Nacompetitie Eerste klasse en Hoofdklasse

25-05-2012 08:58

Komende zaterdag staat de tweede ronde in de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse op het programma. Nadat vorige week in de eerste wedstrijden de periodekampioenen uit de eerste klasse een wedstrijd afwerkten, zijn nu de herkansers van de Hoofdklasse aan de beurt.
In zeven poules strijden 21 teams voor 7 plaatsen in de Hoofdklasse. De extra zevende plaats is vrijgekomen door het faillissement van Young Boys.
Uit de Hoofdklasse A waren er twee herkansers, namelijk Voorschoten '97 (poule 1) en Zwaluwen '30 (poule 2).

In poule 1 won Heinenoord de eerste wedstrijd van VVZ '49 met 4-2. Morgen neemt VVZ '49 het thuis op tegen Voorschoten '97. Voor VVZ dus de laatste strohalm voor promotie tegen de club uit Voorschoten die zichzelf op de laatste wedstrijddag zag afglijden naar de play-off plaats in de Hoofdklasse.
In poule 2 won Alexandria '66 de eerste wedstrijd tegen Roda '46 met 5-2. Roda '46 neemt het morgen op tegen Zwaluwen '30, dat na het faillissement van Young Boys op de één na laatste plaats in de Hoofdklasse A eindigde.
De laatste wedstrijden in de poules zijn op zaterdag 2 juni. Alle poulewinnaars spelen volgend seizoen in de Hoofdklasse.