Jodan Boys wint van sc Feyenoord en gaat naar 1/8 finale districtsbeker

21-11-2015 19:23

Jodan Boys heeft vanmiddag met 0-3 gewonnen op Varkenoord van zaterdag tweedeklasser sc Feyenoord. Na een 0-1 voorsprong bij rust door Fanny Waandels, die na iets minder een kwartier al wist te scoren, bleeft deze stand tot bijna een kwartier voor tijd op het scorebord staan. Waandels zorgde daarna voor de 0-2 en vier minuten later mocht Enzo Huntink via een penalty de score tot 0-3 vergroten. Zo won Jodan Boys uiteindelijk ruim van de zaterdag tweedeklasser die oa fc Lisse (Topklasse) en Ter Leede (Hoofdklasse) al versloeg in dit bekertoernooi.
 
Doordat Roald en Mitchel Heerkens niet inzetbaar zijn, moest trainer van den IJssel weer een paar wijzigingen doorvoeren. Ook Achmed el Azzouti verscheen niet aan de start. Daar tegenover stond dat Michel Verkaik in de basis kon starten. Dirk Pieter Rietveld, Yassire Hamdani en Romario dos Santos hadden een basisplaats. Tim van der Linden mocht het doel namens Jodan Boys verdedigen.
Jodan Boys begint goed aan de wedstrijd en al snel is er een eerste kansje. De vrije trap van Mo Bellahcen gaat echter naast. Maar ondanks dat Jodan Boys goed begint, krijgt de thuisploeg ook al snel een goede kans. Nadat er eerst nog een gele kaart valt voor een harde overtreding op Huntink, krijgt Obiku uit een counter een uitgelezen kans. Zijn schot gaat echter voorlangs.
Jodan Boys zet daar ook al weer snel een goede aanval tegenover. Bij deze goede aanval kan Fanny Waandels de bal uiteindelijk achter de Rotterdamse keeper schieten. Waandels is even later weer gevaarlijk. Dit keer wordt de inzet echter geblocked door een verdediger van Feyenoord. De corner die volgt levert niets op.
Jodan Boys is de betere ploeg en staat terecht op 0-1. Jodan Boys had bij rust misschien zelfs wel op 0-2 moeten staan, ware het niet dat Enzo Huntink, na een goede pass van Fanny Waandels, op de keeper stuit.
 
Na rust is er bij Jodan Boys een wissel. Youri Looyestijn komt in de plaats van Mo Bellahcen.
Direct na rust laat de thuisploeg zien dat Jodan Boys moet oppassen. De marge is immers maar 1 doelpunt en bij een gelijkmaker kan de wedstrijd zo maar kantelen. Gelukkig ziet Tim van der Linden de bal net over zijn doel gaan.
Maar ook Jodan Boys krijgt nog een goede kans na ruim tien minuten spelen. Jorn van Lunteren werkt de bal echter aan de verkeerde kant van de paal over de lijn. Maar na deze kans is er weer gevaar voor het doel van van der Linden. Bij enig knoeiwerk weet sc Feyenoord gelukkig niet te profiteren.
Inmiddels is er dan ruim een kwartier gespeeld in de tweede helft als Jorn van Lunteren getrakteerd wordt op een flinke overtreding. Scheidsrechter van Rijsbergen geeft slechts geel aan de dader, waar rood toch wel op zijn plaats geweest was. Diezelfde van Lunteren krijgt tien minuten later een goede kans, maar meer dan een corner houdt Jodan Boys er niet aan over. Maar dan kunnen de meegereisde supporters toch juichen. Fanny Waandels kan uit de corner van dichtbij binnen schieten.
Niet veel later legt scheidsrechter Rijsbergen de bal ook nog op de stip en dan mag Enzo Huntink het eens gaan proberen. Hij faalt niet en zet Jodan Boys zo op een comfortabele voorsprong van 0-3. Een voorsprong die in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar komt. Waandels wordt vlak voor tien minuten voor tijd nog vervangen voor Jaouad el Yaagoubi. Jodan Boys wint dus ruim en mag het zaterdag 19 december gaan opnemen tegen zondag tweedeklasser Voorschoten '97, dat momenteel de 13e plaats in de competitie bezet.
Verder hebben ook Noordwijk (na penalties tegen Barendrecht), HBS, RKAVV, XerxesDZB, Quick Boys, Quick en Quick 2 zich geplaats voor de 1/8 finale. De wedstrijd Excelsior Maassluis - Kethel Spaland wordt op dinsdag 1 december gespeeld.
In de 1/8 finale zijn overigens ook al twee wedstrijden gespeeld. Katwijk won van fc Rijnvogels na strafschoppen en TOGB is verder dankzij een 2-1 winst op SHO.
 
Statistieken wedstrijd:
21-11-15: sc Feyenoord         - Jodan Boys            0- 3  ( 0- 1)
Doelpunten:                                14 Fanny Waandels
                                           75 Fanny Waandels
                                           79 Enzo Huntink (p)
Gele kaart:   7 Jordy Dobber
             62 Joris van Eijck
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  ?
Scheidsrechter:        B. van Rijsbergen
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Don Mimpen, Dirk Pieter Rietveld,
                       Michel Verkaik, Yassire Hamdani, Leroy Brank,
                       Fanny Waandels (81' Jaouad el Yaacoubi), Romario dos Santos,
                       Enzo Huntink, Jorn van Lunteren,
                       Mo Bellahcen (46' Youri Looyestijn).