Jodan Boys ziet tweede periodetitel in rook opgaan na debacle tegen Achilles Veen

23-02-2015 09:33

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen niet weten te winnen. Na een 1-0 ruststand bracht Leijsen de stand tot 1-3 in de tweede helft.

Jodan Boys moest het afgelopen zaterdag doen zonder Mark Veerman en Jorn Van Lunteren. Zij waren beide geschorst. En Jodan Boys begon met vervangers Stals en Mitchel Heerkens goed aan de wedstrijd. Zo was Jeroen Borsboom na iets meer dan acht minuten spelen al dichtbij een treffer. Zijn schot ging echter voorlangs. Na de eerste gele kaart in de wedstrijd voor Achilles Veen, was het Tim Roggeveen die een kans had. Hij schoot de bal uit de vrije trap van Mitchel Heerkens echter in de handen van de keeper. Ook Daniel Stals heeft nog een kans, maar zijn schot gaat over.

We hebben dan inmiddels een kwart van de wedstrijd erop zitten en tot dan toe is Jodan Boys zeker de bovenliggende partij. En even lijkt het er op dat Borsboom Jodan Boys op 1-0 gaat zetten. Het harde schot komt echter tegen de knie van Roggeveen aan, waarna de keeper oppakt.

Maar vervolgens begint ook Achilles Veen de eerste kansen te krijgen. Eerst gaat er een schot naast, waarna twee minuten later de grootste kans tot dan toe valt. Achmed el Azzouti kan de kopbal echter van de lijn koppen.

Maar Jodan Boys weet het overwicht dat het tot dan toe heeft toch uit te drukken in een treffer. Als Borsboom de bal aangespeeld krijgt, omspeelt hij een verdediger en de keeper en schiet binnen.

Vervolgens vallen er een tweetal kaarten voor Jodan Boys. Brank en Mimpen pakken beide geel waardoor Mimpen volgende week weer geschorst is. In het restant van de eerste helft krijgt el Azzouti nog een goede kans. Bij een snelle uitbraak is hij net sneller dan zijn tegenstander, maar met diezelfde speler in zijn nek schiet hij over.

De bezoekers krijgen verder ook nog een aantal kansen maar twee keer gaat de bal naast. Zo gaat Jodan Boys met een 1-0 voorsprong rusten.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. De bezoekers krijgen de eerste kans al vrij snel, maar na ruim een minuut mag de Rijk het proberen. Zijn schot is echter een heel makkelijke prooi voor de keeper.

En dan komt Achilles Veen plots langszij via een schot van Jeroen van Leijsen. Jodan Boys gaat vervolgens direct in de tegenaanval en lijkt al weer op voorsprong te kunnen komen via Borsboom. Hij ziet echter de keeper goed in de weg liggen en een minuut later wordt een schot van Bellahcen ook gepakt door diezelfde keeper. Verder was ook Straver nog eens belangrijk. Hij grabbelde de bal voor de tegenstander weg.

Maar na de gele kaart voor Jeroen Borsboom leek Jodan Boys definitief door te drukken. Een klein opstootje was de vooraankondiging voor een harde knal van Brank. Hij ramde de bal met het hoofd richting het doel, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Ook Roggeveen was even later dichtbij. Zijn kopbal ging net naast.

Yassire Hamdani is dan als eerste en enige wissel al binnen de lijnen gekomen en de wedstrijd lijkt 5 minuten voor tijd te gaan eindigen in 1-1. Toch verslikte Jodan Boys zich in van Leijsen die vervolgens in de 86e en 90e minuut nog wist te scoren en zo iedereen in mineur bracht.

Nog voor het fluitsignaal viel waren de meeste toeschouwers al op weg naar de uitgang, wetende dat de eerste kans op een prijsje bij Jodan Boys aan de neus voorbij lijkt te gaan.

Jodan Boys blijft zesde na het verlies en heeft 1 punt minder dan DOVO, dat vijfde staat. DOVO verloor met 1-0 van VVA '71 en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het gat met de nummer 4, Achilles Veen, bedraagt nu 8 punten. Zij hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. In de tweede periode staat Jodan Boys nu op de tweede plaats met 15 punten uit 8 wedstrijden. SteDoCo staat daarboven met 16 punten uit 7 wedstrijden en de nummers 3, 4 en 5 zijn inmiddels kansloos voor de tweede periodetitel, net als de ploegen daaronder met nog 1 wedstrijd te gaan. Jodan Boys kan alleen maar hopen op twee fouten van SteDoCo en zelf de wedstrijd bij SDC Putten winnend af te sluiten op 14 maart.

Volgende week staat de eerste wedstrijd in de derde periode op het programma. Dan gaat Jodan Boys op bezoek bij Volendam. De voormalig hekkensluiter is bezig aan een goede reeks. Nadat er tot 29 november slechts twee keer gewonnen was, wist de ploeg drie keer gelijk te spelen en de afgelopen twee wedstrijden werden zelfs gewonnen.