Jodan Boys wint van Poortugaal en gaat naar de 1/2 finale

22-04-2015 06:02

Jodan Boys heeft gisteren een redelijk eenvoudige overwinning geboekt op zondag eersteklasser Poortugaal. Na een 2-1 ruststand door doelputen van Leroy Brank, Jorn van Lunteren (penalty) en Sander van Gool, werd de voorsprong in de tweede helft verder uitgebouwd. Revelino Janga scoorde vlak na rust. Poortugaal kwam nog even terug door een penalty, maar Remco de Rijk en Jesse Branderhorst zorgden ervoor dat de overwinning niet meer in gevaar kwam door nog twee doelpunten te maken. Eindstand 5-2.

 

Jodan Boys begon met een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. Zo mocht A1 keeper Davey v/d Berg onder de lat plaatsnemen, stond Wim de Jong rechtsback waardor Don Mimpen de plaats van Mark Veerman kon innemen. Revelino Janga begon ook in de basis en Tim Roggeveen kreeg het shirt met nummer 11 aan. Ook Yassire Hamdani en Jeroen Borsboom begonnen in de basis. Remco de Rijk, Achmed el Azzouti en Marvin Straver namen plaats op de bank.

Het begon vrij rustig op sportpark Oosterwei, waar de omstandigheden voor een potje voetbal perfect waren. Een heerlijk avond zonnetje zorgde ervoor dat er iets meer publiek afkwam om de wedstrijd dan normaal, zeker omdat in het weekend pas bekend werd dat de wedstrijd gisteren al gespeeld zou worden in plaats van volgende week.

Na iets meer dan acht minuten spelen is er de eerste kans voor Jodan Boys. Jorn van Lunteren krult de bal echter net over de lat. En een minuut later schiet Leroy Brank van net buiten het strafschopgebied in de handen van de keeper.

Na ruim een kwartier spelen valt de eerste gele kaart in de wedstrijd. De nogal autoritaire scheidsrechter die nogal snel fluit en veel spelers terecht wijst heeft overigens bij de gele kaart van Don Mimpen volledig gelijk. Gelukkig laat Jodan Boys zich niet van de wijs brengen en gaat het rustig op zoek naar de openingstreffer. Eerst wordt een voorzet van Roald Heerkens nog achter getikt, maar in de 27e minuut is het dan toch raak. Bij een voorzet vanaf links kopt Leroy Brank de bal binnen en zo staat het dus 1-0.

Niet veel later volgt een goede kans op de 2-0, ware het niet dat Jeroen Borsboom en Tim Roggeveen de voorzet van Yassire Hamdani niet kunnen binnentikken.

Inmiddels zijn we iets meer dan 32 minuten onderweg als ook de bezoekers een kans krijgen. Bij deze eerste serieuze kans ligt Davey v/d Berg goed in de weg en kan de bal klemvast pakken.

Maar inmiddels verplaats het spel zich weer naar de andere kant, waar Jeroen Borsboom op het doel afgaat. De keeper komt zijn doel uit en Borsboom probeert hem te omspelen. Hierbij ziet de keeper geen andere mogelijkheid dan Borsboom onderuit te halen, waarna hij geel krijgt en een penalty volgt. Jorn van Lunteren, die afgelopen zaterdag tegen Montfoort ook al een penalty benutte, mag hem gaan nemen. Jorn doet dit wederom goed en zo staat het 2-0. Die voorsprong had een minuut later overigens al veel groter kunnen zijn, ware het niet dat een goede voorzet van Hamdani door Borsboom voorlangs gekopt werd. Zo blijft het nog even 2-0, maar niet voor lang...

Met nog twee minuten officiele speeltijd doet Poortugaal iets terug. Uitgerekend oud Jodan Boys speler Sander van Gool mag de treffer achter zijn naam zetten. Met een fraaie krul verschalkt hij keeper v/d Berg en plaats de bal mooi in de rechter bovenhoek.

