Kaartverkoop Vitesse - Jodan Boys is weer hervat

24-11-2016 16:02

Op 16 november begon de stille verkoop voor de kaarten van de KNVB bekerwedstrijd tussen Vitesse en Jodan Boys op woensdag 14 december in de Gelredome. Eerst werden leden via een e-mail nieuwsbrief op de hoogte gesteld van de verkoop, die iets na 10:00 startte. Nog ruim voor 16:00 waren alle kaarten voor het uitvak (1.500) uitverkocht en bleven vele leden, maar ook supporters die niet lid zijn van Jodan Boys kaartloos.

Jodan Boys deelde direct mee dat het een verzoek bij Vitesse neergelegd had en men hoopte op een spoedig, maar vooral goed antwoord van de club uit Arnhem. Vervolgens deed de wethouder Sport van de gemeente Gouda er nog een schepje bovenop en verzocht zijn collega bestuurders in Arnhem om meer kaarten.

Begin deze week kwam er antwoord van Vitesse, waarna direct alles in het werk gezet is om de hervatting van de verkoop in gang te zetten. Vanmorgen ging dan wederom de website 'open' voor leden en nu is inmiddels ook door de club aangegeven via officiele kanalen dat de kaarten in de verkoop zijn.

 

Direct zal velen op de verkoopsite iets opvallen. De kaarten zijn duurder en er kunnen parkeerkaarten gekocht worden. Dit laatste is handig voor mensen die om welke reden dan ook op eigen houtje naar Arnhem reizen. Zij hebben hiermee een gegarandeerde plek bij het Gelredome en hoeven minder lang te wachten. Maar als je vanuit Gouda gaat is het handiger en natuurlijk leuker om met de bus te gaan!

Dan kort over het prijsverschil. Vitesse moest volgens regelementen verplicht 1.000 kaarten tegen een gefixeerde prijs van 5,00 aanbieden. Vitesse heeft ervoor gekozen alle kaarten voor het beschikbaar gestelde uitvak voor die prijs aan Jodan Boys aan te bieden. Vitesse heeft deze verplichting voor nieuwe kaarten dus niet en hanteert nu het gewone tarief van 11,00. Wel heeft Vitesse aangegeven zoveel mogelijk supporters bij elkaar te willen plaatsen met ook de eerder verkochte kaarten voor het uitvak dus. Daardoor zou het kunnen zijn dat we uiteindelijk met z'n allen bij elkaar komen te zitten. Hierbij houdt Vitesse wel rekening met de veiligheidsvoorwaarden voor deze wedstrijd, dus een garantie kan (nu nog) niet gegeven worden.

 

Nadat vanmorgen de site weer open gesteld was voor de verkoop, is dus wederom een nieuwsbrief verzonden aan leden. In drie uur tijd waren alweer 300 kaarten verkocht en het is aannemelijk dat dat aantal in de afgelopen vier uur nog wel verder opgelopen is. Straks kan ook iedereen rustig thuis bestellen aangezien de verkoop van kaarten voor Jodan Boys niet beperkt is. Jodan Boys en Vitesse zullen proberen zoveel mogelijk kaarten te verkopen, dus weten we niet precies hoeveel kaarten er uiteindelijk voor Jodan Boys supporters beschikbaar zijn. Kortom het is dus handig om niet te lang te wachten met het kopen van kaarten!

 

VIa deze link kun je kaarten bestellen.