Marvin van de Pluijm naar Jodan Boys

25-03-2013 19:18

Jodan Boys heeft de tweede aanwinst voor het komende seizoen binnen. Nadat eerder al Jorn van Lunteren van Argon zondag werd vastgelegd, is nu ook bekend geworden dat Marvin van der Pluijm komend seizoen voor Jodan Boys zal uitkomen.

De 24 jarige van der Pluijm komt over van Topklasser Capelle. Hij was bezig aan zijn eerste seizoen in Capelse dienst en scoorde tot nu toe 4 keer in competitieverband. Met van der Pluijm wordt een ervaren kracht binnen gehaald. De Rotterdamse aanvaller, die in zijn jeugd speelde voor Alexandria '66, speelde eerder al voor Sparta in de eredivisie, vervolgens voor fc Den Bosch (eerste divisie) en het seizoen daarop bij NAC Breda. Het avontuur bij NAC was echter van korte duur. Van der Pluijm speelde slechts in één wedstrijd. Toch is deze periode vreemdgenoeg op statistisch vlak de beste. Van der Pluijm speelde slechts drie competitiewedstrijden in Breda, maar scoorde wel een keer. Iets wat van der Pluijm in competitieverband voor Sparta en fc Den Bosch niet deed.

Halverwege het seizoen 2010/2011 verkoos van der Pluijm een avontuur in Amerika. Daar speelde hij 10 wedstrijden in de USA pro league en scoorde één keer. Vervolgens ging van der Pluijm terug naar de regio Rotterdam, waar hij neerstreek in Barendrecht. Bij Barendrecht leverde de transef van van der Pluijm vanuit Amerika direct al problemen op. De KNVB legt Barendrecht een boete van bijna 1000 euro op en geeft de club tien strafpunten, waarvan er uiteindelijk zes overblijven na het bezwaar wat de club indiende bij de KNVB.

 

Met van der Pluijm haalt Jodan Boys dus de nodige ervaring in huis. Zeker in aanvallend opzicht zal van der Pluijm een welkome aanvulling zijn. De laatste maanden was het voor Jodan Boys moeilijk scoren door de blessures bij Kees Graafland en Thomas Verheijdt.

Laten we hopen dat we van der Pluijm komend seizoen dus weer in de Topklasse kunnen zien spelen, dit keer in Goudse dienst.

 

Spelersstatistieken:

Seizoen    Club                Competitie      wedstr doelp

2012/2013: Capelle             Topklasse               4

2011/2012: Barendrecht         Topklasse       16      4

2011:      Dayton Dutch Lions  USA Pro league  10      1

2010/2011: NAC Breda           Eredivisie       1      1

2009/2010: fc Den Bosch        Eerste divisie  12      0

2008/2009: Sparta              Eredivisie              0