Kees Graafland bezorgt Jodan Boys overwinning in de eindfase

17-03-2012 18:36

Jodan Boys heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de Hoofdklasse A. De Goudse hoofdmacht won nipt met 1-0 van Bennekom, maar was over de gehele wedstrijd de betere.

Patrick Akerboom moest vandaag een beetje puzzelen met de opstelling. Mark Veerman was geschorst wegens zijn rode kaart vorige week in Sassenheim tegen Ter Leede en Ahmed Ali begon op de bank. Ali was deze week betrokken bij een verkeersongeval en moest nog rustig aan doen. Mo Bellahcen was na de bovenbeenblessure die hij opliep tegen Hellevoetsluis weer fit genoeg om te starten.
Achterin speelden Bram van Loon, Cieremans en Kok. Tim Roggeveen verving Mark Veerman in een verdienstelijke partij. Verder startten Gino Mulden en Remco de Rijk speelde op de positie van Sander van Gool, die op de bank startte.
Jodan Boys begon niet slecht en probeerde al snel druk te zetten op het doel van Sjoerd Rensen. Jodan Boys nam binnen 5 minuten spelen al de tweede corner en ook Bennekom had al eens van deze positie mogen aanleggen.
In de beginfase was Jodan Boys duidelijk de bovenliggende partij, maar kreeg het weinig goede kansen. De eerste echt goede kans was voor Mo Bellahcen. Hij schoot na ruim een kwartier spelen van afstand net over het doel van Sjoerd Rensen.
De eerste kans voor Bennekom was na ruim 20 minuten. Het schot was echter zwak en een eenvoudige prooi voor Michael de Leeuw.
Na Bijna een half uur spelen is ook Maarten Cieremans dicht bij de openingstreffer. Hij raakt de bal echter niet vol met het hoofd, waardoor de inzet niet echt gevaarlijk wordt.
Nog geen minuut later volgt de volgende grote kans voor de thuisclub. Leroy Brank mag alleen op het doel van Bennekom af gaan. Hij lijkt neergelegd te worden door Rensen. De scheidsrechter wijst in eerste instantie naar de stip, maar uiteindelijk beslist hij toch anders. Maarten Cieremans is even later ook weer gevaarlijk voor het doel van Rensen, maar de openingstreffer blijft uit.
Na ruim 30 minuten spelen komt Bennekom iets meer in de wedstrijd. Dit overigens zonder veel groot gevaar. Vooral Kevin Sissing probeert veelvuldig via de zijkant de bal voor het doel van Michael de Leeuw te brengen.
Op slag van rust schiet de Rijk nog op doel en krijgt Leroy Brank nog een goede kans om de score te openen. Zijn kopbal gaat net over. Jodan Boys gaat hierdoor met een 0-0 stand de kleedkamer opzoeken.

Na rust start Patrick Akerboom met dezelfde elf spelers als in de eerste helft. Het eerste wapenfeitje in de tweede helft is overigens nog van Bennekom, maar het schot gaat ruim over.
Daarna gaat Jodan Boys over op de aanval. Na 5 minuten spelen kan Gino Mulder de bal mooi voorgeven in het strafschopgebied. Kees Graafland kopt, maar de kopbal mist de juiste richting en gaat naast.
De thuisploeg blijft druk zetten en na bijna een kwartier spelen krijgt Graafland de bal aangespeeld. Na een fair duel om de bal haalt Graafland uit en scoort. Scheidsrechter Gijzen beslist echter anders. Hij kent Bennekom een vrije trap toe. De openingstreffer van Jodan Boys hangt in de lucht. Na 62 minuten spelen krijgen Kees Graafland en Gino Mulder de kans om te scoren. Tot twee keer toe weet keeper Rensen te redden. Daarna proberen Graafland en Mulder het nog eens, zonder succes.
Bennekom stelt hier weinig tegenover. Een aantal keren komen ze nog op richting het doel van Michael de Leeuw, maar de Leeuw of de verdediging weten juist te handelen.
Met nog zo'n 20 minuten te spelen komt Sander van Gool in de ploeg voor Remco de Rijk. Ook Mo Bellahcen wordt even later gewisseld voor Ahmed Ali.
Met nog zo'n 10 minuten spelen krijgt Kees Graafland nog een kans, maar hij schiet net naast. Vlak na deze actie wordt ook de laatste wissel aan Jodan Boys zijde doorgevoerd. Jan Willem Schep komt in het veld voor Osvaldo de Pina. Deze wissel lijkt een voorzorgsmaatregel. Vlak voor de wissel krijgt de Pina een woordenwisseling met een speler van Bennekom. Scheidsrechter Gijzen lijkt de spelers te willen trakteren op een kaart, maar het handje wat beide spelers elkaar geven lijkt dit te voorkomen.
Met nog zo'n 5 minuten te spelen zet Kees Graafland Jodan Boys dan toch op voorsprong. Vlak voor de doellijn kan hij intikken.
Uiteindelijk moest Michael de Leeuw nog één meesterlijke redding inzetten om de winst veilig te stellen, waarna Gijzen uiteindelijk affloot.

Jodan Boys blijft door de winst van Quick Boys op Sportlust '46 (3-1) gewoon op de tweede plaats staan. Huizen verloor vandaag met 6-0 van Huizen, waardoor het bovenin nu wel heel dicht op elkaar ligt. De directe concurrenten van Jodan Boys, Ter Leede, Sparta Nijkerk en ODIN '59 verspeelde allen dure punten. De kloof met de vierde plaats is opgelopen tot 9 punten.

Volgende week moet Jodan Boys op bezoek bij Huizen. Jodan Boys zou eventueel de koppositie kunnen overnemen. Quick Boys moet dan wel verliezen van Sparta Nijkerk. Deze wedstrijd in Huizen start om 14:30.

 

Statistieken wedstrijd:
17-03-12: Jodan Boys           - Bennekom              1- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  86 Kees Graafland
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  500
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Bram van Loon, Maarten Cieremans, Jesse Kok,
Tim Roggeveen, Osvaldo de Pina (81' Jan Willem Schep), Gino Mulder,
Leroy Brank, Remco de Rijk (59' Sander van Gool), Kees Graafland, Mo Bellahcen (76' Ahmed Ali).