Jorn van Lunteren kan daarna de stand nog op 3-1 zetten, maar schiet in een 1 op 1 situatie met de keeper recht op de keeper waardoor deze het schot met de benen kan keren. Verder krijgt ook Poortugaal nog een gele kaart in de eerste helft en gaan we rusten met een 2-1 stand.

 

Na rust komen direct twee wissels binnen de lijnen bij Jodan Boys. Leroy Brank en Tim Roggeveen worden vervangen door Remco de Rijk en Achmed el Azzouti. Al direct gaat er dreiging uit richting het vijandelijke doel. De altijd actieve el Azzouti weet van aanpakken, maar Jeroen Borsboom krijgt de eerste kans. Zijn schot wordt echter gekeerd door de keeper. Maar een minuut later is het wel raak. Revelino Janga haalt uit van net buiten het strafschopgebied en niemand van Poortugaal kan de bal keren. Zo staat het al snel na rust 3-1. Vervolgens schiet Achmed el Azzouti nog eens op doel, echter recht op de keeper.

Toch komt Poortugaal weer terug in de wedstrijd als Roald Heerkens na zes minuten spelen in de tweede helft ongelukkig hands maakt. De scheidsrechter twijfelt geen moment en legt de bal op de stip. Dave van Driel schiet de penalty vervolgens naast keeper v/d Berg.

We inmiddels ruim tien minuten onderweg in de tweede helft als Jeroen Borsboom twee keer een kans krijgt. Zijn eerste inzet gaat ruim over en ook even later weet de spits de bal voor open doel nog over te werken. Maar gelukkig zijn er in een goede wedstrijd altijd anderen die dan hun goaltje wel meepakken. Zo ook Remco de Rijk. Bij een schot van Achmed el Azzouti keert de keeper de inzet, maar kan Remco de Rijk uiteindelijk van dichtbij binnen tikken. Even lijkt het er op dat het buitenspel is, maar de grensrechter laat zijn vlag naar beneden en de goal gaat door.

Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok volgt wederom een dubbele wissel bij Jodan Boys. Rick Begeer en Marwin Glas komen binnen de lijnen en Wim de Jong en Revelino Janga gaan naar de kant. Na deze wissel wordt het een beetje rommelig in het veld. Debet hieraan zijn niet echt de spelers, maar vooral de scheidsrechter die zich af en toe nogal op de voorgrond wil plaatsen. Als de keeper van Poortugaal de bal klemvast heeft na een aanval van Jodan Boys, neemt de leidsman contact op met de grensrechter. Vervolgens babbelt hij wat met Roald Heerkens en een speler van Poortugaal om vervolgens een minuut of drie later de bal terug te geven aan de keeper via een scheidsrechterbal. Dit alles onder luid boegeroep vanaf de zijlijnen en de tribune.

Vervolgens krijgt Achmed el Azzouti nog een gele kaart na een overtreding, waarna hij overigens ook nog een aardige kans krijgt op de 5-2, een minuut of zeven voor het eindsignaal. Sander van Gool krijgt overigens nog een publiekswissel op sportpark Oosterwei. Onder luid applaus van de supporters van Jodan Boys gaat de aanvaller van Poortugaal naar de kant. Zo neemt van Gool definitief afscheid van sportpark Oosterwei, de plek waar hij acht seizoenen in het eerste speelde en 97 competitietreffers produceerde.

Jodan Boys speelt de wedstrijd vervolgens rustig uit en zet de verhoudingen van de avond nog even goed weg op het scorebord. Drie minuten voor het eindsignaal zet Jesse Branderhorst met een behendig schot de stand op 5-2.

 

Jodan Boys is dus door naar de halve finale. Hierin gaat het op bezoek bij de winnaar van het duel tussen Deltasport en Excelsior Maassluis. De wedstrijd in de halve finale staat vooralsnog gepland op dinsdag 26 mei.

Verder won Spijkenisse gisteren met 3-2 van RVV en Barendrecht won met 2-7 bij fc Vlotbrug, waarmee de andere halve finalisten ook bekend zijn.