de bezoekers gunnen. Gelukkig wist Michael de Leeuw de inzet nog tot corner te verwerken, waarna het eerste gevaar snel geweken was. Na iets meer dan vijf minuten spelen was het Mitchel Heerkens die met een mooie solo het strafschopgebied binnenliep. Hij schoot de bal echter hard voor het doel langs.

Toch zijn er verder weinig grote kansen in het eerste kwartier te melden, een eerste kwartier waarin Jodan Boys overigens duidelijk meer balbezit heeft dan de bezoekers uit Zeeland. Na iets meer dan een kwartie spelen kan Kloetinge voor gevaar gaan zorgen, maar de inzet gaat hoog over op het dak van de sponsorhome. Vlak daarna krijgt Jodan Boys de grootste kans van de eerste helft. Als de keeper uit zijn doel moet komen probeert Kees Graafland hem te verschalken met een lob. Dit lijkt in eerste instantie te gaan lukken, ware het niet dat een Zeeuwse verdediger de bal nog vlak voor de doellijn weg kon werken.

Zo heeft Jodan Boys de controle over de wedstrijd, maar ontbreekt het nog aan het afmaken van de kansen. Ook Kees Graafland schiet nog eens naast en tien minuten later krijgt de aanvaller weer een uitgelezen kans. Als Jeroen Borsboom de vrije trap in de muur schiet, komt de bal bij Graafland terecht, die echter net over schiet. Ook even daarna gaat een goed kans van Graafland net naast via een verdediger van Kloetinge. Vanuit de corner kan de keeper de bal echter wegtikken. In de laatste tien minuten zijn er weinig grote kansen meer te noteren. Beide ploegen gaan daardoor met een 0-0 stand rusten. De ploeg van Patrick Akerboom zal in de tweede helft het overwicht om moeten zetten in een doelpunt en vooral moeten zorgen dat het geen doelpunt tegen krijgt.

 

Na de rust komen dezelfde elf spelers aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Jodan Boys was net als in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist weinig kansen te creeeren. Vooral in de afronding faalde de ploeg zo nu en dan. Na twintig minuten spelen besloot Patrick Akerboom daarop in te grijpen met een dubbele wissel. Jan Willem Schep en Gino Mulder kwamen binnen de lijnen voor Kees Graafland en Mitchel Heerkens. Al snel lieten beide spelers al zien waar ze goed in zijn. Schep sterk aan de bal en Mulder kroop weer als een wezel door de verdedigingslinies van de tegenstander heen. Zo ook tien minuten na de wissel toen hij daarna ook nog een schot op doel kon leveren. Dit schot werd met moeite tot corner verwerkt.

Vervolgens liep Mo Bellahcen naar de corner vlag, aangemoedigd door de supporters op het terras achter het doel van Kloetinge. Bellahcen schoot de bal ver het strapschopgebied in, waarna Leroy Brank de bal van een meter of twee van het doel kon inschieten. Brank deed dit goed en liet het net bollen, 1-0!

Kloetinge leek na de 1-0 een beetje te beseffen dat een punt meenemen uit Gouda nu wel een moeilijke opgave zou worden. Met een alles of niets instelling probeerde de ploeg gevaarlijk te worden, maar Michael de Leeuw hoefde nauwelijks in actie te komen. Jodan Boys wist de score overigens nog verder uit te bouwen. Nadat Patrick Akerboom een minuut voor tijd Bram van Loon binnen de lijnen bracht voor Jeroen Borsboom, kon Mo Bellahcen ook nog een doelpunt achter zijn naam schrijven. Jan Willem Schep gaf de bal op Mo Bellahcen, die met een verdediger in de rug en de keeper vlak voor zich koel bleef. Hij stiftte de bal over de Kloetinger sluitpost heen en bezorgde Jodan Boys zo de 2-0 overwinning.

 

Na de zege van gisteren kan Jodan Boys weer voorzichtig omhoog kijken. Na het gelijkspel van Zwaluwen tegen ASWH en het verlies van Hoek op eigen veld van Achilles Veen, is er weer een beetje ingelopen op de kopgroep in de Hoofdklasse B. Ook XerxesDZB sluipt na de 1-3 winst bij SteDoCo weer iets naar boven. ASWH blijft voorlopig matig presteren met een negende plaats, hoewel het wel een 3-0 achterstand tegen Zwaluwen omboog in een 3-3 gelijspel. Verder blijven de zorgen onderin voor Oranje Wit, Heinenoord en Deltasport. Zij hebben na tien wedstrijden respectievelijk 3, 6 en 7 punten vergaard. Ook fc 's-Gravenzande en Kloetinge (beide 9 punten) zitten in de gevarenzone en moeten vooral de blikken naar onder richten.

 

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de statistieken, eerdere uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys.

 

Voor komende zaterdag staat er (nog) geen wedstrijd gepland. Over twee weken gaat Jodan Boys op bezoek bij de nummer 3 op de ranglijst, Hoek. Overigens neemt Jodan Boys het eerst nog op tegen Topklasser Barendrecht in de derde ronde van de KNVB districtsbeker West II. Deze wedstrijd wordt op dinsdag 26 november om 20:00 gespeeld op sportpark Oosterwei.

 

Statistieken wedstrijd:

16-11-13: Jodan Boys           - Kloetinge             2- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  74 Leroy Brank
             90 Mo Bellahcen
Gele kaart:                                    Remco van Tiggele
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  425

Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Diego Liefden, Jesse Kok,
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen, Mo Bellahcen
                       Marvin van der Pluijm, Leroy Brank,
                       Jeroen Borsboom (89' Bram van Loon),
                       Kees Graafland (65' Jan Willem Schep),
                       Mitchel Heerkens (65' Gino Mulder).