Nipt verlies voor 10 man Jodan Boys bij RVVH

27-08-2016 17:15

Jodan Boys heeft vandaag nipt verloren bij RVVH. In Ridderkerk eindigde de wedstrijd in een 4-3 overwinning nadat Jodan Boys al na negen minuten met tien man kwam te staan RVVH scoorde uit een vrije trap,  waarna Marengo dat even later ook deed. RVVH liep uit tot 3-1, Maar toen scoorden Pattinama en van Loon vlak achter elkaar.  In blessuretijd zorgde een afzwaaiende voorzet voor de 4-3.

 

Jodan Boys begon vandaag zonder geblesseerden Roald Heerkens en Mo Bellahcen aan de wedstrijd. Achterin stond Dirk Pieter Rietveld in de basis.

Jodan Boys begint goed in de wedstrijd en krijgt al snel twee aardige kansen vanuit een vrije trap van Mitchel Heerkens. Eerst een kopbal van Brank die over gaat en daarna wordt de bal tot corner verwerkt. Deze levert helaas niks op.

Vervolgens is er na bijna tien minuten spelen aan de andere kant gevaar namens de thuisploeg. Nadat Mimpen wil wegwerken, maar een balletje op een RVVH speler geeft, gaat Benjamin Martha er vandoor. Michel Verkaik begaat vervolgens de overtreding. Scheidsrechter de Rest heeft echter even nodig om de schuldige aan te wijzen aangezien Verkaik wegloopt van de plaats de onheils. Doordat Dirk Pieter Rietveld bij Straver blijft staan en Straver hem een schouderklopje geeft, lijkt de Rest in het de schuldige te zien. Hij krijgt vervolgens rood en mag naar de kant. Zo moet Jodan Boys dus al snel met 10 man verder. Dos Santos legt vervolgens aan voor de vrije trap en schiet binnen.

Toch duurt het niet lang voordat Jodan Boys alweer op gelijke hoogte komt. Leroy Brank wordt even later geduwd en gaat naar de grond. Scheidsrechter de Rest geeft Jodan Boys daarop de penalty en de veroorzaker Ryan Santos st. Abijn gaat op de bon. Levi Marengo weet wel raad met dit buitenkansje en zet Jodan Boys koel weer op gelijke hoogte.

Toch is RVVH de ploeg die het meeste gevaar veroorzaakt in de eerste helft. Met een man meer zijn de Ridderkerkers op zoek naar meer, maar slecht afwerken en de verdediging van Jodan Boys staan een tweede treffer nog niet toe. Maar als zes minuten voor het rustsignaal bij een verdigende actie de bal ontfutseld wordt bij Mitchel Heerkens, weet Benjamin Martha daar gretig gebruik van te maken. Hij zet de thuisploeg op voorsprong. Maar Jodan Boys is vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker. Als Huntink de bal op Brank geeft en Marengo overneemt, staat Adil Akanaoui al klaar voor een mooie slalom langs een aantal blauw-wit gestreepten. Hij heeft een goed schot in huis, maar Kloosterman tikt de bal met de vingertoppen over. De corner levert nog een beetje gevaar op, maar Brank kan niet binnen koppen.

RVVH denkt vlak voor het fluitsignaal ook nog even aan een penalty, maar scheidsrechter de Rest ziet niks in de verdedigende actie van van Loon en laat doorspelen.

 

Na rust direct een wissel bij Jodan Boys. Anouar Chairi vervangt Bradley el Idrissi. Dan komen kort na elkaar Fanny Waandels en Pattinama in het veld voor Akanaoui en Mitchel Heerkens. Jodan Boys zorgt overigens voor het eerste gevaar in de tweede helft. Eerst kopt Brank een bal door op Waandels, die zijn kopbal voor de lijn gekeerd ziet worden. Even later is het Bram van Loon uit de corner van Pattinama die voorlangs kopt.

