Jodan Boys wint van Montfoort en leeft nog

19-04-2015 20:17

Jodan Boys heeft gisteren een moeizame, maar nuttige overwinning geboekt op Montfoort. Na 25 minuten spelen stond er al een 2-0 voorsprong op het scorebord dankzij goals van Remco de Rijk en Jorn van Lunteren (penalty). Voor rust kwam Montfoort nog terug en in de tweede helft werd er niet meer gescoord.

 

Onder het genot van een heerlijk zonnetje begon Jodan Boys in een inmiddels vertrouwde opstelling. Jeroen Borsboom begon op de bank en Remco de Rijk begon weer in de basis. Het begin van de wedstrijd was nog niet echt spannend. Beide ploegen waren misschien een beetje nerveus en voorzichtig begonnen aan de wedstrijd. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Montfoort stond gisteren op de 13e plaats en Jodan Boys op de 11e. En vooral Jodan Boys moest vandaag winnen aangezien zij de gehele top 3 nog tegenover zich zien de komende weken.

Toch konden de honderden supporters al snel juchen. Mitchel Heerkens gaf de bal voor vanaf de linkerkant en Remco de Rijk kan de bal buiten het bereik van de Montfoortse keeper binnen koppen.

De score had overigens al snel verder kunnen oplopen, ware het niet dat el Azzouti de bal hoog over schoot toen hij alleen op de keeper af ging. Maar lang laat de 2-0 niet op zich wachten. Als el Azzouti binnen het strafschopgebied neergelegd wordt, twijfelt de scheidsrechter geen moment, penalty. Jorn van Lunteren neemt 'm en schiet binnen.

Maar nog voor rust komt Montfoort nog terug in de wedstrijd. Brandsma schiet met scherp en Straver is kansloos. Dit was de eerste serieuze kans van de bezoekers en gelijk raak. Jodan Boys moet nu zorgen dat Montfoort niet voor rust langszij komt. Jodan Boys houdt het hoofd koel in de laatste tien minuten en gaat dus zo met een 2-1 voorsprong de rust in.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen en eigenlijk zet het de wedstrijd net zo voort als voor rust. Jodan Boys heeft de meeste kansen, maar ook Montfoort probeert het af en toe met een kleine uitbraak. De supporters van Montfoort en Jodan Boys zijn het er eigenlijk wel over eens. Montfoort gaat het vandaag niet redden tegen een beter spelend Jodan Boys. Met nog een half uur te spelen komt Jesse Branderhorst dan binnen de lijnen voor Mo Bellahcen. Vervolgens komt Jeroen Borsboom binnen de lijnen voor Mitchel Heerkens. Jodan Boys speelt de wedstrijd uiteindelijk rustig uit. Het ziet Montfoort nog met 10 man eindigen nadat doelpuntenmaker Brandsma er met het tweede geel afgaat. Hij raakt betrokken bij een opstootje met van Lunteren die ook geel krijgt.

Remco de Rijk is overigens nog dicht bij een tweede treffer. Zijn inzet gaat 5 minuten voor tijd over. Verder gebeurt er in de slotfase niet veel meer. Mark Veerman gaat er nog wel vlak voor tijd geblesseerd af. Yassire Hamdani vervangt hem.

Jodan Boys speelt de wedstrijd, waaraan nog een aantal minuten blessuretijd toegevoegd worden uiteindelijk rustig uit en behaalt zo een belangrijke overwinning. En wat nog fijner is, is dat de wedstrijden bij de directe concurrenten ook goed uitpakken voor Jodan Boys. Volendam, Bennekom, Huizen, DFS en Breukelen verliezen. SDC Putten speelt gelijk, waardoor Jodan Boys nu met 28 punten net boven de Gelderlanderst staat met een beter doelsaldo. Jodan Boys staat nu zevende en het verschil met de nummers 13 en 14 (Montfoort en Volendam) is nu 7 punten. Met 3 wedstrijden te gaan lijkt het dus bijna onmogelijk om direct te degraderen.

Volgende week wacht een lastige uitontmoeting met VVA '71 en de week daarop de uitwedstrijd tegen SteDoCo. Het is te hopen dat SteDoCo dan al kampioen is en de wedstrijd tegen ODIN '59 de week daarna ook voor de Heemskerkers nergens meer om gaat.