Kees Graafland stopt aan het einde van dit seizoen.

17-04-2014 06:18

Kees Graafland stopt aan het einde van dit seizoen bij Jodan Boys. De 27-jarige spits heeft lang moeten nadenken of hij nog zou doorgaan of zou stoppen, maar heeft uiteindelijk de knoop doorgehakt. Na Willem Graafland (2011) en Peter Graafland (2013), stopt nu de laatste Graafland. Samen speelden zij veel wedstrijden voor Jodan Boys 1. Kees alleen al speelde meer dan 150 competitiewedstrijden voor Jodan Boys 1 en ook nog vele oefen- en bekerwedstrijden. Alleen in de afgelopen zes seizoen speelde (sinds de toetreding tot de Hoofdklasse) Graafland 99 competitiewedstrijden en maakte hij daarin 56 doelpunten.

De drie gebroeders Graafland die samen een treffer vieren.

 

Graafland stopt dus en ziet onder andere de reistijd vanuit Amsterdam als obstakel, maar wil ook zijn leven in Amsterdam opbouwen en zich meer richten op zijn werk en eventueel studie. Graafland woont nu zo'n anderhalf jaar in Amsterdam en moet daardoor veel reizen. Drie keer trainen in de week in Gouda en dan nog een wedstrijd op zaterdag breekt Graafland op, zo verklaart hij tegenover AD Gouda.

Graafland speelde 9 seizoenen lang in het eerste elftal van Jodan Boys, waarmee hij kampioen werd in de tweede klasse (2007), via de nacompetitie promoveeerde naar de Hoofdklasse (2008) en vervolgens kampioen werd in de Hoofdklasse A (2012). Voor Graafland liggen hier de mooiste momenten. Graafland begon zijn eerste seizoen met 1 competitie doelpunt en het jaar daarop, toen Jodan Boys kampioen werd in de tweede klasse, waren dat er 5. Jodan Boys speelde dat seizoen erop in de eerste klasse en behaalde een periodetitel. In de nacompetitie won Jodan Boys uiteindelijk met 1-3 van Achilles Veen, waarbij Kees Graafland een belangrijke treffer maakte. Hij zette de Gouwenaren met nog iets meer dan een kwartier op de klok op 1-2.

Vervolgens beleefde Graafland onder leiding van succestrainer Willem den Besten een mooi jaar in de Hoofdklasse B. Dat seizoen wordt Graafland voor het eerst topscorer, zij het samen met Sander van Gool met 10 treffers. Ook wordt de 1/4 finale van de districtsbeker gehaald, waarin verloren wordt van HBS op eigen veld, waardoor de grote KNVB beker net misgelopen wordt.

Ook de seizoenen daarop scoort Graafland er lustig op los en wordt een aantal keer topscorer. Ook is Graafland vier keer winnaar van de AD Groene Hart Cup met Jodan Boys en wint hij met Jodan Boys de RTV Rijnmond Cup in 2011.

Ook in 2012 is Graafland belangrijk voor Jodan Boys. Nadat de ploeg af en aan op de eerste plaats in de Hoofdklasse A staat, kan de ploeg op 5 mei kampioen worden. Het moet dan winnen bij Zwaluwen '30 in Hoorn. Na een matige wedstrijd waarin een bluder van de Leeuw voor een achterstand van 1-0 zorgt, weet Bellahcen een kwartier voor tijd gelijk te maken. Uiteindelijk is het Kees Graafland, die in de blessuretijd de winnende maakt en zo Jodan Boys naar de Topklasse schiet.

Graafland met het schot waaruit de 1-2 ontstaat tegen Zwaluwen '30. Jodan Boys kampioen!

 

Ook het seizoen in de Topklasse was een mooie voor Graafland. Hoewel Jodan Boys als 15e eindigde, waren er prachtige wedstrijden. Zo werd er op eigen veld gewonnen van Spakenburg en IJsselmeervogels en ook uit bij IJsselmeervogels won de ploeg met 0-3. Lange tijd deed Jodan Boys goed mee bovenin de Topklasse. Na het wegvallen van spits Verheijdt wegens een blessure en later ook Graafland zelf, kwam Jodan Boys toch wat meer in de problemen. Degradatie was pas op de laatste dag een feit, iets wat natuurlijk heel zuur was.

Dit seizoen was voor Graafland waarschijnlijk het minst leuke seizoen. Door het vele reizen begon de twijfel toe te slaan en ook het scoren in competitiewedstrijden viel tegen. Slechts 3 goals maakte Graafland, maar ook scoorde hij nog 10 keer in oefen en bekerwedstrijden.

Met nog 3 competitiewedstrijden, hopelijk nog 4 wedstrijden in de Voetbal Rijnmond Cup en een oefenwedstrijd tegen Sparta, kan Graafland nog een paar keer zijn kunsten vertonen voor Jodan Boys 1. Vermoedelijk zal de spits in de laatst genoemde wedstrijd misschien wel afscheid nemen en dat zou toch een mooi moment zijn.

Namens jodanboyssupporter.nl bedankt voor de mooie seizoenen een veel succes in de toekomst!

 

Lees overigens vandaag een paginagroot interview met Kees Graafland in het AD Gouda.