Maar RVVH is later gelukkiger Mauro Kloppert heeft vanaf rechts de bal voor en door een slim overstapje komt de bal voor de voeten van Stevie Soares die hard in de hoek schiet, onhoudbaar voor Straver. Er zijn dan inmiddels 59 minuten gespeeld en Jodan Boys lijkt met tien man niet meer bij machte om nog iets terug te kunnen doen.

Maar niets is minder waar. Bij een voorzet van links kopt Brank de bal door en gaat Marengo voor een voorzet op Pattinama, die schiet vervolgens vanaf randje strafschopgebied de 3-2 binnen.

Vijf minuten later is het vervolgens weer raak. Dit keer een vrije trap genomen door Pattinama. De bal gaat voorbij Enzo Huntink, maar Bram van Loon kan vervolgens binnen koppen en zet Jodan Boys op 3-3.

Vervolgens nog een aardige kans uit een verre uittrap van Straver. Een verdediger van RVVH kopt de bal vlak voor de zestien terug, maar daar zit Waandels nog tussen. De keeper is echter eerder en maakt de poging onschadelijk.

Maar ook aan de andere kant gevaar. Als RVVH gevaarlijk opkomt schiet van Loon bijna in eigen doel. De terugspeelbal op Straver is namelijk wat hard, maar gelukkig goed geplaatst waardoor Straver in een reflex goed kan wegschieten.

Aan beide kanten worden nog penalties geclaimd, maar de ogenschijnlijke overtreding op een RVVH speler en de ogenschijnlijke handsbal uit een schot van Waandels worden door de Rest niet zo beoordeeld. Levi Marengo pakt overigens nog wel eendus bij RVVH gele kaart namens Jodan Boys.

Zeven minuten voor tijd lijkt Jodan Boys het duel te beslissen. Bij een vrije trap van Pattinama kopt Brank binnen, maar hij stond buitenspel.

Jodan Boys zet nog even aan middels een slotoffensief, maar een goede voorzet vanaf rechts wordt op tijd weggetikt door de Ridderkerkse sluitpost en de kopbal van Waandels mist even later richting.

RVVH mist in de slotfase ook nog een reuzekans. Een goed uitgespeelde poging, waarbij Straver geen kans had om de bal nog te keren gaat voorlangs. Inmiddels is de blessuretijd al twee minuten onderweg en lijkt de wedstrijd gelijk te eindigen. Toch is de thuisploeg nog onbedoeld succesvol. Een voorzet van Bonevacia zeilt zomaar achter Straver en bezorgt RVVH de overwinning.

 

Zo verliest Jodan Boys dus bij RVVH, maar mag het misschien toch wel met vertrouwen kijken naar volgende week. Wederom toonde Jodan Boys veerkracht echter de goals werden soms iets makkelijk weggegeven. Maar de 4-3 was natuurlijk ook een beetje pech.

Zaterdag komt Swift op bezoek. Hopenlijk kan Jodan Boys thuis weer een goed resultaat neerzetten.

 

Statistieken wedstrijd:

27-08-16: RVVH                 - Jodan Boys            4- 3  ( 2- 1)

Doelpunten: 14' Guytano dos Santos (1-0), 19' Levi Marengo (p) (1-1), 39' Benjamin Martha (2-1), 59' Stevie Soares (3-1), 64' Elliot Pattinama (3-2), 69' Bram van Loon (3-3), 93' Nagier Bonevacia (4-3).

Gele kaart: Ryan Santos st. Aubyn, 76' Levi Marengo.

Rode kaart: 9' Dirk Pieter Rietveld

Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: R.J. Colle

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Dirk Pieter Rietveld, Bram van Loon, Martijn Jansen, Leroy Brank, Adil Akanaoui (51' Fanny Waandels), Levi Marengo, Bradley el Idrissi (46' Anouar Chairi), Enzo Huntink, Mitchel Heerkens (55' Elliot Pattinama).