Marvin Straver nog weken uit de roulatie

20-08-2013 16:59

Slecht nieuws vandaag voor keeper Marvin Straver. Nadat Straver vorige zich vorige week blesseerde op de training, werd zijn pink in het gips gezet. De pink, die uit de kom geschoten was, blijkt nu nog niet genezen. Straver bracht vandaag een bezoek aan het Groene Hart ziekenhuis waar hij het slechte nieuws te horen kreeg. Straver zal hierdoor zeker niet in de komende drie bekerwedstrijden in actie komen, net als de eerste competitiewedstrijd(en).

Hoe lang Straver precies uit de running is, is nog niet bekend. Het nieuwe gips moet in ieder geval nog twee weken om de pink, waarna er verder gekeken zal worden. Overigens is ook de kans nog aanwezig dat Straver geopereerd moet worden aan de pink.

 

In een reactie liet Straver aan jodanboyssupporter.nl weten: 'In het gunstigste geval kan ik na de twee weken gips weer beginnen met herstellen, maar hoe lang dat duurt, dat weet ik niet. Ik kan en mag gelukkig wel trainen, alleen geen bal vangen en duels aangaan.' 'Conditioneel kan en mag is dus fit blijven. Alleen niet in de discipline die ik graag zou willen, het keepen.'

 

De jaarlijkse 'keepersstrijd' lijkt hierdoor beslecht te worden in het voordeel van Michael de Leeuw aangezien Straver de komende 4 tot 6 wedstrijden in ieder geval buiten spel staat. Toch is dit geen uitgemaakte zaak aangezien Patrick Akerboom vorig seizoen na een wedstrijd of tien toch te kiezen voor Marvin Straver, nadat Michael de Leeuw in de basis begon. Het seizoen daarvoor, in de Hoofdklasse A, gebeurde overigens het omgekeerde. Toen moest Straver na acht wedstrijden zijn plaats afstaan aan Michael de Leeuw.

 

Straver kwam tot dusver één keer in actie in de voorbereiding op het seizoen 2013/2014. Tegen Hoofdklasser Montfoort stond Straver nog in de basis en werd in de rust vervangen door Michael de Leeuw. Marvin Straver keept voor het vijfde opeenvolgende seizoen voor Jodan Boys 1. Straver stond in competitieverband 35 wedstrijden onder de lat, waarvan 18 het afgelopen seizoen in de Topklasse.