Loting Regio Rijnmond Cup

07-10-2015 21:18

Morgenavond is bij vv Spijkenisse (titelverdediger) de loting van de Regio Rijnmond Cup. Dit regionale toernooi is sinds enkele jaren het tweede regionale toernooi in de Rotterdamse regio. Vorig seizoen deed Jodan Boys voor het eerst mee aan dit kleinere toernooi, waarin eerste elftallen strijden om een felbegeerde beker en bijbehorende hoofdprijs.
Jodan Boys deed vorig seizoen dus ook al mee, maar bracht toen niet echt een eerste elftal in, hoewel dit wel een toernooi is voor eerste elftallen. Vermoedelijk zal ook dit seizoen weer een mix van (jonge) selectiespelers en A1 spelers deelnemen aan dit toernooi namens Jodan Boys. Vorig seizoen strandde Jodan Boys in de 1/8 finale. Er werd toen tegen Zestienhoven na penalties verloren. De keeper van Zestienhoven kroonde zich toen tot man of the match door alle drie de penalties van Jodan Boys te stoppen. Aangezien Zestienhoven alle penalties raak schoot was het dus snel gedaan.
Overigens won Jodan Boys in de eerste ronde ruim van zaterdag tweedeklasser Leonidas (9-0) en daarna ook van een jong Capelle elftal (4-1).
 
Het is niet bekend hoeveel eerste elftallen deelnemen aan het toernooi. Wel doen er totaal meer dan 300 elftallen mee.