Oefenprogramma winterstop bekend

20-12-2014 08:52

Jodan Boys zal in de winterstop weer een aantal oefenwedstrijden spelen.

Op zaterdag 10 januari zal Jodan Boys het in een uitwedstrijd opnemen tegen ARC. De club uit Alphen aan den Rijn speelt momenteel in de zaterdag 1e klasse B. De Alphenaren die graag weer terug willen naar een hoger niveau. Jarenlang speelde de club in de Hoofdklasse en zelfs 2 seizoenen in de Topklasse. Momenteel bezetten ARC een 9e plaats met slechts 13 punten, 3 punten voorsprong op nummer laatst GHC.

Op dinsdagavond 13 januari komt Voorschoten '97 op bezoek. Voorschoten '97 speelde ooit ook in de Hoofdklasse, maar na 2 seizoenen bleek dit toch iets te hoog gegrepen. Mede door financiele perikelen moest de club eens stapje terug doen. Vorig seizoen wist de club zich ternauwernood direct te handhaven in de 1e klasse met een 10e plaats. Momenteel bezet Voorschoten '97 de 12e plaats in de 1e klasse B, waar het ergens tussen ARC en GHC bungelt. Met 11 punten uit 13 wedstrijden hebben zij slechts 1 punt voorsprong op de nummer laatst GHC.

Zaterdag 17 januari gaat Jodan Boys afreizen richting de bollenstreek. Dan nemen de mannen van trainer van den IJssel het op tegen voormalig Topklasser Noorwijk. Noordwijk degradeerde afgelopen zomer na 3 seizoenen Topklasse. Noorwijk komt al sinds 1961 uit op het hoogste zaterdagniveau uit op 2 seizoenen na. Dat was in 2010/2011, het eerste seizoen dat de Topklasse bestond en dit seizoen. Momenteel bezet Noordwijk een 7e plaats in de Hoofdklasse B. Dit is ruim onder koploper Katwijk (-17 punten), maar ook ruim boven de directe degradatieplaatsen (+10 punten).