Jodan Boys wint eenvoudig van sv DONK

25-06-2015 22:45

(Update 26-06-15 / 07:30)

Jodan Boys heeft gisteren de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen eenvoudig weten te winnen van stadsgenoot sv DONK. DONK, dat uitkomt in de zondag derde klasse moet uiteindelijk met een 4-0 nederlaag zijn meerdere erkennen in de zaterdag Hoofdklasser uit Gouda oost.
Met een groot aantal nieuwe spelers en spelers die afkomstig zijn uit de A1 won de ploeg van Den IJssel met 4-0 in een wedstrijd waar vooral Fanny Waandels en Enzo Huntink een visitekaartje afgaven.
In de beginfase probeerde DONK nog wel wat, maar Jodan Bos werd na het eerste kwartier al snel de bovenliggende ploeg. Uiteraard niet vreemd aangezien een groot aantal spelers nieuw waren en nog aan elkaar moesten wennen.

Zo begon van den IJssel zonder een groot aantal basisspelers als Straver, Mimpen, de broers Heerkens, el Azzouti, Brank, Bellahcen en ga zo maar door. Maar wel veel nieuwelingen startten in de basis. Waandels, Huntink, Looyestijn, van Hoogstraten, Visser, van Oostrom en de teruggekeerde Michel Verkaik. Opvallende naam was ook de man onder de lat. Alphenaar Tim van der Linden, die vorig seizoen nog uitkwam voor Feyenoord A1 heeft een overschrijving aangevraagd naar Jodan Boys. Mocht van der Linden geen andere betaald voetbalclub vinden, dan zal hij komend seizoen vermoedelijk deel uitmaken van de selectie. Van der Linden kwam overigens eerder uit voor Alphense Boys.

 

Tim van der Linden als keeper van Feyenoord A1.


Pas na een kleine 35 minuten spelen opende de van ARC overgekomen Youri Looyenstijn de score. Drie minuten later werd het al 2-0 Door Fanny Waandels. Dit was tevens de ruststand.
Na rust kwamen er diverse wissels binnen de lijnen waaronder el Yaagoubi, Glas, Petridis en later ook nog Peter Ernst.
Net iets na het verstrijken van het eerste deel van de tweede helft brachten Waandels en Glas de stand op 4-0. Dit bleek tevens de eindstand.
Geen grootse wedstrijd, maar wel een goede kennismaking met een groot aantal nieuwe spelers.