Jodan Boys wint vierde editie Ghana Gouda toernooi

16-06-2012 18:34

Jodan Boys heeft vandaag voor de vierde keer het Ghana Gouda toernooi gewonnen. Achtereenvolgens werden Bodegraven, Olympia, sv Gouda (zo) en sv DONK verslagen.

Enkele nieuwe spelers zoals Thomas Verheijdt en Jeroen Borsboom speelden mee, evenals een aantal A1 spelers. Diego Liefden en Erwin van der Klis bleven langs de kant. Maarten Cieremans, Gino Mulder en Osvaldo de Pina waren vandaag afwezig.

Vooral de eerste wedstrijd van Jodan Boys was goed. Zo wist men in 30 minuten Bodegraven met 4-0 te verslaan dankzij 4 treffers van Roald Heerkens. Tim Roggeveen miste nog een penalty in deze wedstrijd. Daarna bleek Olympia meer partij. Kees Graafland scoorde en Asad el Harti maakte namens Olympia de gelijkmaker. Daarna wist Graafland wederom het net te vinden nadat Thomas Verheijdt op de lat knalde.

Verheijdt kwam later niet meer in actie. Hij had teveel last van zijn kuiten. Hij moet zichtbaar wennen aan kunstgras en kon aan het einde van de westrijd tegen Olympia haast niet meer rennen. Maar wat we zagen van de nieuweling was goed te noemen.

In de derde wedstrijd kwam Jodan Boys een aantal oude bekenden tegen. Bij Gouda (zo) voetballen Aziz el Bouazatti en Soufine Chairi. Beide speelden twee seizoenen geleden nog bij Jodan Boys. Dat Gouda (zo) het best goed doet bewezen zij al eerder in de poule door Olympia met 1-0 te verslaan. Ook Jodan Boys had moeite en won uiteindelijk nipt met 1-0.

In de troostfinales deed Gouda (zo) daarna iets wat niemand verwacht had. In de strijd om de 3e en 4e plaats won het met 4-0 van sv Gouda (za). Bodegraven eindigde overigens als 7e, nadat ONA uit het toernooi gezet was. ONA speelde in de laatste poulewedstrijd tegen cvc Reeuwijk, dat met 3-0 won. Bij ONA waren de frustraties op een gegeven moment zo erg dat een speler het nodig vond om 3 tanden bij iemand van cvc Reeuwijk uit de mond te slaan. Uiteindelijk is ook de politie nog ter plaatse geweest om de speler van ONA aan te houden. Vermoedelijk is de speler inmiddels door vv ONA en/of de KNVB al geschorst aangezien zulk gedrag natuurlijk niet thuis hoort op de voetbalvelden.

 

Uiteindelijk mocht Jodan Boys in de finale spelen tegen stadsgenoot sv DONK dat dit jaar goed meedeed in de zondag tweede klasse. De ploeg van oud Jodan Boys trainer Jack Harmsen verloor uiteindelijk met 3-0 maar deed het zeker niet slecht.

Jodan Boys won dus voor de vierde keer op rij het Ghana Gouda toernooi, wat mede door de inzet van KNVB scheidsrechters Kevin Blom, Dennis Mackelie, Serdar Gozubuyuk en Karel van den Heuvel een groot succes was.

Klik hier voor de stand en uitslagen