Kampioenschap Jodan Boys A2 en G1

05-05-2014 21:08

Jodanboys 4

Meestal bericht Jodanboyssupporter.nl alleen over het eerste elftal, maar zo nu en dan is er ook wel tijd en ruimte om anderen eens in de spotlight te zetten. Hierbij mogen de junioren en het G-voetbal natuurlijk niet ontbreken.

 

A2

Afgelopen zaterdag werd gevraag of wij aandacht wilden besteden aan het kampioenschap van de A2. De A2 speelde dit seizoen in de eerste klasse en kreeg ondanks een groot aantal nieuwe spelers in het team (liefst 12) de opdracht om serieus mee te doen om een prijs. Na een goede start met winst op Woerden en Zwervers volgde een domper tegen BSC '68. Er werd gelijk gespeeld tegen XerxesDZB en daarna werd er gewonnen van CKC en sv DONK. Vervolgens werd er drie keer op rij verloren, waardoor de eerste periode uit zicht raakte en de ploeg naar de middenmoot afzakte. De ploeg herpakte zich daarna met nog een kleine uitglijder tegen sv DONK. Uiteindelijk werd op 12 april de topper tegen Nieuwkoop gewonnen met 1-6, waardoor de ploeg kampioen werd.

 

Jodan Boys A2 viert feest in de kleedkamer na het kampioenschap in de eerste klasse.

 

Hierdoor speelt Jodan Boys A2, wat overigens voornamelijk met A1 teams in de competitie speelde, volgend jaar in de Hoofdklasse. Gefeliciteerd!

Lees overigens het hele verslag van het kampioensjaar door Jan Batist op de website van Jodan Boys.

 

G1

Ook het nieuwe team G1, waarvan een aantal vorig seizoen nog voor GSV speelden, beleefden een top seizoen. Hoewel de ploeg laag moest beginnen in de achtste klasse, was al snel duidelijk dat de G1 daar niks te zoeken had. Na winst op Rijnvogels G3 (2-4), werd er nog verloren van Smitshoek G1 (3-4) en UVS G2 (2-3), maar verder werd er alleen maar gewonnen. Het team moest duidelijk even wennen, maar er werden later grote overinningen behaald. Zo werd er met 10-2 gewonnen van Be Fair G2, bij Rijnvogels G3 won het met 10-1 en ook daarna ging het door. Bij Smitshoek G1 revanche 1-9 en ook bij UVS G2 was er revanche 3-10. Ook de laatste twee wedstrijden werden eenvoudig gewonnen, maar toen was het kampioenschap al zeker. De G1 promoveert hierdoor naar de zevende klasse.

Het kampioenselftal poseert graag even voor de foto. Kampioenen!

 

A1

De A1 promoveerde vorig seizoen nog naar de landelijke derde divisie. Stadsgenoot Olympia deed dat een jaar eerder, toen het de laatste wedstrijd Jodan Boys versloeg in de race om het kampioenschap in de vierde divisie. Olympia degradeerde direct, maar Jodan Boys heeft zich met een zevende plaats (koploper rechterrijtje) veilig gespeeld. Grote klasse uiteraard en fijn dat de hoogste junioren ook volgend seizoen op hoog niveau actief kunnen zijn en ervaring op kunnen doen. Ervaring die nodig is om door te stromen naar de senioren en eventueel de A-selectie. Overigens heeft de A1 ook nog de finale van de bekerfinale. Hierin zullen zij het gaan opnemen tegen ADO Den Haag A2. Dat het team succesvol is blijkt wel. Een tweetal spelers speelde al voor Jodan Boys 1. Yassire Hamdani is zelfs al van vaste waarde gebleken. Hij speelde reeds 11 competitiewedstrijden waarin hij 1 keer scoorde. Ook Romario Dos Santos debuteerde onlangs.

Teamfoto Jodan Boys A1 met Yassire Hamdani en Romario Dos Santos.

 

Jodan Boys 2

Jodan Boys 2 speelt al weer een groot aantal jaren in de reserve Hoofdklasse, maar heeft het dit seizoen moeilijk. De ploeg wist afgelopen weekend te winnen van XerxesDZB, dat daardoor direct degradeerde. Jodan Boys had zo nog even drie punten binnengehaald, iets waardoor ze misschien nog wel directe degradatie kunnen ontlopen. Momenteel staan zij op de 13e plaats met 26 punten. De nummer 12, Ter Leede heeft evenveel punten en Sportlust '46 (27) en SHO (29) staan daar net boven. Theoretisch zou Jodan Boys 2 zich nog veilig kunnen spelen, maar dit wordt erg moeilijk. Wel maken zij grote kans op de nacompetitie, aangezien de laatste wedstrijd tegen Sportlust '46 is en Ter Leede tegen kampioen Quick Boys moet spelen. Natuurlijk moet Jodan Boys 2 dan wel winnen. Succes nog even heren!

 

B1

De B1 heeft met een nette tweede plaats in de competitie een plaats in de nacompetitie verworven. Op 11 en 18 mei worden de eerste wedstrijden gespeeld. De ploeg neemt het dan uit en thuis op tegen Rohda '23 uit Amstelveen. Inzet is een plaats in de landelijke derde divisie. Succes Boys!

album 1 273

Jodan Boys B1 tijdens trainingskamp in Loon op Zand op het compex van Wilhelmina in Den Bosch.

 

Uiteraard zijn er meer teams die dit seizoen voor Jodan Boys spelen. Ook deze teams wenst jodanboyssupporter.nl succes met de laatste loodjes!