Jodan Boys wint verdiend in Putten en staat nu vierde

18-09-2011 12:51

Jodan Boys heeft gisteren verdiend gewonnen van sdc Putten. De gastheren kwamen na ruim 20 minuten spelen nog wel op voorsprong. Na een terugspeelbal van Osvaldo de Pina op Ahmed Ali, kon aanvaller Kees Pluijm eenvoudig de bal ontfutselen van de Jodan Boys verdediger waarna hij op het doel van Marvin Straver afliep en eenvoudig kon scoren. Gelukkig viel Ali later in positieve zin op. Hij verwerkte een goede voorzet na een half uur spelen nog tot corner, waaruit nog een kans voor Putten ontstond, echter Marvin Straver kon de bal uit het net houden. Vanuit de uittrap van Marvin Straver stormde de voorhoede van Jodan Boys direct richting het Puttense doel. Na een overtreding op Sander van Gool kreeg Jodan Boys aan de rechterkant een vrij trap. Vanuit deze vrije trap wist Ahmed Ali zijn eerder fout ongedaan te maken middels het hoofd.
Tim Roggeveen moest uiteindelijk na ruim 35 minuten spelen geblesseerd het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Mark Veerman.
Uiteindelijk mocht Maarten Cieremans op slag voor rust Jodan Boys op voorsprong brengen. Na een voorzet van Mo Bellahcen sprong de verdediger hoog boven de achterhoede van sdc uit en kopte hard in.
Na rust ging Jodan Boys gewoon weer op dezelfde manier verder. De thuisploeg kreeg nog wel een kans, maar Maarten Cieremans greep goed in en verwerkte de bal met het hoofd tot een corner.
Na een goede aanval, die opgezet werd tussen Leroy Brank en Sander van Gool was het Brank die uiteindelijk de 1-3 mocht binnenschieten.
Met nog iets minder dan een kwartier te spelen wist Remco de Rijk een blunderende keeper van Putten van de bal te zetten om vervolgens om hem heen te draaien en in de touwen te schieten.
Jodan Boys leek op weg naar een grote overwinning. Vlak voor tijd deed sdc Putten echter nog iets terug.
De verdediging van Jodan Boys liet een buitenspel val mislukken waarna een aanvaller van Putten een omhaal probeerde te maken. Dit mislukte, waarna Doufikar de eer voor de thuisclub kon redden.

Dankzij het verlies van koploper ODIN '59 staat Jodan Boys nu netjes op de vierde plaats met 6 punten uit drie wedstrijden. Ter Leede, de koploper en nummer twee, Young Boys hebben beide zeven puten. De verschillen zijn dus nog minimaal, maar er is in ieder geval al een gat geslagen met nummer 14, Zwaluwen '30 dat met 0 punten eenzaam onderaan staat.

Volgende week speelt Jodan Boys thuis. ODIN '59 is dan te gast op sportpark Oosterwei. De wedstrijd begint om 14:30.

Statistieken wedstrijd:

17-09-11: SDC Putten           - Jodan Boys            2- 4  ( 1- 2)
Doelpunten:  22 Kees Pluijm                 36 Ahmed Ali
             90+2 Madi Doufikar             45 Maarten Cieremans
                                            61 Leroy Brank
                                            77 Remco de Rijk
Geel:        Peter van Dongen
             Niels van Dunsbergen
Rood:        -
Toeschouw.:  800
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali,
Tim Roggeveen (36' Mark Veerman), Osvaldo de Pina, Remco de Rijk, Leroy Brank,
Sander van Gool (78' Jan Willem Schep), Kees Graafland (72' Gino Mulder),
Mo Bellahcen.