Kozakken Boys eenvoudig naar de Topklasse

09-06-2012 16:50

Kozakken Boys heeft vandaag op eenvoudige wijze de Topklasse weten te bereiken. Op het compex van vv Capelle wonnen de Werkendammers met 5-1 van Ter Leede. Ter Leede speelt volgend seizoen dus weer gewoon in de Hoofdklasse.

Onder toeziend oog van zo'n 2000 toeschouwers kwam Kozakken Boys na ruim 20 minuten spelen aan de leiding dankzij een doelpunt van Arda Havar. Ter Leede had tot de 0-1 een aardige kans gehad op de openingtreffer na ruim een kwartier. Het leed werd voor de Sassenheimers nog erger toen Sjoerd van der Waal en Leon Bot in een tijdsbestek van 5 minuten de 0-3 op het scorebord brachten. Ter Leede deed nog iets terug. Zeven minuten voor rust kwam het dankzij Olaf Schell weer terug in de wedstrijd.

Na rust bleef Kozakken Boys de bovenliggende partij. Ongeveer 10 minuten voor tijd maakte Kozakken Boys het definitief af. Arif Irilmazbilek scoorde twee keer, waarvan de laatste uit een penalty.

Na het fluitsignaal barstte het feest los in Capelle aan den IJssel. Kozakken Boys mag komend seizoen meedoen met de beste 16 zaterdagclubs van Nederland.