Nipt verlies voor Jodan Boys bij Koninklijke HFC

14-01-2017 16:53

Jodan Boys heeft vandaag een nipt verlies geleden bij tweede divisionist HFC. In een ingelaste oefenwedstrijd (doordat van beide clubs hun competitiewedstrijden afgelast werden) werd drie keer gescoord. Voor rust kwam HFC op 2-0 via Haarmans en Sterling en tien minuten na rust benutte Enzo Huntink een penalty na een overtreding op Bradley el Idrissi. In het vervolg waren er nog kansen aan beide kanten, maar de eindstand was vlak na rust al bepaald.

 

Zaterdagmorgen, iets na tien uur in de ochtend werd duidelijk dat het veld in Sliedrecht afgekeurd werd voor de competitiewedstrijd tussen Sliedrecht en Jodan Boys. Hierdoor werd overgegaan tot een oefenduel met Koninklijke HFC, dat de eigen competitiewedstrijd in de tweede divisie bij fc Lienden ook afgelast zag worden.

Jodan Boys begon deze middag met een redelijk vertrouwde opstelling. Bradley el Idrissi begon op de bank, evenals Mitchel Heerkens. Adil Akanaoui begon in de basis.

Jodan Boys begon niet onaardig aan de wedstrijd en kon goed meekomen met de tweede divisionist. Maar na dertien minuten spelen opende de thuisploeg toch de score. Na een goede aanval van de thuisploeg zet Kevin Sterling voor. Gertjan Tamerus kopt terug op Wouter Haarmans, die vervolgens binnen tikt bij de eerste paal.

Zo staat Jodan Boys dus al vroeg op achterstand en moet het op zoek naar de gelijkmaker. Na bijna een half uur spelen is er een aardige kans voor Roald Heerkens. Met een hard schot moet de Haarlemse sluitpost in actie komen en kan er een corner van maken.

Vijf minuten later is het bijna 2-0 voor HFC, maar gelukkig helpt de paal een handje mee bij een schotje uit de kluts. Daar komt Jodan Boys goed weg.

Maar de 2-0 zal tien minuten later dan toch vallen. Kevin Sterling zet de tweede treffer voor HFC op het scorebord na een goede aanval over links. Zo gaat Jodan Boys met een achterstand de rust in en lijkt het erop dat het de schade in de tweede helft zal moeten proberen te beperken.

 

Na rust direct de eerste wissels bij Jodan Boys. Romario dos Santos en Bradley el Idrissi komen in de ploeg. Vier minuten later volgt overigens al weer een wissel als Roald Heerkens licht geblesseerd het veld moet verlaten. Voor hem in de plaats komt Michel Verkaik binnen de lijnen.

Vlak na deze wissel ontstaat er een goede kans voor Jodan Boys. Bij een mooie aanval is Enzo Huntink in staat om een schot op doel te leveren. Hij ziet zijn inzet echter gekeerd worden. Even later gaat Bradley el Idrissi naar de grond in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip gaat. Enzo Huntink weet dit uitenkansje te benutten en zo heeft Jodan Boys de aansluitingstreffer gemaakt.

Na iets meer dan een uur verlaten Don Mimpen en Adil Akanoui het veld. Zij worden vervangen door Anouar Chairi en Mitchel Heerkens.

Enzo Huntink is even later weer dichtbij een treffer, maar het blijft vooralsnog 2-1.

Jodan Boys blijft op zoek naar de gelijkmaker en bij een goed schot van Mitchel Heerkens moet de Haarlemse keeper wederom strekken om een treffer te voorkomen.

 

De tweede treffer voor Jodan Boys komt er uiteindelijk niet meer, waardoor Jodan Boys een nipt verlies lijdt. Geen slecht resultaat tegen HFC, dat twee klassen hoger speelt dan de Gouwenaren. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen RVVH in de Hoofdklasse A.

 

14-01-17: Koninklijke HFC      - Jodan Boys            2- 1  ( 2- 0)

Doelpunten: 14' Wouter Haarmans, 45' Kevin Sterling, 56' Enzo Huntink (p)

Gele kaart: -

Rode kaart: -

Toeschouwers: ?

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen (63' Anouar Chairi), Roald Heerkens (50' Michel Verkaik), Bram van Loon, Martijn Jansen, Leroy Brank, Enzo Huntink, Mo Bellahcen (46' Romario Dos Santos), Fanny Waandels (46' Bradley el Idrissi), Elliot Pattinama, Adil Akanaoui (63' Mitchel Heerkens).