Jodan Boys wint vijfde editie Ghana Gouda toernooi

15-06-2013 20:01

Jodan Boys heeft vandaag voor de vijfde keer op rij het Ghana Gouda toernooi gewonnen. In de finale werd zondag derdeklasser vv Haastrecht verslagen met 0-2.

Patrick Akerboom had vandaag de beschikking over een aardige selectie. Toch ontbraken er een aantal spelers. Zo waren aanwinsten Marvin van der Pluijm afwezig wegens vakantie en Jorn van Lunteren afwezig wegens deelname aan de landelijke bekerfinale voor amateurs, die zij overigens met 3-2 wonnen van de Treffers. Ahmed Ali was ziek en Gino Mulder had een hamstringblessure.

Op een winderig sportpark DONK werd de opening een kwartier uitgesteld wegens hevige regen. Vervolgens werd op de valreep besloten dat de wedstrijden een half uur zouden duren in plaats van 25 minuten. Nadat eerst twee wedstrijden in poule A waren afgewerkt, mocht Jodan Boys aantreden tegen zaterdag derdeklasser cvc Reeuwijk, met oa oud Jodan Boys speler Norbert van Keulen in de basis. Na bijna een kwartier spelen opende Jeroen Borsboom de score namens Jodan Boys. Cvc Reeuwijk had nog geen serieuze kans gehad en Jodan Boys was de bovenliggende partij. Niet snel na de openingstreffer was het Kees Graafland die de 0-2 maakte. Met een mooi hakje zette hij Jodan Boys verdient op 0-2. Nog geen tien minuten later was het Jesse Branderhorst die de 0-3 mocht maken.

Na deze 0-3 kreeg cvc toch wat kansen. Eerst was er een verre uittrap van de keeper, die gedragen door de wind vlak voor Marvin Straver opstuitte. Straver kon nog net opspringen en de bal pakken. Vlak voor tijd was cvc Reeuwijk nog dicht bij een eretreffer. De bal ging echter hard op de paal en schoot terug het veld in waarna de verdediging kon opruimen.

In de tweede wedstrijd was Olympia de tegenstander. Op papier was dit na Jodan Boys de beste ploeg. En dit bleek uiteindelijk ook wel. De wedstrijd eindigde in 0-0 en beide ploegen hadden een handvol kansen. Ook hier was de wind enigszins spelbreker.

Aangezien Jodan Boys en Olympia nu beiden vier punten hadden, ging het dus beslist worden in de laatste poulewedstrijd. Olympia speelde tegen cvc Reeuwijk en verloor verrassend met 0-3. Jodan Boys nam het op tegen sv Gouda (zo). Het was al snel raak. Jesse Branderhorst maakte de 1-0 in de tweede minuut. Nog geen tien minuten later scoorde Branderhorst wederom. Op aangeven van Jan Willem Schep tikte hij de bal behendig binnen. Op dat moment snelde oud Jodan Boys speler Aziz el Bouazatti naar de kleedkamer om zich om te kleden. Een verstandige keuze bleek later. Aziz el Bouazatti maakte uiteindelijk de enige treffer tegen Jodan Boys in de 19e minuut.

Jan Willem Schep, weer terug bij Jodan Boys, hier in actie tegen sv Gouda (zo).

 

Uiteindelijk bleek vv Haastrecht verrassend genoeg winnaar te zijn geworden van poule A. Nadat de nummers vier, drie en twee van beide poule tegen elkaar gespeeld hadden, mocht de inmiddels zondag vierdeklasser het opnemen tegen de degradant uit de Topklasse. Uiteindelijk won Jodan Boys eenvoudig dankzij een treffer van Jeroen Borsboom en Remco de Rijk.

 

Jodan Boys deed haar sportieve verplichting en won ook de vijde editie van het toernooi. Mitchel Heerkens nam namens Jodan Boys de beker in ontvangst. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het toernooi volgend jaar op sportpark Oosterwei gespeeld.

Permalink voor ingesloten afbeelding

 

Klik hier voor de uitslagen en de eindstand van het Ghana Gouda toernooi.