Loting derde ronde districtsbeker

25-10-2012 08:26

Gisteren heeft in Barendrecht de loting voor de derde ronde van de KNVB districtsbeker West II plaats gevonden. Bij deze loting is Jodan Boys in de derde ronde gekoppeld aan Westlandia, de huidige club van oud Jodan Boys trainer Willem den Besten. De wedstrijd tegen de zondag Hoofdklasser staat op het programma voor dinsdag 27 november om 20:00. Westlandia bezet momenteel de middenmoot in de zondag Hoofdklasse A. Hierin werden tot nu toe zeven wedstrijden gespeeld, waarin tien punten verzameld werden. Net als Jodan Boys, in de Topklasse, heeft Westlandia een doelsaldo van 0 (13-13).
Vorig seizoen kwamen beide clubs ook al tegen elkaar uit in de districtsbeker. Toen nam Jodan Boys het in Naaldwijk op tegen Westlandia en won het met 3-6 dankzij treffers van Leroy Brank, Gino Mulder, Ahmed Ali en de inmiddels vertrokken Jan Willem Schep en Daniel da Cruz (2). Vorig seizoen kwam de ploeg van trainer Akerboom overigens nog een oud Jodan Boys speler tegen, Fahri Margoum. Hij is inmiddels gestopt bij Westlandia.

Verder mag stadsgenoot gc&fc Olympia het wederom opnemen tegen een zaterdag eersteklasser. Dit keer komt fc Rijnvogels op bezoek in Gouda. Zij zijn momenteel koploper in de zaterdag eerste klasse B, waar ook de vorige tegenstander van Olympia (Voorschoten '97) actief is.
Stadsgenoot sv DONK heeft iets gunstiger geloot. Zij spelen wederom op het eigen sportpark en mogen het dan opnemen tegen CWO. CWO bezet momenteel de tweede plaats in de zaterdag tweede klasse D.

Verder hebben Topklassers Barendrecht (RCL), Capelle (OHVV), Scheveningen (DSO), Haaglandia (HSMH) en Katwijk (vrij geloot) op papier een eenvoudig programma. Topklassers Rijnsburgse Boys (Nieuwenhoorn), HBS (Leonidas zo) en VVSB (Excelsior Maassluis) hebben, net als Jodan Boys, een tegenstander van iets meer formaat.
Vooral Hoofdklasser Quick Boys lootte gunstig. Zij nemen het thuis op tegen zaterdag tweedeklasser Monster.