Ook Goudse clubs doen het goed in tweede ronde districtsbeker

24-10-2012 11:34

Gisteren won Jodan Boys in de tweede ronde van de districtsbeker moeizaam van zaterdag tweedeklasser HVC '10 uit Hoek van Holland. Behalve Jodan Boys gingen ook de andere Goudse clubs door in het bekertoernooi. sv DONK won met 4-2 van zondag derdeklasser de Ster uit Den Haag. Na een 0-0 ruststand trokken de Gouwenaren dus aan het langste eind.
Ook gc&fc Olympia is door in het bekertoernooi. Zij kwamen tegen zaterdag eersteklasser (en vorig jaar nog competitiegenoot van Jodan Boys in de Hoofdklasse) twee keer op voorsprong. De eerste voorsprong was al in de derde minuut toen Olympia op 1-0 kwam. Dit was uiteindelijk ook de ruststand. Na rust bracht Voorschoten de stand weer op 1-1, maar zo'n tien minuten later kwam Olympia weer op voorsprong. Lang kon Olympia hier dit keer niet van genieten. Acht minuten later lag de gelijkmaker al weer in de touwen. Uiteindelijk bleef Olympia op de been en moesten er strafschoppen genomen worden. Voorschoten mag de eerste penalty nemen, maar keeper Robert Dols van Olympia stopt de penalty. Bij een 3-3 stand mag Olympia weer gaan aanleggen, echter de inzet van Milan van der Zwet is een eenvoudige prooi voor de Voorschotense keeper. De volgende penalty's zijn allen raak en bij een 7-7 stand mag Voorschoten weer aanleggen. Deze bal wordt door keeper Dols weer gepakt, maar hij schiet vervolgens zelf zijn penalty op de lat. Bij de volgende penalty's wordt het 8-8. Uiteindelijk mist de keeper van Voorschoten '97 de elfde penalty voor de bezoekers en schiet Leander Chatoui de laatste en winnende binnen.

Verder waren er nog een paar verrassingen in West II. Topklasser Noordwijk verloor van zondag Hoofdklasser Nieuwenhoorn, dat in de 90e minuut scoorde. Deze uitslag was overigens terecht aangezien Noordwijk, op de eerste tien minuten na, zeer matig speelde. Hoofdklasser Quick Boys won ternauwernood na penalty's van zondag eersteklasser Neptunus Schiebroek (de huidige club van Sander van Gool). TAVV versloeg Barendrecht 2 na strafschoppen en Hoofdklasser XerxesDZB verslikte zich in zondag eersteklasser VOC (1-0).

Vandaag staat er nog één wedstrijd op het programma in de tweede ronde. Zondag Topklasser HBS neemt het daarin op tegen fc Lisse (zo).
Overigens wordt vanavond in Barendrecht de loting voor de derde ronde verricht.